You are not allowed to view shoutbox.

Egy héttel a IV. HARC verseny előtt

Paprikás a hangulat klubbunkban, már csak néhány nap a versenyig. A versenyzők készülgetnek és mindahányan reménykedünk abban, hogy az enyhe és napos idő, valamint a fokozódó napfoltevékenység, a jó terjedésekkel együtt kitart majd a versenyig. 109HA013 ma reggel, egy röpke félóra alatt három ausztrál állomással dolgozott, az egyik hangfelvételét itt meg is hallgathatjátok. 109HA055 pedig Thaiföldre kiabált el a délelőtti órákban.

- Ez meg egy rövidke videó a Tokaj-hegyére települő 109HA/HC7-es csapat felkészüléséről.

A képre kattintva töltsd le az eddig jelentkezett versenyállomások elhelyezkedését

KATTINTS A KÉPRE A GOOGLE EARTH ALATT FUTTATHATÓ KMZ FILE LETÖLTÉSÉHEZ! 

 

109HA1220 is remek DX-eket hallott és új rádiójával (Yaesu FT-450) vág neki a versenynek, saját QTH-járól. Szépen érkeznek a jelentkezők is a versenyre, már most elértük az eddig megszokott létszámot és több állomásról tudjuk, hogy halogatja még a jelentkezést, az eddigi gyakorlat szerint többen csak az utolsó pillanatokban leplezik le verseny QTH-juk helyszínét.

 Külön izgalmakban is részünk lesz a IV. versenyen, mert 109HA037 a Mecsek egyik legmagasabb pontjáról vadássza majd a pontokat, a 109HA/HC1-es csapat pedig idén nem az ország legmagasabb hegyéről, hanem legalacsonyabb pontjáról dolgozik majd. Fityek földieivel 109HA058 Flalával és 109HA019 Petivel együtt harcol most, valószínűleg sok izgalmas antennát vetnek majd be, mert Fityek és Lajos mindketten híres antennamágusok.

Hasonlóan érdekes lesz a tavalyi 109HA/HC1-es csaptból kiváló vérbeli gyalográdiós 109HA128 Zsolt  aktivációja is, aki a Pilis-tetőt kezdi a napot, de több csúcsot is szeretne aznap aktiválni 11 méteren, azaz gyalogosan, hátizsákosan küzd majd az elemekkel, derűs versenynapot kívánunk neki!

Ilyen szabad ég alatti kitelepülés lesz még Szadán a Bódis hegyen ahol három új operátor dolgozik majd egy kötelékben, Tokaj-hegyén 814 Csaba és 727 Gábor először szerveződik csapatba, Dodiék a 109HA/HC4-es teammel ismét a Baglyas-hegy lövészárkaiból jelentkeznek majd és 109HA561 pedig új versenyzőként az Eged-hegyet "bérelte ki" a legmelegebb órákra. 

 Pálfáról Ülőbika és Balázs újra jelentkezik majd, 109HA/HC2-es hívóval és egy új, de tapasztalt operátorral Istvánnal közösen vadásznak majd a nagy DX-ekre. Gyanítható, hogy a hosszúutas terjedésekből nekik lesz a legtöb, mert Gábor füle mostanában rettenetesen kihegyezőrött a nagyon távoli hangokra, ráadásul az ezekért járó pont is magasabb lett az új versenyszabályzat szerint.

Sajnos eddig csak egy külföldi csapat jelentkezett, ők is hazaiak. A 330HA/HC1-es hívójel újra él, de a tavalyi csapatból csak 109HA182 lesz jelen Spani Lazban, ahol időközben Janko, a hegyi ember újra lakhatóvá varázsolta a kis vaskályhás "chatát". Silvius nem lesz egyedül, hiszen a májusi csapatból az utolsó pillanatokban kimaradó 109HA415 Péter most ott lesz a hegyen, sőt rajta kívül még 109HA114 Joci is erősíteni fogja dél-szlovákiai különítményt.

Az otthonról dolgozóknak idén külön kategóriában is osztunk majd díjakat. A főként saját QTH-juk erejében és az otthon melegében bízó állomások így egymással is versengenek majd: Kecskemét, Őrbottyán, Magyarbánhegyes, Szilasliget, Réde, Nagytótfalu és Daruszentmiklós HARC-osai is itt lesznek velünk.

 A korábbi bajnokok közül ketten még nem neveztek, 109HA005 nevezése sajnos bizonytalan, de még reménykedünk benne, hogy az elkövetkezendő héten benevez és ő indítja majd a kódot. 109HA888 még gondolkodik a verseny helyszínén, egy biztos, nem a Kab-hegyre települ ki idén, hanem egy újabb magas pontot próbál majd ki.

Továbbra is biztatjuk mindazokat, akik még sohasem vettek részt versenyen, hogy olvassák el a versenyszabályzatot, nevezzenek be a IV. HARC versenyre és 2009. november 7-én reggel 8-tól egészen éjfélig keressék a többi HARC-ost, meg rádióst a 11 méteren. Ha csak pár órád van aznap rádiózni, akkor is érdemes elküldeni a nevezést, mert forrongani fog az éter és csupa-csupa csemege DX ígérkezik azon a napon.

A további fejleményekről honlapunk a következő napokban is tudósít majd!

Joomla templates by a4joomla