You are not allowed to view shoutbox.

Elvetemült loggerek

Logolni jó, arra való a HARC Cluster is, hogy bármikor, bárhol visszakereshesd összeköttetéseid naplóját.
A 2008-ban indult adathalmaz szépen hízik, 2009-ben a cikk megjelenéséig másfélezernél is több log került bele, ami ebben a terjedésszegény időszakban is meglepő. Az elkövetők száma azonban még csekély. Közel 60 HARCos használja csak a HARC Clustert közülük csak néhányan napi szinten. Hogy ki a legelvetemültebb? Kiderül cikkünkből.

A Clusterbe bármit bejegyezhetünk, persze célszerű inkább a DX-eket, a ritka pillanatokat megörökíteni, de nem tilos azt sem naplózni, ha egy közeli, állandó jelleggel vehető állomással másnap újra volt egy QSO-d, vagy ha éppen mobilból hallottál egy HARC-ost,
mégha csak 2 km-re haladt el tőled.

A legaktívabbak névsorában ott van erdélyi barátunk 233HA104 Csaba Gyergyóremetéről, aki csak április végén csatlakozott a HARC-hoz, de 43 összeköttetést már elkönyvelt. A főváros környékiek közül 191 István nyomja a legtöbbet az elküld gombot a HARC Clusterben, 89-szer tette ezt a vizsgált időszakban 410 Dani 56  míg 150 Soma Budapesten 78 rekordot vitt be.


A fővárostól távolabb élők között 055 Imi klubtársunk 91 bejegyzést alkotott eddig, 185 Acsi pedig 150 bejegyzésével a harmadik legtöbbet logoló. Érdekes, hogy 013 Ülőbika Gábor barátunk "csak" 57 összeköttetést naplózott, igaz ezek jelentős része hosszú-utas terjedésből származó, nagy DX volt.

A klub alapítója 182 Silvius kereken 200 logot pottyantott a tárgyidőszakban, de ő a szomszédos állomásokon kívül a HARC Cluster létezése óta csak a honlapon vezeti logbookját, így szinte valamennyi összeköttetése olvasható a Clusterben.

A legelvetemültebb, azaz a legaktívabb logger Őrhalomban él és 1220 Rolandként ismerhetjük. 231 összeköttetésével jelenleg a legtöbb 2009-es QSO-t felvivő klubtársunk ő.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a honlap bal alsó menüi között található control panel menüpont alatt ti is lekérhetitek a többiek állomásnaplóit, vagy akár egyben lekérdezhetitek valamennyi logot.
A logbook editor programmal pedig javíthatjátok korábbi bejegyzéseiteket.

Joomla templates by a4joomla