DX aktivációk

2. HARC NAP

Inaktivitásra panaszkodtak a résztvevő rádiósok, valóban kevesen voltunk az éterben az elmúlt szombaton, a februári DX napon. Azért akik vállalták kitelepülések veszélyeit, nagy élményeket szerezhettek. Ezek közül kiemelendő a sárban tocsogás, hóbanelakadás, szélben egyedülantennaállítás és hasonló maradandó örömök. Egy új aktivátor jelent meg körönkben 109HA128 Zsolt, aki vérbeli gyalográdiós és első ízben hallatta hangját a 11 méteren.

Bővebben: 2. HARC NAP

Roland újra Alsótoldon

A zord időjárás ellenére 109HA1220 ismét hosszabb időre kitelepült a hétvégén és három órán át kitartott a fagyban. Ennek eredménye 30 log lett, amelyeket cikkünkben is publikálunk. Sajnos ezen a hétvégén sem lehetett az ionoszférát meglovagolniHa valaki volt még jelentősebb kitelepülésen a hétvégén, bátran küldjön logot a honlapra.

Bővebben: Roland újra Alsótoldon

109HA/BAMAKO - Bamako aktiváció

Pénteken vette kezdetét a Budapest-Bamako Rallye aktiváció Budapestről a Felvonulási térröl. Én (109HA150) 12-óra után értem ki a helyszínre egy önjáró lakóautóval. Már várt rám 105 András egy lakókocsiban, és 005 Attila, na meg Magdika és a gyermekek a  már tőlük megszokott Opellal és Explorerrel. Hamar nekiláttunk az antennák  felépítésének. Voltak körsugárzók nagy árbócokon, és dipolok egyaránt. Kb. 1-óra alatt végeztünk is az ideiglenes QTH-k kiépítésével.

Bővebben: 109HA/BAMAKO - Bamako aktiváció

2008.12.31 Kakas hegyi kitelepülés harmadik napja (antennabontás):

Ma igen késő ébredt a család, ezért csak 11 óra körül tudtunk elindulni az ideiglenes QTH-nk irányába. 12:15-re értünk oda, közben Kiskunhalason 006 Magdika kisebbfajta évvégi bevásárlást eszközölt…

Bővebben: 2008.12.31 Kakas hegyi kitelepülés harmadik napja (antennabontás):

Joomla templates by a4joomla