You are not allowed to view shoutbox.

Hírek

Nagyperpé 2019.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is érdemes lesz kitelepülni!

 

Bővebben: Nagyperpé 2019.

DX HUNTERS

 

<iframe width="180" height="225" src="http://www.dxhunters.info/widget/widget.php" frameborder="0"></iframe>

A HARC VERSENYSZABÁLYZATA

Kattints ide!

A HARC OB 2010 végeredménye

Elnézést mindenkitől, hogy ilyen sokáig kellett várni a tavalyi OB végeredményére, de végre itt van és reméljük korrekt is a számítás. Gratulálunk a HARC első bajnokának 109HA005 Attilának, aki toronymagasan lett az első és egy kivételével valamennyi OB versenyen részt vett.

Bővebben: A HARC OB 2010 végeredménye

Angol kezdő HARC-osoknak

Kedves H.A.R.C-os társaim!

 

109HA185 Acsi vagyok. Örömmel észleltük, hogy a klub tagjainak a száma, (talán bátran állíthatom) napról napra gyarapszik. És ezek közül egyre több a 3 tagú unit numberes (vagyis nemzetközileg is forgalmazni kívánó) tag. A nemzetközi forgalmazáshoz azonban elengedhetetlen az angol nyelv, amit nem árt legalább alapvető társalgás szinten ismerni. Ehhez szeretnénk nektek 109HA182 Silvius-szal segítséget nyújtani az alábbi nyelvleckével. Ha ezzel már sikeresen megvagyunk, következhet a nemzetközileg is alkalmazott sajátságos CB nyelvezet elsajátítása, amivel minden bizonnyal minden DX-er találkozni fog forgalmazásai alkalmával. Ahogy már Silvius barátom formailag elkezdte, kár lenne nekem is változtatni rajta. Kapcsos zárójelben [így] kiemelve, kiejtés szerint is lejegyeztük a mondatokat, egyes kifejezéseket.

 

Bővebben: Angol kezdő HARC-osoknak

Cluster INFO

HARC Cluster by 109HA037 v0.99 verzió

2014.01.01-től életbelépett változás:

A log bevitele alapvetően azt a célt szolgálja, hogyha olyan kitelepülésen, aktiváción veszel részt, ahol nincs internet, vagy nehézkes megoldani az azonnali logbevitelt, akkor a későbbiekben ezt megteheted. Kérjük, hogy hazatérésed után egy héten belül vidd be a rendszerbe valamennyi összeköttetésed. 

Minden más esetben, különösen otthonról rádiózva a riport küldése funkciót használd, azaz a QSO létrejöttét követően azonnal töltsd fel az információt, hogy a többiek is megcsinálhassák azt az állomást, vagy DX-et.
 
Nem etikus és 2014-től szabálytalannak is minősül a logok gyűjtése, tartalékolása az év végére. Az ilyen logbevitelt jogosulatlan előnyszerzésnek minősítjük és a szabály megsértőjét a HARC HQ büntetheti pontlevonással, súlyosabb esetben kizárhatja az adott év bajnokságából.


A KORÁBBI ÉS JELENLEG IS ÉRVÉNYES SZABÁLYZAT

EGY NAP UGYANAZT AZ ÁLLOMÁST ISMÉTELTEN LOGOLNI TILOS, A HARC OB-BŐL VALÓ KIZÁRÁST VONJA MAGA UTÁN.


MÁS ÜZEMMÓDBAN IS TILOS UGYANAZON A NAPTÁRI NAPON LOGOLNI AZ ADOTT HÍVÓJELŰ ÁLLOMÁST ÚJABB PONTÉRT. HA AZ ADOTT HÍVÓJELŰ ÁLLOMÁS KITELEPÜL, MOBILBÓL RÁDIÓZIK...STB, AKKOR MEGVÁLTOZIK A HÍVÓJELE, AZAZ LEHET MÉG EGYSZER BEJEGYEZNI ÚJABB PONTÉRT, DE UGYANAZT A HÍVÓJELET EGY NAP CSAK EGYSZER LOGOLHATJUK. TILOS LOGOLNI UGYANAZON HÍVÓJELET TÖBB ÜZEMMÓDBAN EGY NAPON, NEM JÁR ÉRTE TÖBB PONT!

A HARC ONLINE LOG MAGYAR IDŐ SZERINT DOLGOZIK, AZAZ A 23:59 CET-KOR BEJEGYZETT ÁLLOMÁST 0:01-KOR LOGOLNI ÚJABB PONTÉRT NEM HIBA, MEGENGEDETT.

Elérhető szolgáltatások:

A CLUSTER fejlesztés alatt áll. A LOGBOOK-ba való javítási lehetőség, folyamatban van.

Mindenkinek a türelmét kérem.

Ha valaki tapasztalt php-mysql programozásban és van kedve belefolyni a fejlesztésben,

írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

-----  SZOLGÁLTATÁSOK ---

1. HARC-Cluster
Útolsó 100 log bejegyzés olvasható.

2. Riport küldése
Aktuálisan létrejött QSO-ról (összekötettésről) való bejegyzés küldése a CLUSTER-be.
A bejegyzés lehetőleg 30 percnél ne legyen régebbi a QSO-hoz képest. Ha régebbi, akkor a LOG küldése menüpontot válaszdt! Ott régebbi riport küldésére is van lehetőség. 

3. LOG küldése
Régebbi QSO-k beírásásra van lehetőség. Lehet megadni a kitelepülésünk QTH-ját és a sufixet. A log 2014.01.01. után azonban nem lehet idősebb egy hétnél és alapvetően csak abban az esetben elfogadott a tömeges logbevitel, ha valaki olyan aktiváción tartózkodik, ahol nincs lehetősége internetet használni. Azok a rádiósok, akiknek QTH-ján nincs internetre kötött számítógép elsősorban oldják meg ezt a problémát, ha ez nehézségekbe ütközik, legalább aznap este küldjék be valamennyi új logjukat és ne várjanak, napokat, heteket vele.

4.LOGBOOK
Saját beküldött riportok listája. Későbbiekben ez a szolgáltatás bővülni fog.

5. Cluster statisztika
Aktív operátorok listája, éves ponttáblázat. A pontszámítás alapja:

Létrejött qso  x Létrejött qso DXCC db.

5. DXCC Lista
CB hívójel prefix listája.

 

Excel log minta letöltés itt .

QSL LAPOK

Lassan elfogynak az első rendelésből eredő QSL lapjaink. Új tagok is biztosan szeretnének lapokat, ezért várjuk az igényeket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Készül egy új lap is, amely a HARC nemzetközi mivoltát is kihangsúlyozza, azaz főleg azok számára, akik nem a Kárpát-medencéből rádióznak. Természetesen ezt a lapot a magyar rádiósok is továbbíthatják majd a jövőben, ha szeretnének rendelni belőle.

 

Most egy hazai nyomdából készülünk rendelni, így a lapok ugyanolyan jó minőségben és gyorsan megérkeznek majd. Ráadásul olcsóbbak lesznek! A rendeléseket 109HA857 Józsi koordinálja. Már lehet jelezni számára melyik lapból pontosan mennyit szeretnétek. Minimális/maximális rendelési határ nincs a HARC részéről, a nyomda 1000 db felett foglalkozik velünk.

Felhívom az új tagok figyelmét is, hogy QSL-t cserélni nagyon jó dolog, mert akkor az összeköttetésről marad egy igazi emlék, bizonyíték és a fényképalbumhoz hasonlóan jó elővenni a lapokat és megmutatni ismerősöknek, rádiós barátoknak.

A rendelésnél mindenképpen írjátok meg Józsinak, hogy melyik lapból pontosan hányat kértek. A választékról itt tájélozódhattok. Ha valakinek van kedves és tehetséget érez magában egy színvonalas új QSL előlap/hátlap megtervezéséhez, akkor még gyorsan alkothat egyet és azt is itt bemutatjuk, lehet majd belőle rendelni.

AZ ÚJ QSL LAP

ez a tervezés eddig még nem jelent meg soha nyomtatásban, ennek olyan hátlapja lesz, ahová az ország prefixét is be kell majd írni, hogy nem a 109-es divízióból rádiózó klubtagjaink is használhassák. 109HA182 tervezte, a hátlap 109HA002 munkája.


 

1. QSL

Ezt a lapot 2005-ben készítette 109HA002 Zoli, sok DX-er gyűjteményében már ott lehet. Viszonylag kevés készült belőle Radek CoolQSL nyomdájában, de most újranyomjuk idehaza.


 

2.OSL

Ez a QSL lap szintén a 2005-ös első nyomtatásban jött ki, ugyanott ahol az előző, ennek az előlapját 109HA182 tervezte, újranyomása megfelelő számú igény esetén valószínüsíthető.


 

EGYSÉGES HÁTLAP

Íme az egységes hátlap, 109HA002 Zoli munkája, az új sorozat mindegyik lapján ez lesz majd látható, természetesen a szövegeket aktualizáljuk majd.


 

Joomla templates by a4joomla