You are not allowed to view shoutbox.

Országos bajnokság 2010-ben!

HARC OB 2010A levelezési listán hosszas tanakodás folyt az elmúlt hónapokban arról, hogy miként rendezzük meg rádióklubbunk első országos bajnokságát. A HARC első Országo Bajnokságán,  2010-ben 14 alkalom kínálkozik mindenkinek arra, hogy pontokat és extra pontokat szerezzen. Aki az utolsó fordulót követően a legtöbb pontot tudja felmutatni, az lesz a HARC első bajnoka.

Bővebben: Országos bajnokság 2010-ben!

Nyert az Ólom-hegyi expedíció !!!

A karácsonyi verseny hagyományosan nem a HARC központi szervezésében valósul meg, idén 130 Dani és 415 Péter vállalta a feladatot, de csak utóbbi tudott vasárnap kitelepülni. Zord idő fogadta a rádiósokat, de azért sok meglepetés is. Az elmúlt években nem volt még olyan verseny, hogy ne lett volna legalább valamiféle ionoszférikus terjedés, most is volt egy pár olasz napnyugta után, de alapvetően a hazai CB-rádiósokra vadásztak a versenyzők. A verseny végeredményét cikkünkben közöljük.

Bővebben: Nyert az Ólom-hegyi expedíció !!!

4. HARC VERSENY - összefoglaló

Túl vagyunk a 4.hazai versenyen! A rideg időjárás ellenére több, mint harminc állomás vett részt 2009. november 7-én a küzdelemben és több tucat HARC-os és CB-rádiós rádiózott ezen a ködös, hűvös és esős szombaton velünk. Eddig minden HARC versenyen volt ionoszférikus terjedés, most sem alakult ez másként, igaz ez volt a leggyengébb. Európán kívül senkinek sem sikerült rádióznia, pedig a lengyelek, frenciák sok ausztrál összeköttetést logoltak a dán clusteren. Nekünk csak egy rövid ideig tartó dx-ablak nyílt délután, amelyen keresztül néhány versenyzőnk spanyol állomásokkal QSO-zhatott. A jó hangulat, a meglepetések azonban erről a versenyről sem hiányoztak.

Bővebben: 4. HARC VERSENY - összefoglaló

A HARC 4. versenyének végeredménye

 Ezen a zord novemberi napon 737 könyvelt QSO született.
453 ezek közül hívójeles állomással, zömében klubunk tagjaival köttetett,
ugyanis a terjedés elpártolt tőlunk, csupán délután volt egy kis spanyol terjedés,
ezért logoltak többen néhány 30-as állomást.
A 330-as DXCC is szerepel a logokban, mert a két versenyállomáson kívül
a Tátra hegyeiből szlovák CB-sekkel is lehetett verseny QSO-kat létrehozni.
A legszebb azonban az, hogy több mint 100 különböző HARC tag volt
érintett a versenyben, legalább pontosztó ellenállomásként.

Összes log egyben

Bővebben: A HARC 4. versenyének végeredménye

Egy héttel a IV. HARC verseny előtt

Paprikás a hangulat klubbunkban, már csak néhány nap a versenyig. A versenyzők készülgetnek és mindahányan reménykedünk abban, hogy az enyhe és napos idő, valamint a fokozódó napfoltevékenység, a jó terjedésekkel együtt kitart majd a versenyig. 109HA013 ma reggel, egy röpke félóra alatt három ausztrál állomással dolgozott, az egyik hangfelvételét itt meg is hallgathatjátok. 109HA055 pedig Thaiföldre kiabált el a délelőtti órákban.

- Ez meg egy rövidke videó a Tokaj-hegyére települő 109HA/HC7-es csapat felkészüléséről.

Bővebben: Egy héttel a IV. HARC verseny előtt

Joomla templates by a4joomla