DX aktivációk

Újra aktiváltuk a 109HA000 különleges hívójelet

 Idén második ízben került megrendezésre Mátraszentimre mellett Bagolyirtáson a Hotel Alfa Rádió Club találkozója, amely sok aktív tag részvételével és közreműködésével jöhetett létre. Ezúton is szeretném köszönteni a csapatban a házigazdát, mint új klubtagunkat, 109HA992 Gábort. A találkozóval kapcsolatban várjuk mindenkinek az élménybeszámolóját. Sokaknak az első alkalom volt, akik pedig már tavaly is közösen töltöttek egy pár napot azokkal az emberekkel, akiket addig csak rádión keresztül ismert, azok kellemes élményeket szerezhettek idén is.

 

Bővebben: Újra aktiváltuk a 109HA000 különleges hívójelet

Rákoskerti kitelepülés

Meglepően sikeres „picknick-aktivációt” tartottunk 109HA185 Acsival közösen a 1.5HOLD. Club találkozóján a XVII. Kerület 200 méter tengerszint feletti magasan fekvő részéről, a JN97PL QRA kockából.

Bővebben: Rákoskerti kitelepülés

Hirtelen jött aktiváció

A tegnapi nap folyamán 109HA212 Monori Dani, és jómagam 109HA410 CZ kitelepültünk a monori kilátóba egy kis rádiózásra. Az ötlet délelőtt, 11 óra tájt fogant. Mivel Dani nem rég jött haza Angliából, keményen fűtötte a DX utáni vágy, ezért egy gyors megbeszélés után elhatároztuk, hogy irány a kilátó!

Bővebben: Hirtelen jött aktiváció

Szlovák CB Versenyek

Különleges DX élményeket szerezhettek a következő hónapokban, ha szlovák állomásokra vadásztok a középső csatornákon FM üzemmódban. 2009. április 25-én este 22 órakor startol az első Cseh-Szlovák CB-s verseny és 26-án hajnali 2-kor ér véget. Lesz egy másik jelentősebb CB-s aktivációjuk éppen a mi versenyhétvégénken, azaz 2009.05.09-én és 10-én. Az Éter Határok Nélkül aktiváción szintén FM üzemmódban érdemes velük felvenni a kapcsolatot, számos állomásuk 2000 feletti hegyekből dolgozik majd, remek mókának ígérkezik. Ez a verseny este 20 órakor kezdődik és 12 órán át tart egész éjszaka.

Bővebben: Szlovák CB Versenyek

Joomla templates by a4joomla