You are not allowed to view shoutbox.

DX aktivációk

311HA/0

311ha0Első HARC aktiváció Litvániából


Úgy alakult, hogy ezen a nyáron családilag Litvániában, Vilniusban fogunk nyaralni. Az FT-857 es rig is bekerült az autóba, meg a Sirio ML-145 antenna is - persze nem véletlen volt :)

Bővebben: 311HA/0

Őr-hegyi kaland

IMG180Egy borús, szeles, hűvös áprilisi hétfőn úgy tűnt, lesz időm egy néhány órára kitelepülni. Munkahelyemre menet, már régóta nézegettem a süvegcukor formájú púpot, hogy egyszer megmászom rádióval, antennával. Most végre ennek is eljött az ideje!

Bővebben: Őr-hegyi kaland

Hogyan csináljunk sikeres rádiós aktivációt?

Akinek van megefelelő mobil cucca, egy kis ideje, meleg autója, vagy ruhája és persze főleg kedve jó sok állomást belogolni. A sikeres aktiválás fő záloga a jó PR, azaz nem árt ha már jó előre meghirdeted azt. Mindenki küldhet be eseményt a HARC honlapon az új esemény feltöltése gombra kattintva. Itt meg kell adni az aktiváció időtartamát (calendar fül), nevét (subject), a categories-ból kiválasztani a típusát, amely ha több napos, akkor aktiváció és kérhető hozzá különleges hívójelkérhető hozzá különleges hívójel, vagy kitelepülés. Utóbbi esetben a saját hívójeled után a /P-t haszáld.

Bővebben: Hogyan csináljunk sikeres rádiós aktivációt?

NAGY/P 2018.

Idén is lesz NAGYPERPÉ FUTAMOK sorozat. Az első fordulóra 2018. február 24-én kerül sor!

Bővebben: NAGY/P 2018.

A NAGY PERPÉ - Azaz éljen a kitelep

Szentiván éjszakáján, ami idén szerencsésen szombatra esik, egy nagy éteri találkozót szervez az idén egy évtizedes Hotel Alfa Radio Club. 2014.06.21-én szeretnénk minden klubtagot megmozgatni, hogy a hozzá legközelebb található hegyre felmásszon és ezen az éjszakán onnan rádiózzon.

Bővebben: A NAGY PERPÉ - Azaz éljen a kitelep

DX AKTIVÁCIÓK HIVATALOS BEJELENTÉSE

Legyen NAGY/P, vagy csak egy átlagos hétvégi kitelepülés, akkor jársz jól, ha kitelepülésed tényét előre hirdeted a közösségünknek. Ennek kiváló eszköze a Hotel Alfa Radio Club közösségi oldala a facebookon, de ha egy tömeges aktivitásról van szó, mint a NAGY/P esetében, akkor ott szinte követhetetlen ki, mikor és hova jelentette be kitelepülését. Ráadásul akadnak közöttünk olyanok is, akik nem rendelkeznek FB hozzáféréssel, így jobbnak láttuk a honlapon bonyolítani a hivatalos bejelentéseket.

Bővebben: DX AKTIVÁCIÓK HIVATALOS BEJELENTÉSE

DX aktivitás - 2013.01.31 - 02.01.

1562013. január 31-én és február 1-jén az előrejelzések szerint jó troposzférikus terjedés várható majdnem egész Európa területén.

A ritka alkamat kihasználva arra az elhatározásra jutottunk, hogy erre a két napra DX aktivitást hirdetünk. 

Ezen a két napon már-már tavasziasan enyhe idő ígérkezik, így aki teheti és van lehetősége települjön ki. 

Bővebben: DX aktivitás - 2013.01.31 - 02.01.

Joomla templates by a4joomla