You are not allowed to view shoutbox.

Újévi köszöntő


Itt az új esztendő számunkra is, reméljük valóban terjedésben és DX-élményekben gazdag lesz.
Közös célunk, hogy felpesdítsük az étert a magunk számára is, hiszen minél többen rádiózunk minél többet, annál izgalmasabb lesz bekapcsolnunk a rádiót, egy hétvégén, különösen minden hónap utolsó hétvégéjén, amikor a HARC Napok invitálják a kedves rádiósokat, hogy hegyekre menjenek, Geodéziai tornyokat hódítsanak meg, vagy egyszerűen csak kitelepüljenek a közeli kilátóba.

A legszebb eredményeket elérők különböző fokozatú diplomákat is kapnak majd eredményeik elismeréseként.

HASZNÁLJUK A HARC CLUSTERT!

Ezért is fontos, hogy használjuk a HARC oldalon a Cluster rendszert, amelybe később is feltölthetjük egy kitelepülésen elért összeköttetések adatait (Log küldése funkció).
Felhívom szíves figyelmeteket, hogy ezt a rendszert mindenki bátran használja, különösen nemzetközi QSO-i folyamatos naplózására, de kerüljenek bele korábbi versenyek, korábbi nemzetközi összeköttetések, kitelepülések logjai is. A megoldás kulcs ebben az ügyben 109HA037 Józsi barátunk kezében van, aki nemrégiben publikált ennek az oldalnak az aljáról egy letölthető Excel logmintát, amelybe ha beültetitek korábbi logjaitok adatait, mindezek bekerülhetnek a clusterbe visszamenőlegesen, gazdagítva diplomához szükséges krediteitek számát.
A legjobb ebben az egészben, hogy biztonságban lesznek logjaink, hiszen a logfüzetet elveszthetjük, az otthon tárolt elektronikus log elveszhet egy meghibásodás során, de a szerveren tárolt elektronikus log biztonságban van!!!

DIGITÁLIS MAJÁLIS

A GM49 zenekar, akik a Brékó Brékót is énekelték, szerezte az azonos című dalt. Az ő tiszteletükre hirdetjük meg 2009. május 30-31-ére a HARC Digitális Majálisát.
Ennek a napnak a fő célja a digitális üzemmódok, főleg SSTV és a PSK népszerűsítése, de várom javaslataitokat, hogy milyen egyéb megoldásokkal érdemes még kísérleteznünk.

Várom azokat a tájékoztató cikkeket is, azoktól akik már ismerik ezeket az üzemmódokat és használatukat, hogy írjanak cikkeket a többieknek (köztük nekem is) a honlapra a következő témákban:
- Milyen digitális üzemmódok léteznek 11 méteren?
- Melyiknek mi az előnye?
- Hogyan használhatók hatékonyan a legjobb szoftverek?
- Milyen hardware igénye van ezeknek az üzemmódoknak?
- A szükséges kábeleket, hogyan kell megcsinálni, aki vállalkozik erre odahaza?
- Hogyan kell nemzetközi (vagy magyar nyelvű) PSK, SSTV, géptávíró összeköttetéseket bepötyögni, milyen rövidítéseket használnak, mi-mit jelent, mikor mit illik, vagy kell csinálni, riport adás, CQ, elköszönés...stb

Magam most kezdem újratanulni ezt a világot, úgyhogy ígérem nektek, hogy tavaszra kitanulom mindet, remélem ebben a tanulásban sok társam is lesz és akkor május végén telecsiripeljük az étert mindenféle szép digitális jellel.

OLVASSUK A HONLAPOT!

Van úgy hogy naponta frissül, a shout boxban, meg percről-percre jönnek az információk, gyakran egy tucat HARCos van rajta, jó lenne ha még nőne a létszám, hiszen egy év alatt 100 új taggal bővült a klubunk! A régi oldalon található hívójel lista 2009-ben már nem érvényes, az ott található, az új oldalon még nem regisztrált hívójeleket már nem védem. Ezért kérem azokat, akik még mindig nem regisztráltak át, hogy itt az utolsó előtti pillanat, hogy megmentsék régi suffixüket!

A térerő legyen veletek!
73
Silvius

Joomla templates by a4joomla