You are not allowed to view shoutbox.

Notice: Undefined offset: 38 in /var/www/hotelalfa.hu/web/libraries/src/Access/Access.php on line 608

Notice: Trying to get property 'rules' of non-object in /var/www/hotelalfa.hu/web/libraries/src/Access/Access.php on line 608

Notice: Undefined offset: 38 in /var/www/hotelalfa.hu/web/libraries/src/Access/Access.php on line 613

Notice: Trying to get property 'rules' of non-object in /var/www/hotelalfa.hu/web/libraries/src/Access/Access.php on line 613

DX AKTIVÁCIÓK HIVATALOS BEJELENTÉSE

Legyen NAGY/P, vagy csak egy átlagos hétvégi kitelepülés, akkor jársz jól, ha kitelepülésed tényét előre hirdeted a közösségünknek. Ennek kiváló eszköze a Hotel Alfa Radio Club közösségi oldala a facebookon, de ha egy tömeges aktivitásról van szó, mint a NAGY/P esetében, akkor ott szinte követhetetlen ki, mikor és hova jelentette be kitelepülését. Ráadásul akadnak közöttünk olyanok is, akik nem rendelkeznek FB hozzáféréssel, így jobbnak láttuk a honlapon bonyolítani a hivatalos bejelentéseket.

Mikor eldöntötted, mikor és hová települsz ki, kérlek lépj be az oldalra és a videó útmutatása szerint nyisd meg a DX aktivációk bejelentése ablakot. Először is ellenőrizd, hogy a kívánt helyszínt nem jelentette-e már más valaki be ugyanarra az időpontra. Ha a hely már foglalt, más helyszínt kell választanod. Helyszínt lefoglalni az aktiváció időpontja előtt 168 órával lehet. Kérlek több hónapra előre ne foglalj le helyszíneket!
 
Ha szabad az általad tervezett helyszín, hozz létre egy bejegyzést, hogy pontosan hová, és mettől meddig szándékozol kitelepülni, majd küldd be a bejegyzést. Ezzel a hivatalos résszel kész is vagy.
 
Természetesen aktivációd tényét érdemes továbbra is promótálnod a HARC facebook oldalain, chat csatornáin is, de ha adott esetben előfordul, hogy ketten is felmennek az adott hegyre, akkor annak van joga szépen megkérni a másik állomást, hogy ne rádiózzon most onnan, akik a HARC CHAT DX AKTIVÁCIÓK BEJELENTÉSE alkalmazásban előbb jelezte (vagy egyátalán jelezte) kitelepülésének helyszínét/időpontját.
 
Kérlek kezeljétek intelligensen a helyzetet. Akadnak olyan rádiósok is, akik nem tagjai a Hotel Alfa Radio Clubnak, és lehet ezen a napon ők is kitelepülnek. Ha ilyen esettel találkozol, kérlek igyekezzetek emberi módon kezelni a helyzetet, ne legyen belőle konfliktus. Meg lehet osztozni a helyen, vagy lehet gyorsan új helyszínt keresni, vagy a később érkezőt meg lehet kérni, települjön ki máshová. De minden esetben kulturáltan, kedvesen tegyétek ezt. Ne feledjétek el a nem HARC tag kitelepülőnek megemlíteni, hogy szeretettel várjuk közösségünkbe, regisztráljon magának hívójelet a hotelalfa.hu oldalon (nem a facebookon!!!), és akkor legközelebb őt sem éri hasonló kellemetlenség.
Szerencsére borítékolható, hogy nagyon sokan leszünk az éterben a 2021-es NAGY/P sorozatban, így nagyon fontos, hogy mindenki okosan, józanul, emberi módon kerülje el az adódó konfliktusokat.
 
VÉGEZETÜL PÁR FONTOS KÉRÉS:
SOHA NE LÉTESÍTS ÖSSZEKÖTTETÉST A 27.385, 27.555 HÍVÓFREKVENCIÁKON
 
TARTSD TISZTELETBEN AZOKAT A FREKVENCIÁKAT, AHOL RENDSZERESEN MÁS JELLEGŰ HELYI FORGALMAZÁS ZAJLIK.

Munkacsatornákra, helyi CB rádiósok beszélgető csatornáját soha nem válaszd QSY frekvenciának, ha megkérnek rá, hogy távozz onnan, akkor keress más szabad frekvenciát!
 
Ilyen frekvenciák lehetnek pld: 27.225, 27.325, 27.355, 27.365, 27.405
Ne rontsuk el mások örömét, ne zavarjuk őket tevékenységükben!
Mindenkinek nagyon sikeres és problémamentes kitelepüléseket kívánunk!
Joomla templates by a4joomla