You are not allowed to view shoutbox.

Megáll az FM!

Hogy valóban megállja-e helyét az FM üzemmód ezen a hétvégén, azt épp Ti bizonyíthatjátok, ha részt vesztek a HARC OB soron következő futamán!

Többen kérdeztétek, hogy ennek a futamnak, miért CEPT FM lett a neve. A válasz az, hogy viccből. Természetesen nincs semmiféle teljesítménykorlát, a dupla pontokért folyó versenyben sincs efféle megkülönböztetés, de extra pontot csak az a versenyző szerezhet, aki FM üzemmódban létesített eleve
kapcsolatot ellenállomásával, "azaz a brékó, gyere má át FM-be, ha tudsz" nem etikus pontszerzési magatartás, ugyanis ezzel a versennyel azt is szeretnénk felmérni, hogy hány FM-ben megtalálható CB-s van ma Magyarországon. Ha nem találsz állomásokat FM üzemmódban, folytathatod USB-n is akár, de azok a QSO-k csak egy pontot fognak érni. Kérek mindenkit, hogy tartsa be ezeket a szabályokat.

Hogy azért sok dupla pont születhessen bevetjük a 27.325 MHz-es frekvenciát FM HARC hívócsatornának. A 27.470-en kéretik nem hívni FM-ben, az továbbra is USB hívófreki a következő ob futamon is. Kérjük a nem versenyzőket, hogy ők is települjenek szombaton a verseny ideje alatt, inkább egy szomszédos 5 végű frekvenciára. A K32FM, ha túlterhelődik, akkor főleg innen lefelé keressünk ellenállomásokat, de CB-s körök forgalmát ne zavarjuk állandó hívásokkal, hosszas riportadással.

Szombatra esőt és hidegebbet mondanak, szél is lesz, de ez ne szegje a kitelepülők kedvét, néhány órára is érdemes kitelepülni bármilyen magaslatra, de egy csendesebb rónára is akár és gyártani a DX-eket. Terjedés gyanítható, hogy lesz ezen a napon, szóval a mindenkitől távol élő, a saját QT-jukat elhagyni nem tudó, vagy nem szerető rádiósok is sok-sok pontra tehetnek szert.

A középső sávban, éppen ott 30 környékén nagyon sok német, holland, francia tanyázhat, szóval a magyar mellett angolul is érdemes kiabálni. Az első tavaszi verseny az idén nagy zsongást hoz az éterbe és még nagyobb lesz a zsongás, ha azok is bekapcsolódnak közös játékunkba, akik eddig nem vállalkoztak erre.

Ez a futam szombaton 14 órakor kezdődik és vasárnap hajnali kettőig tart. A verseny csúcsideje mindig a 12 óra féltávja, ez most este 20 órát fog jelenteni.


Az összeköttetéseidről azokat az adatokat fontos ezen a napon lejegyezned, amelyek ezen az excell táblán szerepelnek. Majd a logot elektronikus formában (xls) Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. kell beküldeni 2010. április 15-éig!!! Mindenkinek kedvet a versenyhez, meg remek terjedést kívánunk!

Joomla templates by a4joomla