You are not allowed to view shoutbox.

Négy évesek lettünk

Egy kis közös nosztalgiázásra hívlak titeket, visszakeresgettem az interneten, a HARC megszületésének nyomait, egy kicsit elkéstünk a köszöntéssel, de azért boldog születésnapot mindenkinek!

az index fórum
Valamikor 2004 tavaszán kezdtek egymásra akadni néhányan az index „CB rádió?” topicjában. Ezt az akkor még csak néhány bejegyzéssel rendelkező, de már kihalt fórumot 580-as Gábor (aka: 109HA580), trcgabi (aka: 109HA013), J.Zoli kezdték pörgetni, májusban oda keveredtem jómagam is, és beköszöntem:

 

Sziasztok, új vagyok a topicban, a DX-ben is, de azért van vagy 20 divizióm, bár mostanában nem nagyon van időm a 11 méterre. 109HA182 kóddal DX-elek, ha alapítanátok egy magyar klubbot, nagyon szívesen belépnék. Külföldibe nem szándékozom. Remélem egyre többen kezdenek aktívkodni 11 méteren.

Erre nem kaptam választ, de más ügyekben egész izgalmas beszélgetés alakult ki. Már akkor voltak a topicban amatőrök, kamionosok, mezei CB-sek és kitelepülők, no meg a nemzetközi DX-et művelők, vagy aziránt érdeklődők. A jövőbeli Hotel Alfások is szépen érkeztek, 002-es, 975-ös is írt a topicba. Ez utóbbi barátommal, akit más DX körökből már ismertem, a Börzsönyből rádióztunk egy nagyot 2004 őszén. Közösen felfedezzük a molag-ot, azaz 109HA018 live streamingjét és vadásszuk azokat az éterben, akik 109-cel kezdődő hívójelet használnak. Igyekszünk mindenkit a fórumra hajtani.

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

a HARC születésnapja

2004. december 1-jén a következő bejelentést tettem:

Most azokhoz szólok, akiknek a hívójele 109-cel (is) kezdődik
.Nemsokára elindul egy levelezési lista, ahová szeretnénk áthelyezni ezen fórum azon részét, amely a nemzetközi dx-ről szól. Őszintén örülnék, ha itt minden kedves 11 méteren forgalmazó magyar DX-er megjelenhetne.

Miért érdemes a fórum helyett a levelezési listát látogatni majd?
1-mert amint új hozzászólás érkezik, azonnal megkapod a postafiókodba és a te aktuális információidat is rögvest eljuttathatod a lista összes tagjához, mindössze egy levél megírásával. 

2-a levelezési listát csak a feliratkozott tagok olvashatják, annak tartalmára véletlenül senki nem talál rá az interneten 

3-Egyszerűbb kezelni, az esetleges alkalmatlankodókat könnyebb jobb belátásra téríteni 

Bízom abban, hogy sokan aktív tagjai lesztek majd a nemzetközi szinten forgalmazó CB-rádiósok levelezési listájának. A jelentkezési címet nemsokára itt közzéteszem.

Addig is 73!

az első tagok
Aznap éjszaka még nagyobbat is gondoltam, alapítsunk 11 méteres DX clubot:

Akinek meg nincs hívójele, válasszon egyet magának. Mivel még ezt a részt nem koordinálja senki Magyarországon, szabad a vásár 109-cel kezdődjön, mert ez Magyarország divíziós kódja. Én jónak tartanám, ha HA-val folytatnátok, mert erősen gondolkozunk, hogy megalapítjuk a Hotel Alfa Rádiós Klubot, így ismét lehetne CBDX-er klub hazánkban, és aki HA hívót használ, az automatikusan tag is lesz.

Tudomásom szerint van már:
109HA001
109HA182
109HA580
109HA975 

Szerintem nem nyúl nagyon mellé, aki 109HA010-109HA011-stb sorozattal folytatja, csak a fenti hívójeleket kérjük nem elbitorolni. Ha van még közöttetek Hotel Alfás rádiós, vagy ismertek ilyet, kérem jelezzétek itt a fórumban, hogy a többiek is tudják. 

Már megterveztem a Hotel Alfa Radio Club QSL lapját :-), komolyan. Nagyon szép lett, igaz a klub még sehol...de talán együtt majd valamit alkotunk.

Ez a levelezési lista azóta is működik, az első honlap az extrán jelent meg, utána a ham.hu fogadta be a site-ot. Egész 2008 elejéig ez a zöld-sárga html oldal volt a HARC hivatalos honlapja. Akkor még úgy gondoltam, maximum néhány tucat rádiós fog ebbe a clubba regisztrálni és a lelkesedés hamar lelohad majd.

Arra álmomban sem számítottam, hogy a közelgő napfoltminimum ellenére, négy év múltán ilyen sokan leszünk, ilyen jó lesz a hangulat és hogy nemcsak hazai szinten, de nemzetközileg is elismert lesz az, aki HA klubhívóval dolgozik. 2008-ban, köszönhetően az új közösségi oldalnak, taglétszámunk meghaladta a 200 főt, a www.hotelalfa.hu oldalt pedig több mint 50 000 IP címről olvasták már.

Köszönöm mindenkinek, akik hozzájárultak klubunk létrejöttéhez és sikeréhez. Remélem a jövőben hasonló lelkesedéssel dolgozunk együtt.

Minden HARC-osnak boldog születésnapot és Áldott Karácsonyt, valamint Terjedésben gazdag, remek újévet kívánok.

109HA182

Silvius
a HARC elnöke

Joomla templates by a4joomla