Kezdőlap

Versenylogok beküldése

Kategória: DX aktivációk
Megjelent: 2008. május 13. kedd, 11:15
Találatok: 4737

 Lezajlott a verseny, mindenkitől várjuk a versenynaplókat, ha van rá lehetőségetek és időtök, a gyorsabb feldolgozást segítve kérem, hogy az alábbi Excell táblázatba vigyétek be a logokat. Bennehagytam néhányat az én logbookomból is iránymutatónak, ezeket természetesen töröljétek a fileból. Nagyon várjuk a hangfelvételeket, fényképeket és videókat is. Nyugodtan küldhettek bármit, hiszen főként a videókat és a képeket csak dedikáltan tesszük közzé, azaz csak tagok számára lesz majd látható!

A MINTA LETÖLTÉSE ITT
MS Office Excell szükséges a futtatáshoz és az adatok beviteléhez, színkódolást nem kell végeznetek a lapon, csak az oszlopok soorendjét,  szélességét ne változtassátok. Nem hívójeles QSO esetében a DX oszlopbba a nevet írjátok (Drattos Józsi...stb), egyébként a hívójelet. Ez utóbbi esetben az operator nevét a megjegyzésben lehet feltüntetni (nem kötelező).


Idő
minden esetben a Közép-Európai Időt (CET) legyetek kedvesek beírni (24h-ás formátumban)

Sorszám
Mondjuk 12/3 azt jelenti, hogy itt volt sorszámcsere, azaz keresni kell a beküldött logok között az ellenpartnert, mert megerősített összeköttetésről lesz szó. A 12-es a Te sorszámod, amit adtál neki a / jel utáni pedig a kapott legyen, amit ellenállomásod adott neked, akkor érvényes az összeköttetés, ha ellenpartnered közel azonos időpontra ír Téged 3/12-es sorszámkóddal! tessék odafigyelni nagyon erre!

Pontszám
Nem kötelező beírni, mert még változhat! Hibák lehetnek a kihirdetett pontszámrendszerben, hiányzik egy-két kategória, ezt javítani szeretnénk engedelmetekkel. De ha beírod, az sem baj, erre figyelünk nagyon a kiértékelésnél

A JELENLEG FELDOLGOZOTT KÖZÖS VERSENYNAPLÓ, A MÁR BEÉRKEZETT ADATOKKAL, IDŐRENDI SORRENBEN

 

HIVATALOS VÉGEREDMÉNYEK ÉS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK
(a sorrend a még beérkező logoktól függően változhat)

 

1. 109HA182 Silvius - Gerecse (JN97FQ) 640m: 831 pont
2. 109HA888 Mitya - Kabhegy: 491 pont
3. 109HA/HC1 Péter és Zoli - Mátraszentimre (JN97VW) 830m:464 pont
4. 109HA/HC5 Joe és Szilárd - (Pécs, Mecsek JN96CC): 339 pont
5. 109HA010 Zoli - Felsőörs (JN87XA) 237m: 313 pont
6. 109HA079 Zsolt - Daruszentmiklós (JN96KU) 140m: 310 pont
7. 109HA/HC3 Gábor és Balázs - (Pálfa): 262 pont
8. 109HA/HC4 Maci és Cz - (Budapest, Nagy-Hárshegy/Monor): 231 pont
9. 109HA102 János - Siófok (JN96AV) 97m: 214 pont
10. 109HA857 Józsi - Magyarbánhegyes (KN06LK) 100m: 140 pont
11. 109HA700 Lala - Erdőkertes (JN97PQ) 240m és Keszeg (JN97OT) 300m: 110 pont
12. 109HA975 Józsi - Békés (KN06NS) 87m: 105 pont
13. 109HA058 Lajos - Szeged: 93 pont
14. 109HA525   Misi - Pécs: 20 pont


Állomások, akik neveztek a versenyre, de nem kerülhetnek be a rangsorba különböző okok miatt:

109HA004 - visszalépett a versenytől
109HA116 - MÉG NEM ÉRKEZETT LOG
109HA115 - visszalépett a versenytől
233HA002 - Családi okok miatt nem versenyzett
109HA261 - Visszalépett a versenytől
26HA/HC1 - MÉG NEM ÉRKEZETT LOG
109HA180 - visszalépett a versenytől
109HA030 - visszalépett a versenytől
16/109HA964 - nem sikerült aznap QSO-t létrehoznia
109HA727 - antennagondok miatt nem versenyzett
109HA331 - elveszett a verenynaplója
19HA707 - netre írt egy bejegyzést, hogy mégsem versenyzett

 


Az ECO50-es antenna109HA/HC3 Gábor és Balázs - (Pálfa): 262 pont
Május 10.-én reggel rendben megérkeztünk a Pálfa község melletti szőlőbirtokra. Házigazdánk, Pista bácsi nekilátott a beígért jóféle pacalpörkölt elkészítéséhez. Balázs és jómagam elkezdtük összerakni versenyállomásunkat. Az antennával kapcsolatban (Team ECO-50,1/2 lambda) volt némi aggodalmam, de az előző napi sikeres "szárazpróba" okán bátran álltunk neki a beállításnak.

Sajnos technika ördöge is velünk utazott, a beállított hosszon 5-ös SWR érték jött ki. Újra ellenőriztünk mindent, kábelt, illesztéseket, árbócot de nem javult. Kínomban elkezdtem összetolni és mérni-méricskélni. Negyedhullámnál végre megjött a jó SWR érték, bár a két taggal rövidebb antenna látványa nem volt túl bizalomgerjesztő. Legalább a végfokot megkíméli gondoltuk, de hatásfoka egyenlő volt a nullával.


Néhány QSO után nem bírtam belenyugodni, újra szétszedtem antennát, kerestem a hibát, de nem találtam. Valószínüleg az antenna tekercsében lehet valami súlyos érintkezési hiba. Néhány hazai QSO után kezdett feljönni a külföldi terjedés is, sikerült begyűjteni 3 német és 1 francia állomást is.



Az időközben elkészül isteni pacalból alaposan megebédeltünk, valamint Pistabácsi díjnyertes rizlingjét is megkóstoltuk. A birtokról a látkép fantasztikus volt. Észak felé nézve jól látszottak a Vértes vonulatai, kelet felé a dunaúvárosi vasmű konvertere és kohói voltak(40km). Az antenna sok bosszúságot okozott, de kárpótolt minket a sok hazai résztvevő, a szép táj és az isteni pacal. Ennyit hát a 109HA/HC3 versenyállomás pontokban nem túl erős,de örömökben gazdag szombatjáról...Balázs
Gábor













109HA/HC4 Maci és Cz - (Budapest, Nagy-Hárshegy/Monor): 231 pont

Cz és a Yaesu a kilátó sarkábanCZ barátommal úgy döntöttünk, hogy a versenyen elindulunk mint kollektív állomás. A versenyre 2 QTH-t adtunk meg. Az első a Hárshegyi kilátó volt, a második Monor. A kilátóba felcipeltünk magunkkal egy pár rádiót, a hozzájuk nagyon szükséges akkusikat, rengeteg vezetéket és "vészhelyzeti szerszámot", persze enni és innivalót. Elkísért az egész család és a kutyánk is :).

A verseny kezdetét jócskán lekéstük. Az anennát dél körül kezdtük el telepíteni. Így már eleve jó nagy hátránnyal indultunk. A CZ előre elkészített dipolja nem türte jól a szállítás viszontagságait így gyorsan újabb antenna készítésébe kezdtünk. "Véletlenül" volt nálam minden ami egy HIO (Hungarian Inverted Omega) elkészítéséhez kell. Én eleve úgy kezdtem neki, hogy a verseny nagyon jó ürügy egy antenna építésére. A hely szűke és egyéb tényezők miatt itt azonban már egy nagyot és merészet változtattam az antennán: a tyúklétrát kihagytam és a dipolt közvetlenül a magnetik tetejére illesztettem.

A HIO személyesen Pár percnyi próbálgatás után sikerült lehangolni a rendszert 27,555-re. A magnetik a "szokásos" réz fékcső 1,6m-nyi darabja volt, a kondi még mindíg az r130 antenna tunerjének kondenzátora, és a szokásos nagyon vékony dipol. Az NF06 ferrit ezen a frekvencián is "tette dogát" és nagyon éles rezonanciával működött az így elkészült rendszer.

A forgalmazást a helyi és nemzetközi állomásokkal egészen este 6 óráig folytattuk innen. A déli kipakolásnál a teljesítményt beállítottam 5W-ra először is az antenna beállításához, másodsorban az akksi kímélése miatt, egészen estig azt hittük, hogy ez lesz a "szűk keresztmetszet". Este érte Barna (Cz) barátomat a meglepetés, hogy szinte végig QRP állomásként versenyeztünk. Én nagyrészt az antennának és a viszonylag jó pozíciónak az egyedi megoldástudom be az igen jó szereplést és a nagyon jó riportokat. Egyetlen állomnás akit nem qrp teljesítménnyel értünk el egy spanyol volt (30. divízió) Itt sem tapasztaltunk a ferriten melegedést vagy "egyéb a rendellenes működésre utaló nyomot".

A hangoló kondiÖsszefoglalva kitünően éreztük magunkat és nagyon hasznos tapasztalatokat szereztünk. Az antenna elméletének átgondolása következhetne most, mivel egy elviekben nagy impedanciájú pontot kapcsoltunk egy relatíve kis impedanciájú ponthoz. A sávszélesség és a jóság mint mutatók mégis megmaradtak. (lehet, hogy a loop tényleg mint szimmetrizáló, tuner és preszelektor vesz részt az antennában... és nem mint antenna elem? ennek ellentmondani látszik, hogy a loop helyzete befolyásolja a vételi tulajdonságokat. Érdekes, hogy a loopot kicsit megdöntve /nem forgatva/ viszont nem változott a vétel....)


a bazooka109HA/HC5 Joe és Szilárd - (Pécs, Mecsek): 339 pont
ont

Szilárdal együtt reggel 8 óra körül elindultunk a Mecsekben egy jó helyet keresni Gondolatban már a Lápis mellet döntöttünk de gyakorlatilag nem tudtuk, hogy hol fogunk pontosan letáborozni. A Tubes felé vezető úton mentünk, az otthoni QTH-ról csak 15-20 perc, ezért nem kellet sokat autózni. Az Abaligeti elágazáson jobbra az Árpád-tető vezető útra kanyarodtunk, és pár perc elteltével megtaláltuk az ideális kitelepűlésre alkalmas helyet. Jobb oldalt találtunk egy erdei útat, 10-20 méterre a főúttól leparkoltunk.  A kiváló kilátás biztató volt...

 A versenyre készítettem egy Double Bazooka antennát, az antenna elkészítése nem tartott olyan sokáig mint amennyit utána olvastam, több mint tíz leírást olvastam végig különböző nyelven, sőt találkoztam egy amerikai oldalon gyári antennával, ami nem is olyan drága pénzért árultak. Forgalmazáshoz egy President Jackson rádiót hoztam, hallgatózáshoz pedig egy SANGEAN ATS-505 világvevőt amit ahogy oda értünk be is kapcsoltam, bekapcsolás után már hallottam is a hangolásra jellemző hangokat ez egy kis biztatást adott a hely kiválasztásával kapcsolatosan.

Az antenna telepítése nem tartott többet 5 percnél. Élőszőr Inverted-V alakkal próbálkoztunk, első összeköttetés HA525 Misi volt, itt derült ki, hogy az aksi feszültség kevés neki , mert leült a rádió forgalmazás közben, ezért csak járó motorral tudtunk forgalmazni. Következő állomás a 109HA010 Zoli volt, akit kiválóan hallottunk és ő is minket.

Ezek után Silvius-al egyeztettünk, de az első próbálkozásra nem jött össze a QSO, mi hallottuk őt, ő viszont nem.

Ezért úgy gondoltunk, hogy az antennát átállítjuk sloperbe. Ez az ötlet jónak bizonyult mert innentől kezdve Silvius is hallott minket. Rögtön utána hallott minket a HC1 -es csapat a Mátrából és rövidesen összejött talán a verseny egyik, az Országon belüli legnagyobb távolságú kapcsolat (kb. 240 km). Siófokról Jánost nagyon jól vettük, 5/6 -5/9 el volt nálunk. Zsolti Daruszentmiklósról pedig nagyokat csodálkozott amikor összejött a QSO-nk, 15W-al is nagyon jól hallotuk.

Következő állomás a HC3-as csapat volt Pálfáról. Utána meglepetésemre sikerült beszélni 109HA009 DNT-vel, éppen mobilban volt Balatonlelle környékén. Egy kis idő elteltével Mityával (109HA888)  is sikerült beszélnünk. Egy rövid beszélgetés után a 075ös Bélával, a helyi CB-sek egyik legaktívabb tagjával, egyre erősödött a terjedés, így sikerült JACEK-kel beszélni Lengyelországból, beszélgetésüket brékóval megszakítottuk, kis idő elteltével Jacek mind tapasztalt dx-er kapcsolt, és angolul kezdte a hívójelét mondani, szokásos infó cserét követően, sikerült másodízben Patrikkal beszélnem Svédországból, vele ugyanis egy nappal előtte 5/9 el vettem a stabil QTH-mon, most is 5/9-es riportot adtam neki.

Kis idő elteltével Joni (vagy DZSONI) val beszéltünk, egy Szegedi srác, ez meglepetés volt mert elvileg azon a ponton Szeged takarásban volt, az adás erősen QSB-s volt valamilyen tropo terjedésnek tudtuk be ezt az összeköttetést.

Következet utána egy német mobil rádiós, Lars, Hannovertől 100 km -re délre. Ő volt az utolsó akivel beszéltünk fent a Mecsekben. Otthonról folytatva már csak két rádióssal sikerült csak forgalmazni, az egyik Raymond Magyarszékről, és még volt egy orosz rádiós, aki épp Moszkvában az 50SM077-es hívójellel dolgozott.


109HA010 Zoli - Felsőörs (JN87XA) 237m: 313 pont
Sajnos az utolsó összeköttetés után, 14 óra előtt pár perccel meghibásodott a rádióm, így be kellett fejeznem a versenyt.



109HA079 Zsolt - Daruszentmiklós (JN96KU) 140m: 310 pont

 

2008. május 9-én úgy feküdtem le, hogy tudtam másnap lesz életem első Cb versenye. Izgultam, már nem vagyok kisgyerek. Megmondom őszintén nézegettem a nevezőket és bekarikáztam a lehetséges HARC-os tagokat, akikkel tudtam, hogy kapcsolatba fogok tudni lépni. Ez nem volt sok, 5-6 darab. Biztam benne beesik egy-két külföldi állomás a nem túl jó terjedés ellenére, olyan 10 összeköttetésre számítottam a magam 15 wattjával és 1/2-es antennájával 140 méterről otthoni QTH-ról.
 
Tudtam azt is, hogy a versenyt követő napon barátnőm születésnapja nálam lesz megtartva, kertipart stb...ki kellett takarítani az egész házat. Nem a kupi miatt, dehát porszívózás, törölgetés stb...És én olyan vagyok, hogy segítek a barátnőmnek nem nézem még akkor sem, ha cb verseny van, elévgre nem akarok vele összeveszni és csak ő az ünnepelt.
 
Na reggel elaludtam, 9kor ébredtem, ki az ágyból, rádió bekapcs, kicsit melegítettem, addigra magamhoz tértem és fél tíz után már beszéltem is az első emberkével Jánossal Siófokról. Közben ment a takarítás, hol a cb előtt ültem, hol hallgatóztam és ha volt valaki rohantam, beszéltem. Ez ment délig, nagyjából az összes emberkével beszéltem, akire számítottam, talán többel is.
 
Jött a terjedés. Igen ekkor kevés a 15 watt. Nem azért kevés, mert nem hallana Brazília, ezt már bizonyította a kis Superstarom, hogy elszól oda is, hanem akkor kevés, mikor túl kéne kiabálnom egyszerre több tíz embert, hogy az én általános hívásomat hallja más is és kövessen a megadott frekvenciára. Hiába volt jó kis terjedés kevés emberrel tudtam beszélni ahhoz képest amennyivel beszélni lehetett volna. Ennek ellenére örültem, hiszem hallottam a 13, 50-es divíziót életemben először. Sokszor elmentünk másikcsatornára, de mire megtudtam voln a nevét qth-ját odajött más is és elnyomott minket.
Sajnos el kellett mennem otthonról, fél négykor és csak este 20 óra körül tudtam odaülni újra a cb-hez.EKkor már csak helyi kollégák voltak és felvettem annyi emberrel a kapcsolatot ahánnyal csak tudtam, ebben sokat segített HEdvig kolléga Fehérvárról. Ő volt a tolmács hogy úgymondjam, keresett nekem emberkéket és akik hallottak azokkal beszéltem is.
 
Mindent összevetve meg voltam elégedve magammal és nagyon jól éreztem magam aznap, izgalmas,újszerű és eredményes nap volt az nekem a 19 nem soknak mondható ellenállomás ellenére is. Úgy befűtött a dolog, hogy azóta már 5 divízióval beszéltem, Svéd, angol, Dán stb....és lesznek QSL kártyáim is, aminek a száma 6 lesz ha mindenki küldi aki ígérte a brazil kártyával együtt. Ahhoz képest hogy március ban lett cb-m szerintem ez nem rossz. Mindenképp kell ilyen verseny és mégegyszer köszönöm az ötletgazdának és a szervezőknek, szervezőnek is!

109HA102 János - Siófok (JN96AV) 97m: 214 pont
Sajnos a  részemröl nem sikerült jól a verseny, mivel először a nagy sietségben  véletlenül a 2m-es trió start csatlakoztattam az amplimba.
Igaz elszóltam vele a Gerecsére is, de 1 órával késöbb észrevettem és átraktam a 28MHz-es körsugárzómat.
Ennek ellenér egy óra múlva behalt az a csöves erősítőm, gondoltam gyorsan megjavítom,

de a nagyfesz kondik ütöttek át, és nem sikerült gyorsan megjavítani alkatrész hiány miatt, és így kedvem szegte a további versenyzéstől.
Nagyon sajnálom, de remélem ez a kis kudarc után majd egy következö alkalommal jobban sikerül minden, ha a mindenható is úgy akarja,
mert ilyen hülye probléma még nem fordult elö velem,(úgy látszik öregszem) de azét örülök, hogy több Harcossal is sikerült beszélnem!
További jó DX-et kívánok mindenkinek!


109HA182 Silvius
- Gerecse (JN97FQ) 640m: 831 pont
 Életem második rádiós versenyére nagyon komolyan készültem, már előző nap felmentem a Gerecsére, hogy Tibor barátommal átnézzük, hogy minden rendben van-e,
nem hiányzik véletlenül egy csatlakozó, vagy ehhez hasonló apróság. Miután minden rendben működött egy kis munka következett, a közeli kilátó renoválásának utolsó fázisában vehettem részt.
Egyik kezemben az ecsetet tartottam, a másikban a kis 70 centis rádiómat, amellyel először egy osztrák átjátszón csináltam egy QSO-t, majd Győrbe, Budapestre és Százhalombattára is könnyedén elkiabáltam a kis gumiantennával. Már ekkor éreztem, hogy jól választottam helyszínt a versenyre.
 
Az előestén sokat rádióztam, remek terjedéssel Nyugat-Európa felé. 15, 30, 29 és 26-os divíziók nyíltak meg, de a legnagyobb öröm az volt, hogy hallottam már HA888-at a Kabhegyről, hogy kitelepült sikerrel és kiváló minőségben beszélhettem olyan HARCosokkal is, akikkel eddig még nem, vagy csak különleges esetekben sikerült QSOzni.
Épp Mityával beszélgettem, aki a Kabhegyen magányoskodott, mert társai sajnos nem tudtak vele tartani a versenyre, amikor valaki bebrékózott és hosszan ecsetelte, hogy már régóta figyeli tevékenyégünket, tudott a versenyről is és nagyon örül, hogy beszélhetünk végre. A nagyon kedves úriembert Zoltánnak hívták és a Komáromtól északra fekvő Perbetéről jelentkezett. Amikor már lefekvéshez készülődtem a szálláson enyhén frászt kaptam a helyi borztól, aki épp meglátogatott minket és mintegy pár méterre előttem bukkant fel a ház sarkánál.
 

Másnap keltem 6.30kor, nagyon alapos reggeli után elfoglaltam a helyem a QTH-n és reggel 08.01 perckor a 27.470-en már logoltuk is egymást 109HA010 Zolival, majd
szépen jöttek sorban a többiek is a klubból (888, 102, 105, 580).
Az első kollektív állomás meglepetésemre a mátrai lett, a HC1-es különítmény, majd egy máltai állomás után sikerrel beszélhettem a Tubesen kitelepült HC5-tel is.
10 óra előtt pár perccel pedig az antennagondokkal küzdő HC3-as csapattól (Pálfa) is megkaptam az egyes sorszámot.
109HA103 és 700 logolása után meghallottam Zsoltot is Darusznetmiklósról (HA079), majd FM-ben, szinte véletlenül akadtam Győrben 109HA171 Tiborra, akivel talán még sohasem volt összeköttetésem.
 
 Elértem a 29-es csatornalakók által szép számmal látogatott Military Majálist is, ahol szintén sok HARC tag rádiózott. 109HA585,029,640,331 is válaszolt a hívásomra.
Eközben hallottam, hogy "Wouldbe" Zoli barátom és mesterem (109HA002) keményen QSOzik egy svájcival, natürlich auf deutsche sprache.
Nosza rajta tripla öt, hátha nekem is összejön valami, de csak a zsírt sütötték a frekin. Tekerek jobbra-balra, hallom 010 is remekül nemzetközi összeköttetésben van, a Gerecsén azonban csend honolt.
Kínkeservesen összehoztam földfelszíni hullámok segítségével egy QSO-t a szlovák 330FR/MILL/KO különleges állomással, majd egy eszementül szép összeköttetés jött 35SAT160 Peterrel Linzből.
Ő valami nagyon sok elemes Yagival fordult felém én csak egy 2 elemes HB9CV-vel, de mindez elegendő volt ahhoz, hogy terjedés nélkül a vízszintesen polarizált hullámok eljussanak a tropszférában több száz kilométerre.
Még most is nehezen hiszem el, de stabil 5/5-öt csinált Peter a Gerecse-tetőn.
 
Német, francia QSO-k után a HC4-et is sikerrel logolhattam Budapestről, majd fordult a terjedés északra. A holland HA-tag helyett, aki versenyünkre is benevezett az utolsó órákban, nem kis meglepetésemre, 47HA151, Mr. Palle jelentkezett be,
aki sok sikert kívánt az első HARC Contesthez. A déli órákban nagyon jól terjedt a Benelux térség és az Egyesült Királyság is, de egyik versenyzőnket sem hallhattam sajnos ezekből az országokból, pedig nagyon reménykedtem benne.
Életem első Észak-Ír QSO-ja után még sikerült egy spanyol is, majd tartottam egy bő órás ebédszünetet, mivel a terjedés is lecsengett rendesen.
 
Egy borzasztó zuzapörkölt konzerv behabzsolása után a 26.975 FM-en egy szlovák CB-s társaságot zaklattam nemlétező tót nyelvtudásommal, sűrű ahojokkal, szerencsémre előkerült Marika, aki magyarul elmondta, hogy Horna Kralovából vannak, meg egyikük Lucnikból.
Ekkor kezdtem el helyi állomásokra specializálódni, nagyon sok kedves beszélgetés következett Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékből, közülük kiemelném a győrterebesi, bolgár származású Ljubit, akivel Mitya is velem együtt beszélt. Határtalan szeretettel üdvözölt minket és nagyon kedves volt.
 
Renato alig egy hét alatt visszaigazolta a QSO-t18 után ismét megindult az ionoszféra, én is a felső 12-re. Egy spanyol QSO-t követően vettem észre az első brazil állomást, 3SD108 Josét, aki néha 5/7-tel volt nálam, ennek ellenére csaknem fél órámba került, mire visszamondta a hívójelemet.
A QSO-t nagy élvezettel hallgatta a Margitán a geodéziai toronyban 331 Tamás és 700 Lala, én azonban nagyon kifáradtam a hívójelem folyamatos ismételgetésében.
Ekkor komoly holtpontra jutottam, majdnem abbahagytam a versenyt. Hogy leküzdjem a fáradtságot és a kiégést, gyorsan elkezdtem a triple fiveon behívni 470-re és egymást követően sikerült még két brazil állomást logolnom, ami nekem egy életre szóló élményt jelentett, hiszen zajos fővárosi QTH-mon nem éppen gyakori a transzatlantikus QSO. Sőt már arra a napra sem emlékszem, amikor legutóbb délamerikaival beszéltem.
 
Jó kedvemet egy brémai csókával fokoztam, Ralf nagyon élvezte, hogy németre váltottam és bár nem tudok Zoli mester magasságaiba érni a németül QSO-zás magasiskolájában, élveztem az összeköttetést és Ralf is jól szórakozott a 13-as divízióban.
A terjedés nálam az esti órákban már nem jött vissza, így ismét környékbeli állomásokra vadászgattam. Heko (Bakonybánk) és Hedvig (Székesfehérvár) már tudtak a versenyünkről, sőt aktívan keresték állomásainkat, hogy extra pontokat oszthassanak nekünk.
Utólag is nagyon köszönjük a lelkes részvételt!
 
A versenynap végén még sikerült két szlovák CB-s expedíciót is elérnem, akik egész jól beszéltek angolul. Tiger a Horal nevű helyet emlegette, míg Framda Velka Javorináról jelentkezett be. Ez utóbbi hegyet megnéztük merre van, a Cseh és Szlovák határon pontosan.
A végén a HARC versenyzői közül már csak Mityával tudtam beszélni, kitartottunk éjfélig. Egy bábolnai kamionos találkozót is sikerült elérnem, meg erdélyi magyar srácokkal beszéltem, akik szintén fuvarozók voltak és Pest felé tartottak a 48-as kavics környékén.
Több mint 80 összeköttetést sikerült összehoznom ezen a szép májusi napon, közöttük számos életreszóló élményt jelent nekem.
A verseny igazi értéke az volt szerintem, hogy olyan Hotel Alfa tagokkal is beszélgethettem végre, akikkel a QSO-t otthonról lehetetlen létrehozni, de így sikerülhetett.
Köszönöm nektek ezt a feledhetetlen napot!

VIDEO még előző este készült egy kellemes, kedélyes beszélgetésről, amelyet a konténerben ücsörögve 29WT200-zal folytattam.
VIDEO  A verseny QTH bemutatása nektek, sok szeretettel általam.
HANG 3SAB004 meghív a 27470-en
A VERSENY ATMOSZFÉRÁJA (15 perc hangulat a Gerecséről, vágatlanul)


109HA525 Misi - Pécs (JN96CB): 20 pont
Log feldolgozva
109HA700 Lala - Erdőkertes (JN97PQ) 240m és Keszeg (JN97OT) 300m: 110 pont
Keszeg jó hely autóval megközelíthető a hely ahol voltam. hétvégén Szarvaskőre megyek meg gyalog valamelyik hegyre.

109HA857 Józsi - Magyarbánhegyes (KN06LK) 100m: 140 pont
Mindenképp jó volt már egy ilyen aktivitás, érdemes lenne megismételni.


109HA888 Mitya - Kabhegy: 491 pont
A versenylogok feldolgozása folyamatban van

109HA975 Józsi - Békés (KN06NS) 87m: 105 pont
Utolsó helyre pályázom, sajnos nem tudtam egész nap a rádió mellett lenni, így csak 7 QSO sikerült.