Kezdőlap

HARC tag Marconi hazájában, az egyes divízióban is!

Kategória: DX aktivációk
Megjelent: 2008. június 30. hétfő, 20:44
Találatok: 2982

Klubunk az elmúlt 4 év alatt valóban nemzetközivé vált, hiszen a történelmi Magyarország legtöbb divízióján túl, már csatlakoztak hozzánk magyarul nem is beszélő külföldi DX-erek, vagy hazánktól távolabb élő, ott dolgozó magyar barátaink is.

2008-ban Dél-Afrikai hívójelet is kiadhattunk, 26HA/0 hívóval monori barátaink Bristolban létesítették a klub első, nem néhány napos aktivációját, amely a mai napig is tart.

Június végén egy kedves fővárosi társaság, CB-s barátikör, nemes egyszerűséggel egyszerre döntött a Hotel Alfa tagságról és küldték jelentkezésüket. A dologban külön izgalmas volt az, hogy a társaság egy újabb keletű frekvencián csatornát is alapított a low banden (26.715MHz), ahol az E-sporadic segítségével gyakorta beszélhetnek firenzei barátjukkal, Norbival.

 Persze Norbit is soraink közé csábították, így magyar ajkú DX-ert logolhatunk remélhetőleg nemsokára Észak-Itáliából, aki ráadásul a remek 1HA007 hívójelet viseli. Reméljük angolul a nemzetközi éterben is sok sikeres összeköttetést létesít majd eme patináns hívójellel, az első olasz állomásunk.