You are not allowed to view shoutbox.

Beszámolók a SES futamról

SES=Special Event Station, azaz különleges események, helyszínek. 005 a Türr István emlékműtől , 1979 egy régi határőr bódé mellől sátorból dolgozott, 1972 pedig a Hegyeskő csodálatos vulkáni kúpjait mászta meg, míg 182 egy spontán HARC találkozóról aktívkodott a Forma-1 Magar Nagydíj helyszínén, Mogyoródon. Több rádiós nem jelentette be, hogy részt vesz a versenyen, de természetesen bárki küldhet logot és élménybeszámolót, aki 2010.07.31-én 14 órától a 11 méteren létesített QSO-kat.

109HA182 - Életem legjobb kitelepülése volt

A spontaneitás általában jó dolgokat eredményez. 109HA415 Pétert hívtam fel nemrég, hogy van-e kedve egy ilyen mókához, szerencsére nem csak kedve volt, hanem ideje is. Közben szóltunk még néhány HARC-osnak, 911 Bélának és 130 Daninak is, hogy jöjjenek el a Szent László kilátóhoz. Este 19 óra környékén fejeztük be a QTH kiépítését, előtte már sikerült néhány QSO-t összehoznom Szilasligetről, de mivel a bölcsességfogam rettenetesen megfájdult, egyre nehezebben tudtam beszélni és egy idő után képtelen voltam a normális kommunikációra. 

Fájdalmamat némileg tompította a Péter által hozott két remek delta loop antenna, amelyek közül a 11 méterre készített változatot 415 Peti nekem is adott az esemény végén. Egy kis whiskeys, sörös öblögetést követően néhány QSO-t összehoztam az egyre erősödő terjedésben. Sajnos sem Attila2-vel, sem Dugoval nem sikerült a sked, de Szabi 5/1-gyel simán jelen volt a vételkörzetben, nagyokat csevegtünk, poénkodtunk.

A találkozóra befutott 780 Feri és 1HA007 Norbi is Csiga barátjával közösen.

{youtube}lm76mgOSqKU{/youtube}

Daniék tüzet raktak, majd remek szalonnát sütögethettünk a parázson. Az este gyönyörű volt, a fogfájásom is alább hagyott és rá kellett jönnöm, hogy a delta loop a legjobb antenna az egész világon. Egy tulajdonságával különösen meglepett, egyszerűen a két 450 nem zavarta egymást pedig az antennák egyik kifeszítési pontja közös volt, azaz a nagy loopban helyezkedett el a kicsi. A nagyloop dolgozott alacsonyabb sávokon, a kicsi 11 méteren és egyátalán nem tapasztaltuk, hogy adásrakapcsoláskor a másik sávon a másik rádió vételét rontanánk, ez azóta is hihetetlen számomra.

 

Joomla templates by a4joomla