You are not allowed to view shoutbox.

Hírek

NAGY/P történelem

Sokan hiányoltátok a korábbi évek NAGY/P eredményeit. Gondoltam, amíg nem rendeződik az az oldal a clusterben ide felteszem őket.

Bővebben: NAGY/P történelem

Szerezz diplomákat rádiózással!

Korábban is voltak már erre kísérletek, de most páran ismét összefogtak a HARC tagok közül, hogy elismerő oklavelekkel jutalmazzuk azok teljesítményét, akik sok, és figyelemreméltó eredményt érnek el a Hotel Alfa Radio Club tagjai közül. A most meghirdetett diplomák managere 109HA1501 Gábor. Az elismeréseket a 2021.01.01. után elért eredményekre kérhetitek. Az elbírálás alapja a HARC online clusterébe bejegyzett log. Az alábbiakban pedig megtekinthetitek, hogy milyen feltételeket kell teljesíteni ahhoz, hogy megszerezzétek az adott diplomát.

Bővebben: Szerezz diplomákat rádiózással!

Találkozunk odafent FóKa!

Utálok gyászhíreket kirakni. Sajnos mostanában egyre többet kellett. Mindegyik fáj, de most különösen, mert egy hozzám is közelálló, közel lakó barátot vesztettünk el. 109HA520 eltávozott közülünk. Isten Veled kedves Karcsi!

Bővebben: Találkozunk odafent FóKa!

Nagyon Nagyperpékek voltatok!

Amikor elindult a NAGY/P nem igazán reménykedtünk, hogy a téli fordulók sikeresek lesznek. Ehhez képest idén az augusztusi időpontra érkezett a legkevesebb log. A decemberi, utolsó futam egész sikeres volt a kitelepülési kedvet illetően.

Bővebben: Nagyon Nagyperpékek voltatok!

Csak a legkeményebbeknek való, utolsó forduló 2020-ban

A HARC legkeményebb legényei a ködös decemberben, 19-én szombaton is útra kelnek, hogy meghódítva egy magaslatot, vagy csak egy rádiófrekvenciás zavaroktól mentes, csendes helyszínen felállítsák antennáikat, portable állomásaikat. Bár az időjárás nem ígérkezik szépnek, de cserébe nem lesz borzasztó sem, és a napsütés helyett, a szitáló csapadék nem fog senkit feldobni, DE az utóbbi napokban tapasztalható jó troposzférikus terjedések még arra is reményt adnak, hogy az utolsó fordulón szülessenek meg az idei év legszebb DX-ei.

Bővebben: Csak a legkeményebbeknek való, utolsó forduló 2020-ban

Boldog születésnapot nekünk!

16 éve történt, 2004. december 1-jén, hogy elindult hódító útjára, az első magyar alapítású 11 méteres DX Club. Teljesen véletlenül épp a Magyar Rádiózás Napján sikerült az Index "CB-rádió?" topikjában bejelenteni a hírt, hogy most már ilyen közösség is létezik Magyarországon. Sokan támogatásukról biztosítottak, ők lettek az első tagok. Korábban Magyarországon erre még nem volt példa.

Bővebben: Boldog születésnapot nekünk!

Három remek állomással gazdagodott a HARC

Október 1 óta 25 új hívójel született. De ez önmagában csak egy szám, egy száraz statisztikai adat. A kezdő rádiósok sokszor nem tudnak azonnal belépni a 11 méteres forgalmazásba, gyenge felszerelésük, földrajzi helyzetük, anyagi korlátaik miatt sokszor sok idő eltelik még mire valakiből ízig-vérig DX-er, igazi HARC-os válik, és akadnak sajnos olyanok is, akik a kezdeti sikertelenségek miatt feladják a HARC-ot.

Bővebben: Három remek állomással gazdagodott a HARC

Joomla templates by a4joomla