Kezdőlap

2010 első két kitelepülése

Kategória: DX aktivációk
Megjelent: 2010. január 02. szombat, 21:17
Találatok: 4636

 Mi tagadás, amióta olvastam a "400 HARC-os" című cikket nem aludtam nyugodtan az utóbbi időszakban tanúsított inaktíváltságom miatt.  De ami miatt legfőképp nem tudtam aludni  az a szilveszter éjszaka utáni  forgó ágyam volt, ami délkörül kivetett magából. Engedve 109HA1972 Dugó csábításának az év második napján is hegyen voltam, de csak mint beosztott segédfékező, mivel az érdemi munkát teljes egészében Ő végezte Dobogókőn.

 

A speciális műgonddal telepített Boomerang

2009.01.01. - Csomád

A friss magaslati levegő utáni  sóvárgásom, gondoltam összekombinálom egy hirtelen felindultságból született és előre be nem jelentett kitelepüléssel.  Inspirált főleg annak a lehetősége is, hogy így elnyerem az év első kitelepülése címet. Az ezzel járó babérkoszorú képét szemem elé képzelve gyorsan bepakoltam a legszükségesebbeket a rozsdásba, aztán irány Dunakesziről keletre, mert hogy arra látni a legkönnyebben elérhető topográfiai kiemelkedéseket.  

Az első lámpa után eszembe jutott, hogy antennazsinyeg se ártana, így visszafordultam a szinte nélkülözhetetlen komponensért.  Még az elindulást követően sem tudtam hová kellene felmenni, ami újság is és lőtávolban is van, de gondoltam egyet aztán irány a csomádi domb, ami talán 250m magas is megvan, és régebben még a levegőből kinéztem rajta egy placcot.

Útközben  egyszer megint meginogtam, mert siklóernyős kollegákat láttam a környéken repkedni, ezért elgondolkodtam, hogy lehet rossz cájgot raktam be.  
A felszerelésről, de főleg a bumeráng  antenna „szakszerű”  kihelyezésről  csak halkan tennék említést, mert talán olvassák olyanok is, akiknél ez szentségtörést idéz elő.  

A felhasznált  anyagok között volt egy fotóállvány, 2 db kb 120 cm hosszú  húszas  műanyag vízcsőféle, meg sok zöldszínű szigetelőszalag.  Mivel kezdett már rámsötétedni, ideális hely keresgetésével nem sokat időztem, meg hát a nagy sár is megtántorított.  

109HA096/P, azaz Siriso első önálló aktivációján!Gyorsan összedugdostam talán még  a verdámnál is aggastyánabb Superstar 360-asomat, aztán "hadszóljon".  Silvius szinte azonnal válaszolt, akit kérleltem, hogy jó hosszan mondja, hogy a klárifárival a frekit be tudjam célozni.  Rövid kitelepedésem alatt rajta kívül még 4.5 QSO-t sikerült összehoznom.


Összeköttetések: 


Köszönet érte, Siriso


2009.01.02. - Dobogókő

 Engedve 1972 Dugó csábításának az év második napján is hegyen voltam, de csak mint beosztott segédfékező, mivel az érdemi munkát teljes egészében Ő végezte, olyannyira, hogy  értem is jött.

Családtagokat is beleszámítva öten indultunk fel Dobogókőre, akiknek a „kirándulni megyünk” csali szöveg hangzott el az autóban, természetesen nem a három hölgy  valamelyikétől.  A „kirándulás „ igét előadó személy kilétét tovább szűkítve szerényen még megjegyezném, hogy én csak lapítottam az anyósülésen a” kirándulás” szó hallatán, tartva a valódi cél idő előtti kiderülésének következményeként bekalkulálható esetleges szankcióktól.  

 A hegyhez közeledve a  kiránduló idő kezdett átmenni Kamcsatkát idéző hófúvásba, amit a csúcson tovább súlyosbított a majdnem krémállagú köd is. Természetesen odaérkezésünkkor azonnal kezdtük kipakolni az antennát  és a hozzávalókat, amikor a háttérből „hát nem kirándulni jöttünk?”  kérdő mondat hangzott fel.

A helyzetet egy halk „dehogynem” szóval  menteni igyekezvén  megindultunk gyalog a kilátó feltételezett irányába,  ahová  a köd miatt úgy navigáltunk, mint postagalamb a jégesőben.  Kellemes kis séta után gyönyörködtünk a kb. ötméteres látótávolság adta kilátásban, majd visszamentünk a kocsihoz, s ha már ilyen cudar az idő és mi fent vagyunk, legalább rádiózzunk egyet.

Így másodjára is nekiláttunk a Dugó által konstruált J pole antenna kihelyezésének és dacolva a mínuszokkal az alábbi összeköttetéseket sikerült összehozni.


Összeköttetések: