You are not allowed to view shoutbox.

HARC OB -LOGOK ÉS BEKÜLDÉSÜK

2010. Január 30-án reggel 9-től este 9-ig lehet bőszen írni a logokat pontokért, reméljük rengeteg ellenállomás lesz az éterben. Ezen a futamon azok kapják a dupla pontot, akik otthonról nyomják, de a kitelepülőknek is jár minden QSO-ért egy-egy pont. A logokat 2010. 02.15-ig kell beküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre a következő formátumokban: MS Excell , vagy Open Office. A logok helyes kitöltéséről cikkünkben adunk útmutatót.

DÁTUM ÉS IDŐ:

Egy oszlopban kell megadni helyi idő szerint. A helyes forma így néz ki:

2010.01.30. 13.44


Szóval ne rakjatok bele kettőspontot az óra és a perc közé, csak simán ponttal elválasztva.

 

DX:

Ide az ellenálolomás hívójelét és ha van prefixét kell beírni:

109HA1979/P például (ne írjátok a HA-t kisbetűvel)

 

QRG:

Ide saját hívójeled kerül + az estleges suffix, ha pld mobilból csináltál egy összeköttetést, akkor írd a hívójeled mögé, hogy /M

RIPORT:

adott riport a szokásos formában:

pld.: 5/9

 

LOCATOR kérd ellenállomásodat, hogy adja meg QRA lokátorát:

pld.: JN97PL
Ha te sem tudod a magadét, itt jól megnézheted:

http://f6fvy.free.fr/qthLocator/fullScreen.php

 

OPERATOR:

Ellenállomásod operátor neve:

pld.: Jóska

PONTSZÁM:
Igen tessék kitölteni!

A HARC honlapon jelölt QTD-ról, vagy QTH-idról létrehozott összeköttetésekért írj 2 pontot, ha volt olyan összeköttetésed, amelyet mobilból, vagy kitelepülésből értél el, akkor 1 pontot írj ezekhez. 

 

Mindenkinek sikeres versenyzést kívánunk! 

Ha valaki nagyon nem ért valamit, de szeretne versenyezni, bátran hívja Silviust a +36303353982-es telefonszámon. A február végi versenyre remélhetőleg már egy egyszerűbb logbeküldési módszert kínálhatunk nektek. 

Fontos, hogy nemcsak HARC-osokat és hazai CB-seket logolhattok, hanem természetesen külföldi állomásokat is, de csak a 26-27 MHz-es sávtartományban. Valamennyi üzemmód megengedett.

Tiltott frekvencia most nincs, de jószokásunkhoz híven a 27.405, a 27.470 és a 27.555 inkább csak hívásra szolgáljon, vagy maximum gyors és rövid QSO-k lefolytatására.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a papír alapú, vagy beszkennelt írott versenynaplókat nem áll módunkban bedolgozni az eredmények közé, kéretik tehát minden esetben a fent megjelölt táblázatok kitöltése és azok beküldése!

 

Jó terjedést és sok-sok logot mindenkinek!

 

Joomla templates by a4joomla