Kezdőlap

NAGYPERPÉ 2020

Kategória: Hírek
Megjelent: 2020. február 10. hétfő, 23:18
Írta: Super User
Találatok: 11761


A Hotel Alfa Radio Club idén is bíztatja tagjait, hogy necsak (f)otelafásként rádiózzanak otthonról, hanem szereljék fel magukat kitelepülésre alkalmas antennákkal, hordozható rádiókkal, akkumulátorokkal, és irány egy csendes magaslat, ahol zajoktól, zavaroktól mentesen léphetsz összeköttetésbe akár az ország másik végéről rádiózó HARC-os társaddal. Szóval kitelepülés közben érnek a legszebb élmények, ezért is rendezzük meg évről évre a NAGYPERPÉ sorozatot. A "futamok", azaz az időpontok hétvégén vannak, és mindössze 4 órát kell szánni arra, hogy kitelepülésből dolgozz, persze rádiózhatsz többet is, de a potszámításnál a kiírt szombati napon 14 órától 18 óráig megszerzett pontok számítanak.

A NAGYPERPÉ nem verseny, hanem egy kiváló szórakozás azoknak a HARC tagoknak, akik szeretik a DX-szet, a természetet, szívesen próbálnak ki újabb és újabb antennákat terepen. és azoknak való, akik szeretik az éteri összeröffenéseket. Ha nem tudsz kitelepülni, akkor is tedd szabaddá ezeket a szombatokat, hogy a közeledben kitelepült állomásokkal beszélhess, lehet meghallasz távoli hangokat is majd. Ne feledd, hívásaidat idén is "CQ HOTEL ALFA, CQ NAGYPERPÉ"-vel kell indítanod, ha részt veszel a kitelepülésen!!!

A NAGYPERPÉ 2020 időponjai a következők:

március 7.
április 11.
május 16.
június 20.
július 11.
augusztus 15.
szeptember 12.
október 17.
november 21.
december 19.

Kérjük a NAGYPERPÉN részvevő kitelepülő állomásokat, hogy logjaikat lehetőség szerint még aznap vigyék fel a HARC logrendszerébe, és örömteli lenne, ha a pontosztó állomások is naplóznák a Clusterben az összeköttetéseket, így másokkal is megosztanák azt a hasznos információt, hogy az adott kitelepült állomás éppen melyik frekvencián érhető el.

Külföldi állomásokkal, és hívóneves állomásokkal is létesíthetsz összeköttetést, de azért is érdemes célzottan a HARC tagokat hívni (CQ HOTEL ALFA, CQ NAGYPERPÉ hívással), mert akkor kevesebbet kell bogarásznod a lokátorok után. Másrészt nagyon kicsi az esélye, hogy olyan hazai hívójeles állomással találkozol, akinek ne lenne HARC hívójele. Ugyanazt azt az állomást, akinek több hívójele is van, természetesen ne logoljátok be másik hívójeleivel, csak a HARC-os hívóval, vagy ha nem lenne HA-s hívója, akkor azzal a névvel, hívójellel, amivel bejelentkezik. Az állomásoktól is minden esetben kérdezzétek meg, hogy van-e HARC-os hívójuk, mert az egyszerűbb emberek a tapasztalat szerint elfelejtenek ezzel bejelentkezni, csak "Jóska vagyok Ököritófülpösről" szinten válaszolnak. Ha mégis találkozol olyan értelmesebb rádióssal, akinek nincs regisztrált HARC hívójele, ajánld neki bátran az oldalt, hogy regisztráljon. Szeretettel várjuk a csapatban!

Mindenkinek remek kitelepüléseket és óriási DX-szeket kívánunk erre az évre is!