You are not allowed to view shoutbox.

OBgatás mobilból - Új szabályokkal

2. fordulójához érkezik a HARC OB. Mindenkit bíztatunk, hogy vegyen részt rajta szombaton. A szabályok módosultak, de lényegük ugyanaz: 2 pontért ki kell települni az otthoni QTH-ról.

FONTOS!!! SORSZÁMOT NEM OSZTUNK A FUTAMOKON, DE MINDEN ÁLLOMÁS ADJA LE QRA LOCÁTORÁT (elég a hatjegyű formátum), vagy ha éppen mozgásban van, akkor a legközelebbi településhez viszonyított helyzetét, amelynek alapján az őt naplózó állomás ki tudja később keresni az adott loghoz tartozó QRA kockát.
Egy kis segítség a pontos kereséshez itt!

A versenyhez még nem adtunk ki új excell formát, ugyanis a korábbi megváltozik.

Kérem mindenki naplózza az alapadatokat (időpont CET, frekvencia kHz, ellenállomás hívójele és/vagy hívóneve, QRA locator, üzemmód, ezek a fontosak.

Versenyünkkel az autóból rádiózást kívánjuk népszerűsíteni, ami nem azt jelenti, hogy mozognod kell az autóval, az különben is balesetveszélyes, hanem azt, hogy gépjárművedet szereld fel mobilantennával, tartalék áramforrásokkal és irány a hegytető, vagy egy közeli domb, vagy egy csendes síkság.

Azokra is gondoltunk, akik nem rendelkeznek autóval, de gyalog, vagy bringával szívesen kitelepülnének ezen a napon, nekik kis kedvezményt is megenged ez a versenyszabályzat, hogy ők is dupla pontokért versenyezhessenek a 2. fordulóban.


MILYEN ANTENNÁT HASZNÁLHATOK?

AUTÓS ÜZEMMÓDBAN:

Először is fontos tudnotok, hogy bármilyen antennával dolgozhattok, de a két pont csak azoknak jár, akik olyan antennáról dolgoznak gépkocsijukból, amellyel az adott helyszínről könnyen elmozdulhatnak. Azaz mágnestalpas, vagy befúrt antenna eredményezi a két pontot. Ha úgy döntesz, hogy Te kiraksz egy árbócot és rá akármilyen antennát, attól a pillanattól Te egy pontért dolgozol. Ha ellenállomásoddal az autó mobil antennájáról is tudsz kommunikálni, akkor válts antennát és 2 pontért logolhatod az összeköttetést, ha így is sikeres.

 
GYALOGOS ÜZEMMÓDBAN:

Mivel a gyalogos üzemmód nehezebb és kevesebb áramforrást tud cipelni a versenyző, sőt jobban fázik is, no meg ha van is mobil antennája nincs alá ellensúlya, ők használhatnak félhullámú drót antennát, vagy negyedhullámú fizikai hosszú fém vertikált is fára, oszlopra szerelve két pontért. Ennél komolyabb, irányított, nagyobb nyereségű antennákkal létrehozott összeköttetéseik nekik is csak szimpla pontot jelentenek.

HELYSZÍNVÁLTOZTATÁS

Mivel éppen a mobilra gyúrunk ezen a napon, qsozhatsz mozgásban, átmehetsz egyik helyről a másikra, ellenállomásaid is mozogni fognak. A lényeg, hogy egy állomást pontért ezen a napon csak egyszer naplózhatsz, hiába megy másik QTH-ra! A nagy mozgolódásban előfordulhat, hogy két versenyállomás egy helyről dolgozik azonos időben, ilyenkor az az állomás élvez előnyt, aki hamarabb települt ki az adott hegyre és amennyiben őt zavarja a másik forgalmazása, kérheti, hogy távozzon. Természetesen nem az összeveszésről, hanem inkább a barátkozásról, találozásokról szól ez a nap, reméljük sok izgalmas pillanatot szerez mindenkinek.

Mindenkinek sok-sok DX-et!

Joomla templates by a4joomla