Kezdőlap

Nagyon Nagyperpékek voltatok!

Kategória: Hírek
Megjelent: 2020. december 20. vasárnap, 00:04
Írta: Super User
Találatok: 8751

Amikor elindult a NAGY/P nem igazán reménykedtünk, hogy a téli fordulók sikeresek lesznek. Ehhez képest idén az augusztusi időpontra érkezett a legkevesebb log. A decemberi, utolsó futam egész sikeres volt a kitelepülési kedvet illetően.

Sajnos a kitelepülők jelentős része továbbra sem írja be logját a HARC Clusterbe, pedig nagy örömmel nézegetnénk, ki mit hallott, meddig sikerült elszólnotok. Akik viszont beviszik, azoknak maximális respekt, mert ebből lehet látni, mennyire sikeres volt a kitelepülés. Közel 30 ilyen állomás volt idén, és ez a legnagyobb sikere ennek az évnek.

Hát hihetetlen, de az utolsó december 19-ei forduló, a ramaty idő ellenére a legnépszerűbb esemény lett. E sorok írásakor már 10 operátor logja bekerült, de még várunk másokat is, így elmondhtató, hogy ez alapján ez volt a legnépszerűbb futam az évben.

Tényleg fantasztikus volt, hogy alig lehetett szabad frekvenciát találni a 27.385 környékén. Sajnos néhányan továbbra is ott ragadtatok a hívófrekin. Szóval kérlek titeket 2021-ben, különösen NAGY/P idején semmiképpen se ragadjatok be a hívócsatornára, mert sok-sok állomás így várakozásra kényszerül, vagy ha nem várakozik, akkor ti fogjátok udvariatlannak tartani, pedig ő használja rendeltetésszerűen a csatornát.

Örömteli volt Szabiék remek Tokaji Live Showja, ez pazarul sikerült, és ők is rekordot döntöttek. Ők csinálták a legnagyobb távolságú összeköttetést is, 109HA005-tel 246 km-t hidaltak át, ami egy ilyen terjedésszegény napon különösen szép eredménynek mondható.

Hivatalos végeredményt még nem nagyon lehet hirdetni, de az már biztosra vehető, hogy a NAGY/P-k királya 2020-ban 109HA1220 Roland lett, aki kiváló antennájával, és portable cuccával, szinte folyamatosan Galyatetőről dolgozva nyerte meg a NAGY/P futamokat. Gratulálunk 109HA2247 Tamásnak, aki biztos második, és 109HA005 Attilának, aki pedig a dobogó 3. helyére lehet büszke. Roland a novemberi fordulóban 16137 pontot rakott össze. Ez volt a legtöbbet érő log idén. Gratulálunk a legjobbaknak.

De természetesen nem a verseny volt a lényeg, hanem az, hogy hallottuk egymást, hogy sok-sok rádiós hallotta a Hotel Alfások örömét, hogy sokan csatlakoztak, vagy tértek vissza hozzánk figyelve ezt a nagyszerű aktivációs sorozatot, amely idén több száz operátornak szerzett örömet, okozott kellemes meglepetést, boldog órákat. 

Nem utolsó szempont az sem, hogy ez az aktiváció sokakat kísérletezésre sarkallt, rengeteg portable antenna készült, és a természetben mindig jó eltölteni egy kis időt.

Jövőre szeretnénk egy új műfajt is bevezetni, ha a pandémia végetér, ez pedig az EXPEDÍCIÓ lesz. Olyan helyek aktiválására fogunk bíztatni titeket, amelyek autóval nem érhetőek el, azaz gyalográdiós célpontok. Lehet magányosan, csapatosan kilátókat, geotornyokat aktiválni, mindenféle kötöttség nélkül. Ez nem verseny lesz, de akik elérnek egy szintet, és logjaikat beviszik a HARC Clusterbe, diplomával igazolja a HARC nagyszerű teljesítményüket.

FONTOS VÁLTOZÁS
A HARC aktív tagsága megszavazta, hogy jövőre a NAGY/P futamok vasárnap délután legyenek. A 10 futamon kívül lesz még két éjszakai móka is, ezek eredménye nem számít bele a NAGY/P-be, "just for fun" céllal iktatjuk be őket a 2021-es naptárba. DE! Kitelepülni, bármit, bármikor, bárhonnan aktiválni, akár több napon keresztül bárkinek lehet, csak jelentsétek be előtte a facebookon, vagy a HARC Chatben, hogy mások is tudjanak róla jó előre!


Reméljük jövőre nem korlátoz minket a COVID, és mehetünk hegyekre, csendes helyekre, és lesznek találkozók, többszereplős expedíciók, kalandok. Szívből kívánjuk mindenkinek, hogy 2021 még sokkal sikeresebb és élvezetesebb év legyen 11 méteren a Hotel Alfásoknak, mint az óév volt.