You are not allowed to view shoutbox.

Hírek

NAGY/P 2024.

Idén is elkezdődik a NAGY/P, a HARC kitelepülős versenysorozata. A klubtagok a közösségi oldalon a tavalyi szisztéma mellett voksoltak, azaz tíz szombaton lesz futam az idei évben is. A nyári időpontok este, míg a tavaszi/őszi/téli időpontok délután lesznek. Részletek a képen!

Bővebben: NAGY/P 2024.

Holiday station: 328HA/JDX (Róbert)

Ezt a gyönyörű QSL lapot kaphatják meg azok a szerencsések, akikhez beterjed 328HA/JDX adása Jesenicéből. Róbert (109HA091) a lapon látható időszakban, amikor ideje engedi, a rádióhoz ül, és próbál haza is szólni, no meg sok-sok állomással beszélni a világ minden tájáról. Vigyétek ti is nyaralni a rádiót!

Bővebben: Holiday station: 328HA/JDX (Róbert)

Hogyan létesítsünk sikeres összeköttetéseket?

Kulturáltan rádiózni nem csak azért fontos, mert akkor nem haragítasz magadra senkit sem, hanem egyszerűen az alábbi etikai tanácsok, berögzült megoldások megtartásával nagyobb sikereket fogsz elérni az éterben. Sokszor egészen meglepődöm, és nemcsak kezdő rádiósok esetében, hogy lustaságból, vagy éppen tájékozatlanságból kifolyólag, mennyire kitolnak saját magukkal és ellenállomásaikkal, amikor egy összeköttetést szeretnének létrehozni. Alapvető fogalmak, kifejezések körül van a zavar, ezért gondoltam, ebben a cikkben összegyűjtöm a legfontosabbakat, hátha segítség lesz mindannyiunk számára.

Bővebben: Hogyan létesítsünk sikeres összeköttetéseket?

Tiszta vizet a pohárba!

Szeretnék pár dolgot tisztázni, mert már többen kértetek arra, hogy a hallgatás taktikáját függesszem fel egy időre. Sajnos a háttérben néhányan kavarják a fekáliát. Rendszeresek a provokációk, az engem és a Hotel Alfát lejárató kampányok. Ezek során hajmeresztő rágalmak is napvilágot látnak.

Bővebben: Tiszta vizet a pohárba!

KEZDŐKNEK: Mi kell egy új CB rádióállomás elindításához?

Szerencsére még mindig akadnak olyanok, akik érdeklődnek ez iránt a régi, de nagyon izgalmas hobbi iránt, bejelentkeznek a Hotel Alfába is, szeretnének kitelepülni, nemzetközi összeköttetéseket létesíteni. Az indulás mindig nehéz, a buktatókra is felhívjuk figyelmeteket ebben a cikkben, de elsősorban segítséget szeretnénk nyújtani a kezdéshez.

Bővebben: KEZDŐKNEK: Mi kell egy új CB rádióállomás elindításához?

Elképesztő évet zártak a Hotel Alfások - 3. RÉSZ (HARC OB HA)

Szerencsére 2021-ben a hazai éterben is kellemesen nagy zajt csaptak a Hotel Alfások 11 méteren. Meg is lett az eredménye! Jöjjön 2021 troposzférikus bajnokságának kivesézése sok izgalmas számadattal.

Bővebben: Elképesztő évet zártak a Hotel Alfások - 3. RÉSZ (HARC OB HA)

Elképesztő évet zártak a Hotel Alfások - 2. RÉSZ (HARC OB DX)

 

Annak ellenére, hogy még csak az új napfoltciklus elején tartunk, 2021-ben bőven volt részünk E és F rétegről érkező terjedésekben is. Sok régi DX-er is újra aktívabban kezdett rádiózni a csapatból, sőt akadtak új próbálkozók is, akik hamar elsajátították az alapokat, és egyre sikeresebben dolgoztak a nemzetközi éterben. Sajnos a cluster adataiból nem lehet pontosan megállapítani a nemzetközi DX-ben résztvevő HARC tagok számát, annyit azonban lehet látni, hogy a cluster létrejötte óta most volt a legmagasabb a belépő szint az első 20-ba. Ez a szám korábban még napfoltmaximum idején sem volt ilyen magas, így biztosak lehetünk abban, hogy 2021-ben rádiózott a legtöbb Hotel Alfás a nemzetközi éterben.

Bővebben: Elképesztő évet zártak a Hotel Alfások - 2. RÉSZ (HARC OB DX)

Joomla templates by a4joomla