You are not allowed to view shoutbox.

109HA178 Petya első aktivációja

 2011.01.22-én szombaton, a korábbi terveknek megfelelően, Laci barátommal kitelepültünk a Kő-hegyre. A Gerecsében 310 méter magasan lévő kitelepülési pontra. Az időjárás igazán kegyes volt hozzánk, így gyönyörű napsütéses időben kezdhettük meg az éter "bombázását".

 A kitelepülés egy kisebb "próba" volt, teszteltük a berendezéseket, és a helyszínt is, rádiós szempontból. A végleges felállás egy Yaesu FT-857D és egy mágnestalpas Dagger 2200 lett. Örömmel jelentem, hogy a próba sikerült :) 14:18-kor már vagy 5 QSO lezajlott (kamionos forgalom volt bőven), majd 14:28-kor megérkezett at első Hotel Alfás hívó is 109HA403 Viktor személyében Balatonfüredről.

Az első meglepetés, hiszen nem kis távolság van köztünk. Majd jöttek a szebbnél szebb QSO-k! Veszprém, Székesfehérvár, Keszthely, Iregszemcse. A számomra két legszebb QSO HA1200 Tomi Szárföldről, és HA1979 Szabi Fertődről. Szabival már régóta szerretem volna QSO-zni, látván, hogy milyen eredményeket ér el. Most sikerült!

A kitelepülés alatt a max kimenőnk 80 Watt volt, ennek ellenére többen jeleztétek, hogy hallottatok! Mivel többőtöket pl.: Zala mi nem hallottunk, így legközelebb valami ütősebb antennával állunk ki! A tapasztaltak alapján a teljesítmény növelése nem szükséges. Nemzetközi QSO ugyan nem jött össze, de Én így is eredményesnek ítélem a fent töltött közel 3 órát. Sokakat megmozgatott. A végeredmény 13 QSO, ebből 11 Hotel Alfás. Meglepő módon egy amatőr is volt 27 megán! Szép eredmény. Köszönöm mindenkinek a QSO-kat. A legközelebbi akciónkon az 5-ik és a 15-ik Hotel Alfás hívónak, egy-egy palack személyre szóló gravírozott, 5 puttonyos Tokaji Aszút fogunk eljuttatni :) Én már várom. Mégegyszer köszönöm az aktivitásotokat. Vy 73/DX by 109HA178 - Tatabánya. A terjedés legyen veletek ;)

 

 

 

Joomla templates by a4joomla