You are not allowed to view shoutbox.

DX aktivációk

2008.12.31 Kakas hegyi kitelepülés harmadik napja (antennabontás):

Ma igen késő ébredt a család, ezért csak 11 óra körül tudtunk elindulni az ideiglenes QTH-nk irányába. 12:15-re értünk oda, közben Kiskunhalason 006 Magdika kisebbfajta évvégi bevásárlást eszközölt…

Bővebben: 2008.12.31 Kakas hegyi kitelepülés harmadik napja (antennabontás):

005 ismét a Kakas-hegyről


Miután tegnap jól ránksötétedett 18 órakor, már nem szerettem volna antennát bontani a 27 méteres belülről tök sötét, vaslépcsőkkel ellátott torony tetején. Az antennát kábelestől ott hagytuk, mondván ma reggel Kiskapitánnyal indulunk újra, viszünk aggregátort, fűtőtestet, akkutöltőt és kipróbáljuk a hálózati áram nélküli aggregátoros fűtést és akkutöltést.

Bővebben: 005 ismét a Kakas-hegyről

Megint egy számunkra klassz kitelepülés !

Sikeresen ért véget a HARC Rádió Napok főpróbája, az évvégi malackodásnak "csúfolt" két napos aktivitás. Több HARC-os is részt vett ebben, közülük eddig ketten küldtek beszámolót és logokat. Ezeket olvashatjátok itt.

Bővebben: Megint egy számunkra klassz kitelepülés !

A legőrültebb Hotel Alfások

A spontán hétvégi őrült DX-hez csatlakozott mozgó állomásként a déli határszélen lakó Attila-2 és fia Kiskapitány (109HA005 és 109HA098). A Misina-tetővel indítottak, de nem találták megfelelő helynek, így a hideg, esős téli éjszakában, rádiós, geoládászós, odaalvósnak kialakított kis pick up jellegű autójukkal végülis Budapest egyik legmagasabb pontjáról, a Széchenyi-hegyről folytatták a rádiózást, egész Vasárnap délutánig. Így logjuk különösen izgalmas lett. Attila beszámolóját olvashatjátok itt, természetesen a teljes  kitelepülés rádiós naplóját is közöljük.

Bővebben: A legőrültebb Hotel Alfások

Hétvégi őrület Tatabányán

A hétvégi őrületet Péter kezdte pénteken a kékesi kitelepülésével, úgy gondoltam, én is ki megyek a Gerecsére Turul madarunkhoz.  A választás azonban rossz volt, mert a hely nem volt megfelelő változtatnom kellett a kitelepülés helyszinén, átmentem a szintén Tatabányán található Kálváriára, bár nem sok reményt fűztem hozzá, de meglepetésemre nagyon jó helynek bizonyult rádiós szempontból.

Bővebben: Hétvégi őrület Tatabányán

CRAZY WEEKEND

 2008. december 13-án este nyolc előtt pár perccel 109HA415 Péter és 109HA150 Soma kezdte a spontán őrületet a Kékestetőről. 20 perc alatt mintegy 10 összeköttetést csináltak HARC tagokkal. Antennájukat az adótornyot védő kerítésre szerelték fel, Remekül működött mindkét állomás. Egész kora hajnalig nyomták a PTT-t, ketten 43 összeköttetést gyártottak, sajnos csak troposzférikus szinten. A hír hallatán 109HA114 is felszaladt a dombokra, 109HA005 pedig még aznap átjött Budapestre a Misina-tetőről, a Széchényi-hegyre, ahol egészen másnap délutánig volt aktív. Képek, logok videók a cikkben!

 

Bővebben: CRAZY WEEKEND

ÉVVÉGI ÉTERI MALACKODÁS

 Mindenki ki van már éhezve egy kis pihenésre, rádiózásra. Négy éves születésnapját ünneplő Clubunk 2009-ben 12+1 DX napot rendez, amelyeket HARC RADIO DAY-nek hívunk majd. Minden hónap utolsó szombatján lehet majd kitelepülni és extra pontokat szerezni a diplomához. Az év végén pedig lesz egy dupla HARC-DAY, ahol az is eldől ki volt a legeredményesebb abban az évben a HARC napokon.

Bővebben: ÉVVÉGI ÉTERI MALACKODÁS

Joomla templates by a4joomla