You are not allowed to view shoutbox.

Hírek

Tiszta vizet a pohárba!

Szeretnék pár dolgot tisztázni, mert már többen kértetek arra, hogy a hallgatás taktikáját függesszem fel egy időre. Sajnos a háttérben néhányan kavarják a fekáliát. Rendszeresek a provokációk, az engem és a Hotel Alfát lejárató kampányok. Ezek során hajmeresztő rágalmak is napvilágot látnak.

Bővebben: Tiszta vizet a pohárba!

KEZDŐKNEK: Mi kell egy új CB rádióállomás elindításához?

Szerencsére még mindig akadnak olyanok, akik érdeklődnek ez iránt a régi, de nagyon izgalmas hobbi iránt, bejelentkeznek a Hotel Alfába is, szeretnének kitelepülni, nemzetközi összeköttetéseket létesíteni. Az indulás mindig nehéz, a buktatókra is felhívjuk figyelmeteket ebben a cikkben, de elsősorban segítséget szeretnénk nyújtani a kezdéshez.

Bővebben: KEZDŐKNEK: Mi kell egy új CB rádióállomás elindításához?

NAGY/P időpontok 2022-ben

A Hotel Alfa Radio Club közössége a Facebookon megrendezett szavazáson úgy határozott, hogy ebben az évben szombati napokon tartjuk a NAGY/P futamokat. A HARC vezetősége ennek mentén szerkesztette meg az idei év versenynaptárát:

február 19. 13:00 - 17:00
március 12. 13:00 - 17:00
április 16. 13:00 - 17:00
május 14. 14:00 - 18:00
június 25. 14:00 - 18:00
július 16. 14:00 - 18:00
szeptember 17. 14:00 - 18:00
október 15. 13:00 - 17:00
november 5. 13:00 - 17:00
december 17. 13:00 - 17:00

Szeretettel várjuk tagtársaink rádiós aktivitását, akár otthonról is ezekben az időpontokban, de mindenkinek szeretnénk kedvet csinálni ahhoz, hogy készítsen/vegyen magának kitelepüléshez szükséges antennát, akkumulátort, árbócot, rádiót, és élvezze a csendes éter adta nagyszerű lehetőségeket.  A NAGY/P időpontjaiban rendszerint nagyon sok állomás aktív, érdemes ilyenkor csatlakozni az aktivbitáshoz, mert különösen szép összeköttetések születhetnek azoknak köszönhetően, akik ilyenkor egy dombon, hegyen, vagy egy alföldi magaslaton, geotornyban építenek fel egy ideiglenes állomást.

Találkozunk a NAGY/P-ken!

Elképesztő évet zártak a Hotel Alfások - 3. RÉSZ (HARC OB HA)

Szerencsére 2021-ben a hazai éterben is kellemesen nagy zajt csaptak a Hotel Alfások 11 méteren. Meg is lett az eredménye! Jöjjön 2021 troposzférikus bajnokságának kivesézése sok izgalmas számadattal.

Bővebben: Elképesztő évet zártak a Hotel Alfások - 3. RÉSZ (HARC OB HA)

Elképesztő évet zártak a Hotel Alfások - 2. RÉSZ (HARC OB DX)

 

Annak ellenére, hogy még csak az új napfoltciklus elején tartunk, 2021-ben bőven volt részünk E és F rétegről érkező terjedésekben is. Sok régi DX-er is újra aktívabban kezdett rádiózni a csapatból, sőt akadtak új próbálkozók is, akik hamar elsajátították az alapokat, és egyre sikeresebben dolgoztak a nemzetközi éterben. Sajnos a cluster adataiból nem lehet pontosan megállapítani a nemzetközi DX-ben résztvevő HARC tagok számát, annyit azonban lehet látni, hogy a cluster létrejötte óta most volt a legmagasabb a belépő szint az első 20-ba. Ez a szám korábban még napfoltmaximum idején sem volt ilyen magas, így biztosak lehetünk abban, hogy 2021-ben rádiózott a legtöbb Hotel Alfás a nemzetközi éterben.

Bővebben: Elképesztő évet zártak a Hotel Alfások - 2. RÉSZ (HARC OB DX)

Elképesztő évet zártak a Hotel Alfások - 1. RÉSZ (NAGY/P)

2020-ban még azt hittük, hogy a csapat a COVID miatt vált ennyire ütőképessé, és biztos van abban igazság, hogy a lezárások miatt többen kezdtünk rádiózni, de a lendület 2021-ben is kitartott, ez pedig már nem kenhető a világjárványra.

Bővebben: Elképesztő évet zártak a Hotel Alfások - 1. RÉSZ (NAGY/P)

Isten éltessen minket!

Hamarosan nagykorúak leszünk, de addig is ünnepeljük együtt december 1-jén ezt a szép évfordulót. Köszönet mindazoknak, akik 17 éve támogatják azt a küzdelmemet, hogy igen is van értelme kultúrát hozni a 11 méterre Magyarországon. Mérhetetlenül nagy hálával tartozom azoknak, akik mindvégig támogattak, megerősítettek abban, hogy jó úton haladunk. Külön köszönet azoknak, akik úgy tudtak hozzátenni, hogy közben nem tettek semmit tönkre, akik valóban tolták a szekeret. Fantasztikus érzés megélni azt, hogy hiába áskálódnak ellenünk irígyeink, mi bizonyítani tudtuk, hogy nem tudják elpusztítani a 11 méteren a DX kultúrát, és idén is csak növekedtünk minden tekintetben.

Bővebben: Isten éltessen minket!

Joomla templates by a4joomla