EMU SOTA Tour - FRISSÍTVE

Kategória: Versenyek
Megjelent: 2011. április 22. péntek, 06:52
Írta: Acsi
Találatok: 6351

Eddig a Hotel Alfa részéről 109HA1979 Szabi és 109HA110 Chris jelezte indulási szándékát az EMU által kezdeményezett - majd később több rádió klub csatlakozásával életrehívott - SOTA megmérettetésen.

Normal 0 21

A jelentkezés továbbra is nyitott, így bárki részt tud venni a megmérettetésen, ha lentebb elolvassa az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.

A 109HA/ND002 -s hívót a Magas-Bérc  557 méteres magasságában használják majd minden hónap második szombatján egészen a verseny végéig. Természetesen az aktiváció erősen időjárás függő. Szabiék állomása minden résztvevőnek 2 pontot eredményezhet ha a verseny keretein belül sikeres összeköttetést létesítenek.

A Vector 2000-es antenna táplálásáról egy Yaesu FT-857D és egy President Blackpirate gondoskodik majd.

A speciális hívóhoz, egy sikeres QSO-után jár a QSL lap is, melynek koordinátora OP. Szabi P.O.BOX 28. City: FERTOD, CP: 9431 HUNGARY

Countribution - azaz költségtérítés - szükséges. Ez magyar viszonylatban is 1 USD.

A QSL cserénél ne feledjük, hogy érdemes saját névre felcímzett borítékot is küldeni, hiszen így egyszerűbb a válaszlapok eljuttatása is.

 

 

 

Ugyan nem jellemző kishazánkra a magas hegységek láncolata, de megtisztelő felkérés érkezet a napokban klubunkhoz az FDX (Free DXers) és az EMU (Eleven Meters United) -tól. Ebben egy SOTA versenyre hívnak bennünket amely. remek alkalmat kínál egy kis megmérettetésre - kihasználva a nemrég beköszöntött terjedéses időszak adta előnyöket. Részletek és szabályok kattintás után.

 

 

 

 

EMU SOTA TOUR 2011 (EST)

 

A versenyt a Free Dxers (FDX) és a Hotel Alfa Radio Group (HARC) szervezi az Eleven Meters United (EMU) megbízásával és felügyeletében.

 

Szabályok/Iránymutatások

Cél: A SOTA mozgalom elősegítése a 11 méteres sávban, határok nélkül. Erősíteni kívánjuk a bajtársiasságot és olyan hobbyt szeretnénk népszerűsíteni, amelyhez szükséges a fizikai helytállás  nehéz körülmények között is.

 

A SOTA TOUR időpontja:

2011/05/01-től 2011/10/15-ig

 

Részvétel:

A verseny nyitott, mindenki részt tud venni, függetlenül hogy milyen rádió klubhoz tartozik, vagy melyik DXCC körzetben tartózkodik.

 

Kategóriák:

 

1. SOTA Vadászat: A cél ebben a kategóriában, hogy minél több regisztrált állomással létesítsünk kapcsolatot. A vadászoknak email útján LOG-ot kell küldeni a szervező csapat részére 2011/11/15-ig.

Regisztráció:

Ebben a kategóriában nem szükséges regisztrálni, ha részt akarsz venni.

 

2. Operátorok (vagy csapat) aktiválás a SOTA futamon. A résztvevők célja ebben a kategóriában, hogy aktiváljanak egy hegycsúcsot a szabályok szerint. A csapatoknak meg kell nevezni egy saját QSL MANAGERT és saját QSL LAPOT kell tervezni. A QSL lapok cseréjét és fizetését is a csapat oldja meg. Minden csapatnak el kell küldeni 15 nappal a verseny után a megfelelő bizonyítékokat, fotókat, GPS koordinátákat, esetleg videókat, rövid összefoglalót az aktivációról levélben. Ha az operátor vagy a csapat nem küld el semmit, akkor az aktiváció nem érvényes! A csapatoknak el kell küldeni a komplett logot ( 1 log / aktivált SOTA) a szervező csapatnak (Excell formátumban, maximum 15 nappal az utolsó aktiváció után e-mailben, vagy postán.

 

Kérjük, hogy ne ugyanazokat a csúcs aokat aktiváljátok egymás után!

 

Regisztráció:

 

A csapatok küldjenek egy e-mailt a szervezőknek, hogy mikor lesz a kitelepülés, ki lesz a csapatban, mi a várható hívójel, az állomás adatai, stb… A Hotel Alfa Részéről 109HA185 - Acsi részére küldjétek jelentkezésetek a megmérettetésre. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Normal 0 21

Pontozás:

 

A kiosztott pontok a vadászok részére 1 – 5-ig változnak és a következő kritériumoktól függnek:

1. a csúcs magasságától

2. a csúcs megközelíthetősége vagy elérhetőségétől

3. a magasságtól, ahol a SOTA állomás van

Minden csúcs értékelését az aktiváció előtt a szervezőbizottság teszi meg, általában a regisztrációs folyamatnál.

 

Példák:

A Nore csúcs (F/PE-186) körülbelül 1211 méter magas. Elérhetőség nagyon könnyű, ezért 1 pont jár.

A PLO Del Naou csúcs (F/PE-154) körülbelül 1754 méter magas. Elérhetőség könnyű, ezért 2 pont jár.

A Cagire csúcs (F/PE-234) körülbelül 1912 méter magas. Elérhetősége nem könnyű, ezért 3 pont jár.

A Calabasse csúcs (F/PE-103) körülbelül 2210 méter magas. Elérhetősége nehéz (1300méter szintkülönbség), ezért 4 pont jár.

A Mount Everest csúcs (G-ACAZ) körülbelül 8848 méter magas. Hozzáférhetősége nagyon nehéz, ezért ha túléled, jár az 5 pont.

 

Osztályozás – Díjazás:

A nyereményeket a 3 legsikeresebb vadász kapja.

Első helyezett = diploma + medál

Második helyezett = diploma + medál

Harmadik helyezett = diploma + medál

 

 

 

A fordításért köszönet 110 Arthurnak és 1979 Szabinak