You are not allowed to view shoutbox.

Beszámoló a szombati kitelepülésről

Ki a teleppel szombaton! Új mozgalmat hirdettünk, az első ilyen többszereplős kitelepülésre november utolsó szombatján került sor. Várjuk valamennyi résztvevő szöveges-képes-hangos beszámolóját a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Bár az időjárás nem kedvezett november 29-én a rádiós kitelepüléshez, a troposzférikus terjedést mégis elősegítette.

109HA182 - Silvius beszámolója
Ezt az első kitelepülős szombatot én Pécelen töltöttem, azon a remek helyen, ahol egyszer már antennapróbáltunk 415 Péterrel és ahonnan terjedésszegény időszakban az éppen Tunéziában nyaraló 109HA018 Gyuri meghallott minket. Nagyobb antennával elsőzör tudtam tesztelni a nemrég vásárolt Yaesu 817ND-t, úgyhogy nekem a QRP-s lehetőségek feltárásáról szólt a mai nap. A 415 által készített légmagostekercses antennát pár perc bogozgatás után gyorsan felhajítottam egy útszáli fára és már pattantam is vissza a meleg autóba, mert a nyirkos, ködös idő nem volt éppen ínyemre való. A kempingszéket is otthon hagytam.

27.470-en távoli hangokat hallottam, mint utóbb kiderült 005 Attila volt az, megnyugodtam, valóban remek füle van a 817-nek. Attila sugárzási főirányban volt nekem, 150 Soma viszont teljesen oldalra, ennek ellenére 1W-tal 5-ös érthetőséggel vett Budapesten, tudtam beszélgetni egy másik pesti stabilossal,Szentmihályi Sanyival is.

Azután sorra jöttek az összeköttetések a környékbeli állomásokkal: 109HA1971 Gyuri Lajosmizséről, 109HA117 Istvánpapa Albertírsáról QSO-zott velem. Majd Gyurit megszólította 109HA051, igen Makóról Laci. Érezhető volt a fading Laci adásán, aki pár percig volt teljesen tökéletesen érthető, megpróbáltaátemelni 109HA857-es Józsit is, de sajnos őt sem én, sem Gyuri nem hallotta meg. Majd Gyuri próbált meg engem átemelni Makóra, de a QRP 5W is kevés volt ahhoz, hogy Laci visszaigazoljon, de az SWL-nek is nagyon örültem. Csakúgy boldog voltam, hogy Attilát remekül hallottam, pontosan nem is tudom honnan volt, de délelőtt még úgy olvastam itt a honlapon, hogy az "alföldi púpon", azaz valahol Kisszállás környékéről nyomta a PTT-t.

A hangfelvételt, amelyen Gyuri (Lajosmizse) megpróbál összehozni Lacival Makóról, itt hallgathatjátok meg.

 

Sokat nem rádióztam ezek után, mert 415-ös barátom megérkezett és lecsábultam a műhelyébe, hogy lássam megszületni a remekül muzsikáló légmagosom kistestvérét. Egy hosszas és jóízű beszélgetssel vegyített torkolló antennaépítéssel töltöttük a téli estét Gyömrőn.

 

 


Mivel az ionoszféra állapota továbbra is a siralmas és a rettenetesen siralmas szint között mozog, valahogy élményekre kell szert tennünk. Mindez nem verseny, csupán móka, szabályok nincsenek. Rezgessük meg a 27.470-et szombat délutánonként. Aki nem tud kimenni közeli hegyre, az is füleljen, hátha hallja azokat, akik kitelepültek.Lehet nyomni QRP-ben, QRO-ban, egy szál dróttal, Yagival. Tásrsaságban magányosan, akkuról vagy generátorról, tápról, kéziről...stb

Hogy biztosan egymásra találhassunk a 27.470-en kívül minden fél órában igyekezzünk erősen fülelni, hívni, vagy fütyülni a klubfrekin, azaz  13.30, 14.00, 14.30, 15.00...és így tovább. Reméljük sokan összejövünk az éterben, olyanok is, akik eddig nem, vagy csak ritkán hallhatták egymást.

Ha van kedvetek csinálhatunk ebből rendszert a jövőben, mondjuk minden hónap utolsó szombatja lehet ilyen, de akár minden szombatot bearanyozhat egy kis DX. Aki szeretne kitelepülni és bejelenteni hová megy, péntek estig írja meg a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

 

73

Joomla templates by a4joomla