You are not allowed to view shoutbox.

Csatlakozz a HARC legjobbjai közé!

Még simán felférhettek a bajnokság főtabellájára, a TOP 10-be. Élő példa erre 109HA105 András, aki mindössze pár napja kezdett a logba QSO-kat bejegyezni és már a TOP 10-ben van és halad szépen előre.

Egy átlagos napon simán begyűjthető pár tucat összeköttetés és minél több országot csinálsz az adott évben, annál nagyobb lesz a szorzód, igy pár hónap alatt simán elérheted, hogy egyetlen QSOd 50-100 pontot érjen.

Igen, mindehhez képesnek kell lenni angolul egy szimpla QSO létrehozására, de ez nem egy bonyolult dolog, pár nap alatt akarással, gyakorlással, kis odafigyeléssel bárki elsajátíthatja. Az elmúlt napokban egy új szentendrei operátorunk 109HA1652 Miklós gyakorolt egy kicsit angolul és máris megcsinálta az első angol nyelvű összeköttetését, bizonyítva azt, hogy komolyabb angol tudás nélkül is megy ez, ha akarjuk.

Örömteli, hogy mostanában egyre több régi és új HARC tag jelent meg a nemzetközi éterben. Nekik szeretnék most elsősorban gratulálni és köszönetet mondani, mert egyre több külföldi freebander dícséri meg a HA hívójelesek aktivitását és tény, hogy a clusterekben is egyre gyakrabban tűnünk fel, számolnak velünk nemzetközi szinteken. Remélem a SD versenyen is kiemelkedő eredményeket zsebelünk be!

Közülük érdemes megemlíteni a szendehelyi "újrakezdőt" 109HA981 Bélát, aki a HARC szineiben is újra gyártja a QSO-kat. Ő már a 90-es években rádiózott nemzetközi szinten, majd egy évtizedes kihagyás után felfrissítette tudását, leporolta a riget és itt van újra az éterben. Van egy tehetséges kezdőnk is Nagymágocsról 109HA503 Endre személyében, aki egy Granttal és egy penetrátorral lépett be néhány napja a nemzetközi forgalmazás világába.

A HARC logrendszerében már szépen szaporodnak az összeköttetéseiket bejegyzők, idén már 37-en használták a logot, azaz vesznek részt az Országos Bajnokságban! A közelgő kétfordulós versenyen megszerzett pontok hozzáadódnak a bajnokságban szerzett pontokhoz és a versenyeken könnyűszerrel lehet több ezer pontot hozni a magasabb pontszámítás miatt. Így kérem azokat, akik már hoztak pontokat az OB-ben, most ki ne hagyják a június 3-án és 23-án megrendezésre kerülő Nemzeti HARC versenyt!

Biztatjuk az angolul már jól forgalmazó rádiósokat, hogy a vételkörzetükben élő HARC tagokat tanítsák meg az alapszintű QSOra és gyakoroljanak velük, bátorítsák őket.

Ne csak pár HARC tagé legyen a nemzetközi forgalmazás öröme!

 

Joomla templates by a4joomla