VERSENYSZABÁLYZAT

Kattints ide!

Új DXCC entitások

Új DXCC entitások kerültek kiosztásra az elmúlt időszakban.

Bővebben: Új DXCC entitások

Hová logoljak?

Gyűlnek az összeköttetések, szaporodnak az új DXCC körzetek, néha jó lenne tudni hogy beszéltünk-e már ezzel az ürgével vagy sem, mindenkiben fel merült már a kérdés, hogy hol és miként naplózhatjuk összeköttetéseinket.

Bővebben: Hová logoljak?

Fonetikus ABC

Bár mi "hotel alfások" ritkán vagy egyátalán nem mondunk "honolulu amerikát", vagy "helén antalt", ha lebetűzzük hívójelünket, azért gyakran találkozunk az éterben olyan operátorokkal, akik valami nagyon furcsa nyelven betűznek, vagy saját anyanyelvük szerint nyomják a betűzést. Egy rádióamatőr fórumon volt fent ez az anyag, de olyan értékesnek találtam, hogy ezentúl itt is szeretném közzétenni nektek, remélem hasznát veszitek majd. A legfontosabb nyelvek rádiós, sőt telefonos betűzése is benne van, de Ti legyetek következetesek és csak az elsőt használjátok, ugyanis ez a hivatalos!

Bővebben: Fonetikus ABC

Térképatlasz

 Ezt a régies nevet kapta a HARC interaktív Google térképe, amelynek tesztelését közösen megkezdhetjük. Még a korábbi honlapon volt egy html, ahová időről időre betettem az új tagokat. Nagyon macerás volt, meg persze az sem biztos, hogy az az új tag éppen szeretett volna rákerülni. Most mindenki szabadon dönthet. És könnyedén térképet szerkeszteni nagyon jó móka, saját QTH-don kívül kedvenc DX helyeidet, sőt aktuális kitelepülésed helyszíneit is megjelölheted. Hogy miként? Ezügyben folyamatosan segítünk Neked ebben a cikkben.

Bővebben: Térképatlasz

Joomla templates by a4joomla