You are not allowed to view shoutbox.

Hogyan lehetek a HARC tagja?

Ha elolvastad a HARC szabályzatát és a benne foglaltakat maradéktalanul vállalni tudod, akkor regisztrálhatsz egy neked tetsző még szabad hívójelet. Nem feltétel, hogy legyen megfelelő antennád, CB-rádiód, vagy 11 méteren adni venni képes amatőr készüléket, de ezek nélkül nem sok értelme van hívójelet kérned. Ha segítséget akarsz kérni ezek beszerzéséhez először a Hotel Alfa Radio Club facebook csoportjába kérd felvételed, ott kaphatsz segítséget az induláshoz, majd ha működik az állomásod kérd meg hívójeled az alábbi módon.

Az online regisztráció során sok olyan információt meg kell adnod, amelyekről lehet még nem tudod pontosan mit jelentenek. Olvasd figyelmesen az alábbiakat, mielőtt belekezdenél a regisztrációs űrlap kitöltésébe.!

Választott hívójel:
/Nézd meg a már regisztrált hívójeleket és válassz magadnak egy olyat, amelyik még szabad és neked szimpatikus.
Ne feledd, ha csak magyarul forgalmazol a hívód végén az azonosítószámnak 4 jegyűnek kell lenni, ha nemzetközi forgalomban is dolgozol majd, azaz beszélsz legalább egy idegen nyelvet alapszinten, akkor választhatsz 3 jegyű szabad azonosítót is. Ha Magyarországon élsz hívójeled 109HA-val fog kezdődni, ha máshol az adott ország prefixét írd előre!/

Neved:
/nem kell a teljes, írhatsz becenevet is. A lényeg, hogy ezen az operátor néven rádiózz a jövőben/

QTH:
Itt azt a községnevet kell beírnod, ahol az állomásod van, vagy ahol élsz. Ez jóesetben egy és ugyanaz. Ha több helyen is van állomásod, akkor több településnevet is beírhatsz.

Nemzetközi forgalmazás: Igen / Nem

Email cím:

Pár szó magamról:
Ezt mindenképp töltsd ki és ne csak pár szóban! Írd meg miért szeretnél klubunk tagja lenni és mi vonz a rádiózásban.

QRG elérhetőség: Ide egy vagy több frekvenciát kell írnod, ha már rádiózol egy ideje, ahol a legtöbbet elérhető vagy. Ha most kezded a rádiózást, hagyhatod üresen.

Telefonszám: Nem kötelező megadni, de célszerű. Gyakran skedelünk, azaz keresünk ellenállomásokat az éterben. Ha például elmész nyaralni a családdal valahova, vagy lerobban a kocsid valami közelében és tudod él ott egy HARC tag, akkor ennek hasznát vehetjük. A számot csak HARC tagok láthatják a jövőben.

Amatőr hívójel: Ha van, csak hogy tudjuk más sávokra is hívhatunk.

Antenna: Csak az, amit CB-hez használsz
Rádió: Kizárólag a 11 méteren (is) működő típusa, neve...stb
Végfok: Ha van és a kimenő teljesítmény is.
Egyéb felszerelés: Ide beírhatsz minden más sávokon működő rádiós cuccot is, a kerékpárod inkább ne, csak akkor maximum ha van rajta antenna!

A regisztrációhoz erre a linkre kell kattintanod. Belépni mindig a hívójeleddel tudsz majd, jelszavad pedig az lesz, amit megadsz a regisztráció során.
Gyere és HARC-olj velünk!

Joomla templates by a4joomla