You are not allowed to view shoutbox.

Hírek

A HARC VERSENYSZABÁLYZATA

Kattints ide!

A HARC OB 2010 végeredménye

Elnézést mindenkitől, hogy ilyen sokáig kellett várni a tavalyi OB végeredményére, de végre itt van és reméljük korrekt is a számítás. Gratulálunk a HARC első bajnokának 109HA005 Attilának, aki toronymagasan lett az első és egy kivételével valamennyi OB versenyen részt vett.

Bővebben: A HARC OB 2010 végeredménye

Angol kezdő HARC-osoknak

Kedves H.A.R.C-os társaim!

 

109HA185 Acsi vagyok. Örömmel észleltük, hogy a klub tagjainak a száma, (talán bátran állíthatom) napról napra gyarapszik. És ezek közül egyre több a 3 tagú unit numberes (vagyis nemzetközileg is forgalmazni kívánó) tag. A nemzetközi forgalmazáshoz azonban elengedhetetlen az angol nyelv, amit nem árt legalább alapvető társalgás szinten ismerni. Ehhez szeretnénk nektek 109HA182 Silvius-szal segítséget nyújtani az alábbi nyelvleckével. Ha ezzel már sikeresen megvagyunk, következhet a nemzetközileg is alkalmazott sajátságos CB nyelvezet elsajátítása, amivel minden bizonnyal minden DX-er találkozni fog forgalmazásai alkalmával. Ahogy már Silvius barátom formailag elkezdte, kár lenne nekem is változtatni rajta. Kapcsos zárójelben [így] kiemelve, kiejtés szerint is lejegyeztük a mondatokat, egyes kifejezéseket.

 

Bővebben: Angol kezdő HARC-osoknak

Cluster INFO

HARC Cluster by 109HA037 v0.99 verzió

2022.12.25-től életbe lépett változás:

Adott naptári napon egy állomást csak egyszer szabad logolni. Kivételt képez ezalól, az olyan kitelepülés (/SM, /P) sorozat, amikor az aktivátor ugyanazon a napon több különböző helyszínről, eltérő lokátorkockákból jelentkezik be, azaz állomását bontja, és új helyen építi fel. Az ilyen aktivátor (kizárólag /SM és /P esetén) szintén belogolhatja a különböző helyszínekről valamennyi ellenállomását egy esetben, akkor is, hogyha azok ismétlődnek, de egy adott helyszínről csak egy alkalommal logolhatja be ugyanazt az állomást.

2014.01.01-től életbelépett változás:

A log bevitele alapvetően azt a célt szolgálja, hogyha olyan kitelepülésen, aktiváción veszel részt, ahol nincs internet, vagy nehézkes megoldani az azonnali logbevitelt, akkor a későbbiekben ezt megteheted. Kérjük, hogy hazatérésed után egy héten belül vidd be a rendszerbe valamennyi összeköttetésed. 

Minden más esetben, különösen otthonról rádiózva a riport küldése funkciót használd, azaz a QSO létrejöttét követően azonnal töltsd fel az információt, hogy a többiek is megcsinálhassák azt az állomást, vagy DX-et.
 
Nem etikus és 2014-től szabálytalannak is minősül a logok gyűjtése, tartalékolása az év végére. Az ilyen logbevitelt jogosulatlan előnyszerzésnek minősítjük és a szabály megsértőjét a HARC HQ büntetheti pontlevonással, súlyosabb esetben kizárhatja az adott év bajnokságából.
EGY NAP UGYANAZT AZ ÁLLOMÁST CSAK EGYSZER LOGOLHATOD.

Amennyiben megváltozik a hívójele (/M, /SM, /P...stb), akkor újra bejegyezheted. Akkor is bejegyezheted ismételten, ha több helyszínen kitelepül egy adott napon /P, vagy /SM sufixszel. Mobilból azonban csak egyszer logold kérlek.

A fenti szabály alól kivételt kap az az aktivátor, aki /P, vagy /SM üzemmódban, egy nap több helyszínen is dolgozik. Ebben az esetben ő a különféle helyszínekről bejegyezheti az ismétlődő állomásokat újabb pontokért, de meinden helyszínről csak egy alkalommal. A különböző helyszíneknek egymástól eltérő lokátorkockában kell lenniük.

A HARC ONLINE LOG MAGYAR IDŐ SZERINT DOLGOZIK, AZAZ A 23:59 CET-KOR BEJEGYZETT ÁLLOMÁST 0:01-KOR LOGOLNI ÚJABB PONTÉRT NEM HIBA, MEGENGEDETT.

Elérhető szolgáltatások:

A CLUSTER fejlesztés alatt áll. A LOGBOOK-ba való javítási lehetőség, folyamatban van.

Mindenkinek a türelmét kérem.

Ha valaki tapasztalt php-mysql programozásban és van kedve belefolyni a fejlesztésben,

írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

-----  SZOLGÁLTATÁSOK ---

1. HARC-Cluster
Útolsó 100 log bejegyzés olvasható.

2. Riport küldése
Aktuálisan létrejött QSO-ról (összekötettésről) való bejegyzés küldése a CLUSTER-be.
A bejegyzés lehetőleg 30 percnél ne legyen régebbi a QSO-hoz képest. Ha régebbi, akkor a LOG küldése menüpontot válaszdt! Ott régebbi riport küldésére is van lehetőség. 

3. LOG küldése
Régebbi QSO-k beírásásra van lehetőség. Lehet megadni a kitelepülésünk QTH-ját és a sufixet. A log 2014.01.01. után azonban nem lehet idősebb egy hétnél és alapvetően csak abban az esetben elfogadott a tömeges logbevitel, ha valaki olyan aktiváción tartózkodik, ahol nincs lehetősége internetet használni. Azok a rádiósok, akiknek QTH-ján nincs internetre kötött számítógép elsősorban oldják meg ezt a problémát, ha ez nehézségekbe ütközik, legalább aznap este küldjék be valamennyi új logjukat és ne várjanak, napokat, heteket vele.

4.LOGBOOK
Saját beküldött riportok listája. Későbbiekben ez a szolgáltatás bővülni fog.

5. Cluster statisztika
Aktív operátorok listája, éves ponttáblázat. A pontszámítás alapja:

Létrejött qso  x Létrejött qso DXCC db.

5. DXCC Lista
CB hívójel prefix listája.

 

Excel log minta letöltés itt .

QSL LAPOK

Lassan elfogynak az első rendelésből eredő QSL lapjaink. Új tagok is biztosan szeretnének lapokat, ezért várjuk az igényeket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Készül egy új lap is, amely a HARC nemzetközi mivoltát is kihangsúlyozza, azaz főleg azok számára, akik nem a Kárpát-medencéből rádióznak. Természetesen ezt a lapot a magyar rádiósok is továbbíthatják majd a jövőben, ha szeretnének rendelni belőle.

 

Most egy hazai nyomdából készülünk rendelni, így a lapok ugyanolyan jó minőségben és gyorsan megérkeznek majd. Ráadásul olcsóbbak lesznek! A rendeléseket 109HA857 Józsi koordinálja. Már lehet jelezni számára melyik lapból pontosan mennyit szeretnétek. Minimális/maximális rendelési határ nincs a HARC részéről, a nyomda 1000 db felett foglalkozik velünk.

Felhívom az új tagok figyelmét is, hogy QSL-t cserélni nagyon jó dolog, mert akkor az összeköttetésről marad egy igazi emlék, bizonyíték és a fényképalbumhoz hasonlóan jó elővenni a lapokat és megmutatni ismerősöknek, rádiós barátoknak.

A rendelésnél mindenképpen írjátok meg Józsinak, hogy melyik lapból pontosan hányat kértek. A választékról itt tájélozódhattok. Ha valakinek van kedves és tehetséget érez magában egy színvonalas új QSL előlap/hátlap megtervezéséhez, akkor még gyorsan alkothat egyet és azt is itt bemutatjuk, lehet majd belőle rendelni.

AZ ÚJ QSL LAP

ez a tervezés eddig még nem jelent meg soha nyomtatásban, ennek olyan hátlapja lesz, ahová az ország prefixét is be kell majd írni, hogy nem a 109-es divízióból rádiózó klubtagjaink is használhassák. 109HA182 tervezte, a hátlap 109HA002 munkája.


 

1. QSL

Ezt a lapot 2005-ben készítette 109HA002 Zoli, sok DX-er gyűjteményében már ott lehet. Viszonylag kevés készült belőle Radek CoolQSL nyomdájában, de most újranyomjuk idehaza.


 

2.OSL

Ez a QSL lap szintén a 2005-ös első nyomtatásban jött ki, ugyanott ahol az előző, ennek az előlapját 109HA182 tervezte, újranyomása megfelelő számú igény esetén valószínüsíthető.


 

EGYSÉGES HÁTLAP

Íme az egységes hátlap, 109HA002 Zoli munkája, az új sorozat mindegyik lapján ez lesz majd látható, természetesen a szövegeket aktualizáljuk majd.


 

RÓLUNK

A Hotel Alfa Radio Clubot 2004 decebmberében hoztuk létre azzal a céllal, hogy a Magyarországról, a 11 méteres sávban, nemzetközi szinten is forgalmazó rádiósok számára egy közösséget kovácsoljunk, tevékenységünket koordináljuk, a hívójelek egyezését kiküszöböljük, találkozókat, aktivációkat, versenyeket szervezzünk. A legfontosabb cél azonban az, hogy megismerjük egymást, kapcsolatban legyünk egymással, hogy élményeinket megoszthassuk, tapasztalatainkat átadhassuk.

Bővebben: RÓLUNK

SZABÁLYZAT

KÉRLEK TITEKET FIGYELMESEN OLVASSÁTOK VÉGIG AZ ALÁBBI SOROKAT! ELŐLJÁRÓBAN CSAK ANNYIT EMELNÉNK KI, HOGY EZ NEM PMR RÁDIÓS ÉS NEM RÁDIÓAMATŐR KLUB, KIZÁRÓLAG AZOK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK, AKIK A CB RÁDIÓVAL, VAGY RÖVIDHULLÁMÚ AMATŐRRÁDIÓVAL RENDELKEZNEK, VAGY ILYEN KÉSZÜLÉKEK BESZERZÉSÉT TERVEZIK ÉS A JÖVŐBEN A 27 MHz-es SÁVBAN KÍVÁNNAK NAGYTÁVOLSÁGÚ ÖSSZEKÖTTETÉSEKET LÉTREHOZNI.

HARC céljai és alapvetése
A HARC nonprofit alapon, főként az interneten szerveződő közösség. Azzal a céllal hoztuk létre 2004-ben, hogy azok a rádiósok egymásra találhassanak, akik rendszeresen hullámvadásznak a 27MHz-es sávban.

Elsődleges küldetésünk, hogy a nemzetközi 11 méteres DX-életben képviseljük hazánkat, hiszen jelenleg mi vagyunk az egyetlen, működő rádióklub Magyarországon, amelynek tagjai ezt a tevékenységet folytatják. A hívójelek koordinálásán kívül találkozókat, aktivációkat, rádiós napokat szervezünk és versenyekkel is igyekszünk felpezsdíteni a HARC DX életét és hírnevünket nemzetközi szinten folyamatosan javítani.

A HARC várja azokat a CB-seket is, akik bár idegen nyelvi ismereteik hiányában a nemzetközi fónia forgalmazásban nem tudnak részt venni, de a DX és a CB-rádiózás elkötelezett híveként valóban hasznos tagjaivá válhatnak közösségünknek.

A HARC működése
Rádióklubunkat a HARC elnöke vezeti, de minden tagnak van lehetősége arra, hogy a HARC munkájában részt vállaljon. Ha a hobbytevékenységén túl a közösségért is szeretnél tenni, áldozatot vállalni, segíteni a szervezésben, vagy bármilyen ötlettel gazdagítanád szolgáltatásaink körét, színesítenéd honlapunk információit, jelezd a HARC elnökének. Támogatjuk a tagok előremutató kezdeményezéseit, szívesen fogadjuk ötleteiket, információikat, véleményüket és mindezt a HARC közösségi honlap oldalain rendszeresen közöljük is, sőt lehetőséget biztosítunk arra, hogy tagjaink a közt érintő, vagy érdekesnek bizonyuló információkat maguk is publikálhassák a honlapon.

A HARC szabályzatának betartása érdekében bizonyos tartalmakat előzetesen, vagy a utólagosan is moderálhatunk!

A HARC tulajdonosa, alapító elnöke: 109HA182 Silvius
Ő végzi az adminisztrációs feladatokat, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. bizalommal, ha bármilyen kérdésed merül fel. Ha már hívójeles HARC tag vagy, és szeretnél versenyt, DX-napot, találkozót szervezni, vagy aktivitásodhoz speciális hívójelet kívánsz igényelni, kérlek a HARC elnökével egyeztesd elképzeléseidet.

CEPT
A HARC-ba való belépéskor minden tagunk tudomásul veszi, hogy hazánkban éppen milyen aktuális jogszabályok vonatkoznak a 27MHz-es sávon történő forgalmazásra. Saját felelősségére tér el csak ezek betartásától, tudva azt, hogy tevékenysége szabálysértésnek minősülhet. A HARC senkit sem bátorít szabálysértésre, ha valakit szabálysértés miatt megbüntetnek, az itt regisztrált hívójel nem változtat a szabálysértés tényén.

A több évtizedes freeband szabályokhoz és trendekhez igazodva tudjuk azt, hogy ún. freeband tevékenységet folytatunk, azaz olyan szabad sávokon rádiózunk önkényesen, ahol másokat ezzel nem zavarunk, így a világ legtöbb országában a hatóságok rendszerint megtűrik, ritkán üldözik a szabad sávokon forgalmazókat. A 11 méteres DX a rövidhullámú rádióamatőrizmus előszobája, ezért mi is különösen nagy tiszteletben tartjuk a rádióamatőr sávok forgalmát.


A fentiek ismeretében kérünk minden jelenlegi és leendő HARC-ost, hogy különös figyelemmel igyekezzen betartani a következő szabályokat, mert azok sorozatos megsértése, a HARC tagság megszűnését vonhatja maga után.

A HARC SZABÁLYZATA

1. A HARC által adott hívójel egyedi, egy életre szól. Azt megváltoztatni a későbbiek során, vagy másra átruházni nem lehet. A tagságot komoly vétségek esetén a HARC felfüggesztheti, vagy megszüntetheti. A HARC tagság és a hívójel használata a regisztrációs folyamat befejeztével, az első honlapra történő belépést követően valósul meg. Azokat a regisztráltakat, akik soha nem lépnek be a honlapra, nem tekintjük tagnak, regisztrációjukat e-mailes figyelmeztetést követően töröljük. A hívójel megváltoztatására kizárólag abban az esetben kerülhet sor, hogyha valaki regisztrációjakor négy jegyű suffixot kap, mert azt jelöli be, hogy nem kíván a nemzetközi forgalmazásban részt venni, de később megtanul angolul, vagy más világnyelven, és szeretne egy rövidebb, háromjegyű suffixot leadni, akkor naptári év végén kérheti a változtatást. Ilyenkor a felhasználóhoz tartozó eredeti regisztrációt felfüggesztjük, és az új évben az új hívójelével folytathatja a forgalmazást. Ilyen cserére csak egyszer van lehetőség.

2. A HARC valamennyi tagja a 11 méteres DX-élet több évtizedes hagyományait tiszteletben tartva létesít összeköttetéseket, főként angol nyelven.

3. Hívócsatornaként használt frekvenciákon sohasem folytatjuk le az összeköttetést. Minden frekvenciát a meghatározott céljuknak megfelelően használunk. Igyekszünk tiszteletben tartani az éppen a sávban dolgozó aktivációk ideiglenesen használt frekvenciáit. QSY frekvencia megadása előtt mindig ellenőrizzük, hogy valóban szabad-e a választott csatorna.

4. Mások beszélgetésébe, összeköttetésébe ionoszférikus terjedés esetén nem illik beleszólni. Indokolt esetben tegyétek csak meg QRX-szel, és csak akkor szólaljatok meg, ha ehhez a frekvencián QSO-zó felek engedélyt adnak. Soha ne zavarjunk másokat felesleges QRM-mel, ez a kulturált nemzetközi rádiózás alapja. Ha az összeköttetést nem angolul folytatod le nemzetközi szinten, annak elején és végén mindenképpen mondd el angolul is a QSO-ban részvevők hívójeleit. Troposzférikus terjedések, hazai beszélgetések során mindig BRÉKÓ-val, vagy QRX-szel próbáljunk meghívni másokat és várjunk türelmesen, amíg fogadják a hívásunkat. Ha már benne vagyunk az összeköttetésben, mindig várjunk az adás megkezdésével egy pár másodpercet, hogy hallhassuk, hogy valaki szeretne-e még minket elérni. Aktivátorok, kitelepülők frekvenciáján illetlenség harmadik állomást meghívni. 


5. Mindig a nemzetközi gyakorlatnak megfelelő frekvenciákon, csak a megfelelő üzemmódokban forgalmazzunk. A helyi beszélgetések rendszerint a hagyományos CB csatornákon zajlanak ezért a freebanderek összeköttetéseiket az ún. 0-végű (zéró) csatornákon bonyolítják le, gyakori az ún. alfa csatornák használata is, vagy a köztes frekvenciák (pld. 27.337) igénybevétele. Kerüljük a konfliktusokat helyi állomásokkal, ha valahol beszélgetést hallunk, hívjunk be máshová, ha viszont mobil vagy stabilos állomások a hívócsatornára tévednek, akkor kedvesen és tisztelettel kérjük meg őket, hogy ne zavarják a nemzetközi forgalmazást. Elkönyvelni a HARC online log rendszerében, vagy bármilyen clusterben csak olyan összeköttetéseket szabad, amelyben mindkét állomás operátora levette és visszamondta, vagy nyugtázta ellenállomásának teljes hívójelét. Ezt már összeköttetésnek tekintjük, mégha az operátor nevet és egyéb adatokat nem is. Hiányos hívójelet, hívónevet ne naplózzatok!

6. A nemzetközi gyakorlatban sokféle hívásmód létezik, mi igyekezzünk a leginkább kulturált módokon megszólalni a nemzetközi és a hazai DX-ben is. Mivel a Hotel Alfa (HA), klubunk neve egyfajta cégér is, ezért lehetőség szerint nem használjátok összeköttetéseitek során: Honolulu America, vagy Helén Antal formátumokban. A hívójeledben szereplő HA, magyarul is Hotel Alfa. Kérlek semmiképpen se regisztrálj magadnak itt hívójelet, ha nem vállalod azt, hogy ezentúl valamennyi összeköttetésed elején és végén, teljes egészében leadod azt. Akkor is, ha nem Hotel Alfás állomással beszélsz, és természetesen hazai forgalomban is, hogy népszerűsítsd a rádióklubot.

7. A HARC tag itt kapott hívójelével soha nem forgalmaz rádióamatőr sávban, annak forgalmát nem zavarja. 11 méteren is úgy rádiózik, hogy az éteretikát betrartsa. Ezen a sávon a 27.555 MHz hívócsatornaként szolgál (lásd. 3-as pont) ott még akkor sem létesít összeköttetést, ha nincs terjedés. Ha közeledben más HARC tagok is rádióznak kerüld a 27.565-ös és a 27.545-ös, azaz a szomszédos frekvenciák használatát is. Ezeken rövid összeköttetéseket természetesen létesíthetsz, de hosszabb beszélgetések esetén menjetek messzebb a tripla 5-től, mert a hozzátok közel lakó állomás vételét elllehetleníthetitek a hívófrekvencián, ha a szomszédos frekvenciák valamelyikén hosszasan forgalmaztok. Minden HARC tag, valamennyi QSO-ja (lokális jellegű összeköttetések esetében is) elején és végén tejes hívójelével azonosítja magát, és teljes hívójellel köszön el valamennyi, azaz hívójellel nem rendelkező ellenállomásától is. 

Troposzférikus DX-re a 27.385-ös, valamint a 27.835-ös frekvenciát USB üzemmódban kizárólag hívócsatornaként használjuk. Kérjük hosszabb összeköttetéseket ne ezen a frekvenciákon bonyolítsatok le, hagyjatok helyet másoknak is, hogy általános hívást indíthassanak a HARC hívócsatornáin.

8. A HARC tagok rendszeresen ellenőrzik berendezéseik helyes működését, antennájuk megfelelő illesztettségéről folyamatosan gondoskodva törekszenek a helyi zavarások teljes lecsökkentése felé. Ezt szem előtt tartva nem használnak folyamatosan magas teljesítményt, vagy rossz minőségű rádió adóvevőt. Amennyiben a zavarás esete forog fenn, nem forgalmazunk egészen addig, míg a hibát el nem hárítottuk teljesen.

9. A HARC tagjai elismerik, hogy egy összeköttetés végső elismerése és bizonyítéka a QSL lap, ezért lehetőségeinkhez mérten igyekeznek lapokat küldeni azoknak az ellenállomásaiknak, akik erre kérik őket, legalább elektronikus úton. Soha ne kérjünk úgy QSL lapot, ha mi nem tudunk rövid időn belül küldeni. A HARC QSL Buerau sajnos érdektelenség és kihasználatlanság miatt megszűnt, de bárki nyomtathat magának egyedi QSL lapokat a HARC elnökének jóváhagyása mellett. Aktivációk speciális QSL-lap tervezésével pontosan a fentiek szerint kell eljárni.

10. Soha ne írjunk a QSL lapot szállító borítékra hívójelet!

11. A HARC honlapján és más médiumaiban használt arculati elemeket, a klub nevét csak a HARC elnökének engedélyével használhatjuk fel.

12. A HARC tagok kizárólag valós e-mail címről regisztrálhatnak. Amennyiben e-mail címük megváltozik, kötelesek azt saját adatlapjukon módosítani. A tagok hozzájárulnak ahhoz, hogy a HARC e-mail címükre hírlevelekben tájékoztassa őket a HARC-cal kapcsolatos legfontosabb történésekről. Ha az adott HARC tag nem rendelkezik internet hozzáféréssel, akkor egy képviselője útján frissíti adatlapját, vagy fogadja a híreket rendszeresen a HARC honlapról. Célszerű egy olyan személyt választani, akiben az internettel nem rendelkező tag megbízik és akit rádión folyamatosan elér. Ha egy adott felhasználó hosszú ideig inaktív és a HARC elnökének megkeresésére nem reagál a HARC elnöke felfüggesztheti regisztrációját és ezáltal hívójelének használatát is.

13. A HARC tagjai a klub nyilvános fórumain és bármely frekvencián történő forgalmazásuk során tartózkodnak a trágárságtól és a személyeskedő hangnemtől. Véleményüket úgy formálják, hogy azzal másokat ne sértsenek meg. A gyűlöletkeltés, lejáratás, mások bizalmas információinak nyilvános közzététele nem valók a HARC honlap oldalaira és annak közösségi oldalaira sem.

Tiszteletben tartják mások faji, vallási, szexuális hovatartozását, elzárkóznak a politikai megnyilvánulásoktól. A HARC tagjai nem keltenek zavart szándékosan az éterben, az ún "nyomkodók" magatartását elítéljük, ha ilyen jelenségre leszünk figyelmesek, semmi esetben sem teszünk tevékenységére semmiféle megjegyzést, egyszerűen átlépünk felette, ha szükséges frekvenciát váltunk.
Akik bizonyítottan és rendszeresen megszegik a 13. pontot, azok nem valók közösségünkbe.


14. Minden HARC tag kizárólag olyan összeköttetéséről számol be, amely valóban létrejött (mindkét állomás visszamondta a másik hívójelét). Az összeköttetéseket igyekszünk hangfelvételekkel, vagy QSL-lapokkal igazolni. Soha nem használunk nem minket megillető hívójelet, aktivációinkat előre bejelentjük, a HARC honlapon publikáljuk, csak valós aktivációkon veszünk részt. Ha más országból rádióztok, mint ami a Hotel Alfába bejegyeztetek, a tartózkodási helyeteknek megfelelő divíziót mondjátok elsőként, majd egy / után a saját hívójeleteket (pld. 35/233HA123). Ha hosszabb időre mentek és/vagy szeretnétek speciális hívójellel rádiózni, azt be kell jelenteni előre a klub elnökének, egyeztetni a hívójelről, és a hotelalfa.hu oldalon egy cikkben angolul is meg kell hirdetni az aktiváció részleteit.

15. A HARC tagok regisztrációjukkal tudomásul veszik azt, hogy a belső (csak tagok által elérhető, jelszóvédett) oldalain róluk és rádiós tevékenységükről készült hang-, video-, képfelvételeket a HARC bármely tagja, a felvételen szereplők beleeggyezése nélkül, bárhol közzétehet! Amennyiben valaki közzététel után kéri, hogy távolítsák el az adott felvételt, vagy annak bizonyos részletét, a közzétevőnek ezt haladéktalanul végre kell hajtania. 

A HARC honlap jelszóval védett felületén és az ahhoz kapcsolódó közösségi oldalakon, chateken, fórumokon közzétett egyéb tartalmak, cikkek, értekezések, információk, hozzászólások, vélemények engedély nélüli nyilvános továbbközlése szigorúan tilos. Annak ismétlődő megsértése azonnali kizárást von maga után. Az a HARC tag, aki a klub vezetősége által korábban tiltás vagy kizárásra ítélt tagot olyan információkkal lát el, amely a honlap jelszóval védett részeiről vagy a hivatalos facebook csoportból, chat csatornáról, fórumról származik, és/vagy hozzáférési adatait arra jogosulatlannak átengedi; azonnali kizárást von maga után.

16. Regisztrációnkkal tudomásul vesszük, hogy a HARC szabályai, és a HARC honlap használati feltételei időről-időre megváltozhatnak. A változásokról minden HARC tagot hírlevelekben is tájékoztatunk majd a későbbiekben. Minden tag regisztrációjával tudomásul veszi, hogy a szabályzat valamennyi pontja rá is vonatkozik, annak betartását magára nézve kötelezőként ismeri el. Az a tag, aki nem tartja be, nem érzi magáénak a szabályokat, vagy nem etikusan forgalmaz, elveszítheti tagságát.

HA MINDEZEK ELFOGADÁSA NEM ESIK NEHEZEDRE, ÉS ÖRÖMMEL LESZEL AZ EGYETLEN, MAGYAR 11 MÉTERES DX CLUB TAGJA,
AKKOR KATTINTS IDE!

 

Joomla templates by a4joomla