You are not allowed to view shoutbox.

Hírek

Mit adott a COVID-19 járvány a rádiózásnak?

Nem is gondolnátok, de a társadalmi folyamatok nagy hatással vannak szeretett hobbinkra is. Bár maga a járvány, és a miatta kihirdetett vészhelyzet, kijárási korlátozás a mi életünket is megnehezíti, mégis találhatunk pozitív hatásokat is.

Bővebben: Mit adott a COVID-19 járvány a rádiózásnak?

Nagyperpé 2019.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is érdemes lesz kitelepülni!

 

Bővebben: Nagyperpé 2019.

DX HUNTERS

 

<iframe width="180" height="225" src="http://www.dxhunters.info/widget/widget.php" frameborder="0"></iframe>

A HARC VERSENYSZABÁLYZATA

Kattints ide!

A HARC OB 2010 végeredménye

Elnézést mindenkitől, hogy ilyen sokáig kellett várni a tavalyi OB végeredményére, de végre itt van és reméljük korrekt is a számítás. Gratulálunk a HARC első bajnokának 109HA005 Attilának, aki toronymagasan lett az első és egy kivételével valamennyi OB versenyen részt vett.

Bővebben: A HARC OB 2010 végeredménye

Angol kezdő HARC-osoknak

Kedves H.A.R.C-os társaim!

 

109HA185 Acsi vagyok. Örömmel észleltük, hogy a klub tagjainak a száma, (talán bátran állíthatom) napról napra gyarapszik. És ezek közül egyre több a 3 tagú unit numberes (vagyis nemzetközileg is forgalmazni kívánó) tag. A nemzetközi forgalmazáshoz azonban elengedhetetlen az angol nyelv, amit nem árt legalább alapvető társalgás szinten ismerni. Ehhez szeretnénk nektek 109HA182 Silvius-szal segítséget nyújtani az alábbi nyelvleckével. Ha ezzel már sikeresen megvagyunk, következhet a nemzetközileg is alkalmazott sajátságos CB nyelvezet elsajátítása, amivel minden bizonnyal minden DX-er találkozni fog forgalmazásai alkalmával. Ahogy már Silvius barátom formailag elkezdte, kár lenne nekem is változtatni rajta. Kapcsos zárójelben [így] kiemelve, kiejtés szerint is lejegyeztük a mondatokat, egyes kifejezéseket.

 

Bővebben: Angol kezdő HARC-osoknak

Cluster INFO

HARC Cluster by 109HA037 v0.99 verzió

2014.01.01-től életbelépett változás:

A log bevitele alapvetően azt a célt szolgálja, hogyha olyan kitelepülésen, aktiváción veszel részt, ahol nincs internet, vagy nehézkes megoldani az azonnali logbevitelt, akkor a későbbiekben ezt megteheted. Kérjük, hogy hazatérésed után egy héten belül vidd be a rendszerbe valamennyi összeköttetésed. 

Minden más esetben, különösen otthonról rádiózva a riport küldése funkciót használd, azaz a QSO létrejöttét követően azonnal töltsd fel az információt, hogy a többiek is megcsinálhassák azt az állomást, vagy DX-et.
 
Nem etikus és 2014-től szabálytalannak is minősül a logok gyűjtése, tartalékolása az év végére. Az ilyen logbevitelt jogosulatlan előnyszerzésnek minősítjük és a szabály megsértőjét a HARC HQ büntetheti pontlevonással, súlyosabb esetben kizárhatja az adott év bajnokságából.


A KORÁBBI ÉS JELENLEG IS ÉRVÉNYES SZABÁLYZAT

EGY NAP UGYANAZT AZ ÁLLOMÁST ISMÉTELTEN LOGOLNI TILOS, A HARC OB-BŐL VALÓ KIZÁRÁST VONJA MAGA UTÁN.


MÁS ÜZEMMÓDBAN IS TILOS UGYANAZON A NAPTÁRI NAPON LOGOLNI AZ ADOTT HÍVÓJELŰ ÁLLOMÁST ÚJABB PONTÉRT. HA AZ ADOTT HÍVÓJELŰ ÁLLOMÁS KITELEPÜL, MOBILBÓL RÁDIÓZIK...STB, AKKOR MEGVÁLTOZIK A HÍVÓJELE, AZAZ LEHET MÉG EGYSZER BEJEGYEZNI ÚJABB PONTÉRT, DE UGYANAZT A HÍVÓJELET EGY NAP CSAK EGYSZER LOGOLHATJUK. TILOS LOGOLNI UGYANAZON HÍVÓJELET TÖBB ÜZEMMÓDBAN EGY NAPON, NEM JÁR ÉRTE TÖBB PONT!

A HARC ONLINE LOG MAGYAR IDŐ SZERINT DOLGOZIK, AZAZ A 23:59 CET-KOR BEJEGYZETT ÁLLOMÁST 0:01-KOR LOGOLNI ÚJABB PONTÉRT NEM HIBA, MEGENGEDETT.

Elérhető szolgáltatások:

A CLUSTER fejlesztés alatt áll. A LOGBOOK-ba való javítási lehetőség, folyamatban van.

Mindenkinek a türelmét kérem.

Ha valaki tapasztalt php-mysql programozásban és van kedve belefolyni a fejlesztésben,

írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

-----  SZOLGÁLTATÁSOK ---

1. HARC-Cluster
Útolsó 100 log bejegyzés olvasható.

2. Riport küldése
Aktuálisan létrejött QSO-ról (összekötettésről) való bejegyzés küldése a CLUSTER-be.
A bejegyzés lehetőleg 30 percnél ne legyen régebbi a QSO-hoz képest. Ha régebbi, akkor a LOG küldése menüpontot válaszdt! Ott régebbi riport küldésére is van lehetőség. 

3. LOG küldése
Régebbi QSO-k beírásásra van lehetőség. Lehet megadni a kitelepülésünk QTH-ját és a sufixet. A log 2014.01.01. után azonban nem lehet idősebb egy hétnél és alapvetően csak abban az esetben elfogadott a tömeges logbevitel, ha valaki olyan aktiváción tartózkodik, ahol nincs lehetősége internetet használni. Azok a rádiósok, akiknek QTH-ján nincs internetre kötött számítógép elsősorban oldják meg ezt a problémát, ha ez nehézségekbe ütközik, legalább aznap este küldjék be valamennyi új logjukat és ne várjanak, napokat, heteket vele.

4.LOGBOOK
Saját beküldött riportok listája. Későbbiekben ez a szolgáltatás bővülni fog.

5. Cluster statisztika
Aktív operátorok listája, éves ponttáblázat. A pontszámítás alapja:

Létrejött qso  x Létrejött qso DXCC db.

5. DXCC Lista
CB hívójel prefix listája.

 

Excel log minta letöltés itt .

Joomla templates by a4joomla