You are not allowed to view shoutbox.

A gépház üzen

Az elmúlt szűk néhány napban ismét fellángoltak a szabályok értelmét megkérdőjelező bejegyzések és kommentek.
A Hotel Alfa Radio Club egy demokratikus közösség, ahol mindenki lehetőséget kap arra, hogy elmondja észrevételeit és esetleges kétségeit a tisztelet hangján.

A tagság feltétele azonban a HARC szabályainak elfogadása!

Ezek a szabályok kb. olyanok, mint a közlekedésé; vagyis nem a közlekedők ellen, hanem értük vannak, hogy mindenki célba érjen.
A mi szabályaink pedig arra hivatottak, hogy a rádiózás egy élményekkel teli időtöltés legyen.

A szabályok megalkotása általában hosszú egyeztetést követően, tapasztalatokra alapozva és érvekkel alátámasztva történnek. Ha valamivel nem értesz egyet, akkor az „ez hülyeség” nem érv és nem indok arra, hogy egy szabály nem jó.

A HARC-os szemléletet pedig a legkönnyebben úgy lehet leírni, amikor egy kertes házas övezetben a járda és közút közti részen lévő földdarabot elrendezik, beültetik virágokkal, gondozzák. Na ez volna a K38… Az utcán elhaladó autós, aki parkolóhelyet keres eldöntheti, hogy tovább keres vagy más áldozatos munkájára fittyet hányva rááll a virágos kertre – elvégre is közterület! Ezt a fajta hozzáállást sem kell bemutatni. Kétféle ember képes más munkájában kárt tenni. A balga és rosszindulatú. A balga teszi, mert nem képes tudomást venni a környezetéről, a rosszindulatú pedig nem azért teszi mert máshol nem tudna megállni, hanem mert egyszerűen irritálja a kert léte.




Tisztelettel megkérem azokat, akik számára a Hotel Alfa Radio Club szabályai nem megfelelőek a továbbiakban, és nem tudnak tényekkel, érvekkel alátámasztva – alternatív megoldásokkal a hónuk alatt megreklamálni egy szerintük nem jó szabályt; Azok legyenek kedvesek és meddő viták gerjesztése helyett, méltósággal lépjenek ki a közösségből. Ugyanakkor szeretném előrebocsátani azt is, hogy az ilyen stílust ezentúl az adminok sem fogják sokáig tolerálni.

Ui: Attól, hogy kilépsz és nem kell betartanod „a HARC hülye szabályait” – egy seggfej maradsz, ha a kertbe parkolsz, és enyhén szólva sem leszel népszerű az etikusan rádiózók körében. Sem itthon, sem nemzetközi szinten.

ORT diploma program

2024 szeptember elsejével elindítjuk az Országjáró Rádió Túra diploma programot. A játék célja, hogy végigjárjuk az országot és minden vármegyéből legalább 20, kétoldalú összeköttetést létesítsünk. A programba a lakóhelyünket is beleértve, mind 19 vármegye beleszámít.

Bővebben: ORT diploma program

20 YEARS ON 11


Hotel Alfa Radio Club is twenty years old in 2024. On this occasion, we invite all 11 meter DX-ers to a special event. Event participants will receive a special e-QSL card from Hotel Alfa activators for all achievements.

Event start 14/09/24 end 29/09/24

Bővebben: 20 YEARS ON 11

20 ÉV 11 MÉTEREN

Idén húsz éves a Hotel Alfa Radio Club. Ebből az alkalomból különleges eseményre hívunk minden 11 méteres DXert. A rendezvény résztvevői speciális e-QSL kártyát kapnak minden elért Hotel Alfa aktivátoroktól.
Esemény kezdete: 2024.09.14. - 2024.09.29. Bízom benne, hogy olyanoknak is meghozzuk a kedvét nemzetközi rádiózásra, akik eddig nem próbálták még!
Ez egy Special Event, (különleges esemény) nem verseny!

Bővebben: 20 ÉV 11 MÉTEREN

Mindennapi HARCainkról

Pár napja csináltam egy összeköttetést a 19EE076/HB35 állomással. Épp most is ennek az állomásnak a bejelentkezését hallom a tripla ötön, ahogy QSY-ra hív. Kicsit korábban egy az 50. évfordulóját ünneplő klub állomásával beszéltem. Mi innen csak azt látjuk, hogy van egy rádiós szervezet, ami a 35. vagy az 50. évfordulóját ünnepli. Nem látjuk az erőfeszítéseiket, nem tudjuk a konfliktusaikat, nem ismerjük a harcaikat és őszintén szólva nem is igazán érdekelnek minket ezek, csak együtt ünneplünk velük. Ezzel kapcsolatban egy gondolat körvonalazódik bennem.

Bővebben: Mindennapi HARCainkról

Joomla templates by a4joomla