You are not allowed to view shoutbox.

Kezdőlap

Újra aktiváltuk a 109HA000 különleges hívójelet

 Idén második ízben került megrendezésre Mátraszentimre mellett Bagolyirtáson a Hotel Alfa Rádió Club találkozója, amely sok aktív tag részvételével és közreműködésével jöhetett létre. Ezúton is szeretném köszönteni a csapatban a házigazdát, mint új klubtagunkat, 109HA992 Gábort. A találkozóval kapcsolatban várjuk mindenkinek az élménybeszámolóját. Sokaknak az első alkalom volt, akik pedig már tavaly is közösen töltöttek egy pár napot azokkal az emberekkel, akiket addig csak rádión keresztül ismert, azok kellemes élményeket szerezhettek idén is.

 

 109HA005 - Attila mentsége

Sziasztok HARC-osok!

Nagyon szerettünk volna részt venni ezen a talin, mivel eddig egyik találkozón sem vettünk részt. Mentségenkül szolgáljon az a tudat, hogy a családban 5 gyerek és inmáron 5 unoka csatlakozik a csapathoz. Ezeket az alanyokat igen nehéz kordában taratani. Szerettünk volna ezen a hétvégén eljutni az összejövetelre, de mivel a sorrendben 2. lányom diploma és DR-i cím fogadására voltunk hivatalosak Szegeden, ki kellet hagynunk eme nagy parádét. Mivel az életünkben ez a program úgymond egyedülálló programnak bizonyult, így ezen a programom vettünk részt.

Ennyit erről.   

Üdvözlettel:

109HA005 Attila-2
[A ledoktorált leánynak és a büszke családnakezúton is gratulálunk - a szerk]

 


109HA096 - Siriso beszámolója

Babonából nem nagyon szoktam előre tervezgetni, ezért a találkozóra való elmenés szinte az utolsó pillanatig határozott bizonytalanság volt. Pénteken estére már az indulás felé tendált  a mutató, ezért gondoltam ideje beavatni az asszonykámat is, csak hogy ne legyen neki meglepetés. 

Szombat reggel az indulás előtt, azért még betértem egy szupermarketbe, venni egy tálca árpaszörpöt és egy liter agancsoskólát, nehogy ház érje a szó elejét, hogy felkészületlenül indultam el.  A biztonság kedvéért a Topcom-omba is vettem  négy darab, azt a zöld színű 25 forintos elemet (ha már elmegyünk ilyen messzire adjuk meg a módját), és a kocsiba is egy nívópálca hosszabbítót (olajat).

Dugóval Gödöllőn találkoztunk a megbeszélt idő után sajna vagy húsz perccel, amit kapásból a hóakadályokra fogtam.  Innentől egymás előtt-mögött haladva, PMR-en kapcsolatban maradva indultunk a Mátrába, vakon bízva a szélvédőre helyezett szamárvezetőben. Már az oda úton sejthető volt, hogy szép hétvége elé nézünk, mert szinte végig üdvözöltek bennünket az éppen lőtávolban lévő rádiósok. 

Személyesen, Silvius kivételével, akivel egyszer már összefutottunk a Dunakeszi reptéren, tulajdonképpen senkit sem ismertem.  Fekete se…,  akarom mondani lábú, rádiósként talán egy kicsit meg is torpantam, de nem volt időm ezen meditálni, mert odaérve Fityek rögtön a kezembe nyomott egy hideg söritalt és olyan közvetlen , baráti, vidám hangulatú társaságban találtam magam mintha ezer éve ismernénk egymást. 

Érkezésünkkor kiépített antennapark és hozzáillő cájg is fogadott, melyet a szervezők használatra nagylelkűen fel is ajánlottak. Egy szegény kecske nem sokkal érkezésünk előtt szédülhetett bele a bográcsba, ami körül Fityek és kedves menyasszonya  nagy szorgalommal  tevékenykedett, amelyből aztán remek vacsorát készítettek, fáradságot nem kímélve, feláldozván szombat délutánjukat. Megjegyzem egy vérszegény „segíthetek e krumplit pucolni” kérdést feltettem, persze tartva attól, hogy rábólintanak, de nem így történt .

Viszont a bográcsnak a teraszra való felcipelését nem úsztam meg, közben bal kézzel ügyesen a lépcső melletti villanypásztorba kapaszkodva, ami természetesen megrángatta a balfertályamat, így nem sokon múlt, hogy kaja nélkül maradjon a társulat. Kárpótlásul rendelhettem volna mindenkinek a pizzát…

Remek szervezőkészségét igazolván az étkezés utánra időzítve (ugyanis ekkor többé-kevésbé mindenki egy kupacban volt)  Silvius átadta a HARC versenyen való szereplésért járó elismeréseket.

A találkozó nagyszerű alkalom volt az éterből ismert barátokkal való találkozásra, a tiszta levegőn való feltöltődésre és persze számos QSO teremtésére.  Nagyrabecsülésem a szervezőknek, akik bevállalták ennek a rendezvénynek a lebonyolítását.
 

 


109HA185 - Acsi beszámolója

 

Jómagam, 109HA185 is első alkalommal voltam jelen ezen a rendezvényen, ahol, a hívójelek mögé már arcok is társultak, noha pár emberrel már a találkozó előttről ismertük egymást. A hivatalos hétvégi időpont előtt HA182 Silvius és HA076 Fityek is jelen volt a vendégházban, hogy kicsit pihenjenek, és felkészítsék a terepet a sok HARC-os érkezésére. 


Ezúton is köszönöm nekik áldozatos szervező munkájukat, hogy a pihenésük alatt is fontos szempontnak tartották a többi klubtag pihenésének elősegítését. Aki idén kihagyta, jövőre ne tétovázzon, hiszen egy kiváló QTH-nak bizonyult Bagolyirtás, ahol több mint 200 sikeresen lezajlott QSO mutatja a hétvége eredményességét rádiós szempontból.

A festői környezeten kívül számos közeli látnivalóval és természeti értékkel rendelkező terület nagyszerű lehetőséget kínál túrázóknak, geocachereknek, amivel jó pár tag élt is. A találkozóra ismételten a jókedv, kötetlen beszélgetések, és temérdek rádiózás volt jellemző.  HA992 Gábor felajánlásában és HA076 Fityek közreműködésével ízletes kecskepörköltet kóstolhattak a találkozóra érkezők, mely, mint a kapcsolódó képekből is kiderül, nagy népszerűségnek örvendett.

Én csak pozitív élményekkel gazdagodtam, még ha az oda út oly körülményes is volt. (köszönet HA076 Fityeknek a visszaútért) Ismételten bíztatnám a találkozón részvetteket beszámolók írására, hogy minél több élményt olvashassunk más tollából!

 

Joomla templates by a4joomla