You are not allowed to view shoutbox.

Cluster INFO

HARC Cluster by 109HA037 v0.99 verzió

2014.01.01-től életbelépett változás:

A log bevitele alapvetően azt a célt szolgálja, hogyha olyan kitelepülésen, aktiváción veszel részt, ahol nincs internet, vagy nehézkes megoldani az azonnali logbevitelt, akkor a későbbiekben ezt megteheted. Kérjük, hogy hazatérésed után egy héten belül vidd be a rendszerbe valamennyi összeköttetésed. 

Minden más esetben, különösen otthonról rádiózva a riport küldése funkciót használd, azaz a QSO létrejöttét követően azonnal töltsd fel az információt, hogy a többiek is megcsinálhassák azt az állomást, vagy DX-et.
 
Nem etikus és 2014-től szabálytalannak is minősül a logok gyűjtése, tartalékolása az év végére. Az ilyen logbevitelt jogosulatlan előnyszerzésnek minősítjük és a szabály megsértőjét a HARC HQ büntetheti pontlevonással, súlyosabb esetben kizárhatja az adott év bajnokságából.


A KORÁBBI ÉS JELENLEG IS ÉRVÉNYES SZABÁLYZAT

EGY NAP UGYANAZT AZ ÁLLOMÁST ISMÉTELTEN LOGOLNI TILOS, A HARC OB-BŐL VALÓ KIZÁRÁST VONJA MAGA UTÁN.


MÁS ÜZEMMÓDBAN IS TILOS UGYANAZON A NAPTÁRI NAPON LOGOLNI AZ ADOTT HÍVÓJELŰ ÁLLOMÁST ÚJABB PONTÉRT. HA AZ ADOTT HÍVÓJELŰ ÁLLOMÁS KITELEPÜL, MOBILBÓL RÁDIÓZIK...STB, AKKOR MEGVÁLTOZIK A HÍVÓJELE, AZAZ LEHET MÉG EGYSZER BEJEGYEZNI ÚJABB PONTÉRT, DE UGYANAZT A HÍVÓJELET EGY NAP CSAK EGYSZER LOGOLHATJUK. TILOS LOGOLNI UGYANAZON HÍVÓJELET TÖBB ÜZEMMÓDBAN EGY NAPON, NEM JÁR ÉRTE TÖBB PONT!

A HARC ONLINE LOG MAGYAR IDŐ SZERINT DOLGOZIK, AZAZ A 23:59 CET-KOR BEJEGYZETT ÁLLOMÁST 0:01-KOR LOGOLNI ÚJABB PONTÉRT NEM HIBA, MEGENGEDETT.

Elérhető szolgáltatások:

A CLUSTER fejlesztés alatt áll. A LOGBOOK-ba való javítási lehetőség, folyamatban van.

Mindenkinek a türelmét kérem.

Ha valaki tapasztalt php-mysql programozásban és van kedve belefolyni a fejlesztésben,

írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

-----  SZOLGÁLTATÁSOK ---

1. HARC-Cluster
Útolsó 100 log bejegyzés olvasható.

2. Riport küldése
Aktuálisan létrejött QSO-ról (összekötettésről) való bejegyzés küldése a CLUSTER-be.
A bejegyzés lehetőleg 30 percnél ne legyen régebbi a QSO-hoz képest. Ha régebbi, akkor a LOG küldése menüpontot válaszdt! Ott régebbi riport küldésére is van lehetőség. 

3. LOG küldése
Régebbi QSO-k beírásásra van lehetőség. Lehet megadni a kitelepülésünk QTH-ját és a sufixet. A log 2014.01.01. után azonban nem lehet idősebb egy hétnél és alapvetően csak abban az esetben elfogadott a tömeges logbevitel, ha valaki olyan aktiváción tartózkodik, ahol nincs lehetősége internetet használni. Azok a rádiósok, akiknek QTH-ján nincs internetre kötött számítógép elsősorban oldják meg ezt a problémát, ha ez nehézségekbe ütközik, legalább aznap este küldjék be valamennyi új logjukat és ne várjanak, napokat, heteket vele.

4.LOGBOOK
Saját beküldött riportok listája. Későbbiekben ez a szolgáltatás bővülni fog.

5. Cluster statisztika
Aktív operátorok listája, éves ponttáblázat. A pontszámítás alapja:

Létrejött qso  x Létrejött qso DXCC db.

5. DXCC Lista
CB hívójel prefix listája.

 

Excel log minta letöltés itt .

Joomla templates by a4joomla