Végetért a HARC történetének második OB-je. Új bajnokot avattunk és az új pontozási rendszer is jól vizsgázott. A tabellán 53 tagtársunk szerepel, ami azt jelenti, hogy a teljes tagság 10%-a küldött idén logokat rendszerünkbe.

Remek versenyen vehettek részt azok, akik november 12-én szombaton velünk rádióztak. A terjedés is kegyes volt ezúttal ismét sokan megmozdultak, sőt rekordok is megdőltek. Cikkünkben beszámolókat olvashattok azoktól, akik részt vettek a versenyen, beszámolókat küldhettek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

2011 első hétvégéjén az EMU ismét megszervezi a kitelepülések versenyét. Akik szeretnek kimozdulni a kényelmes QTH-ról, hogy még izgalmasabb összeköttetéseket teremtsenek, tegyék magukat szabaddá szeptember 4-én és 5-én. Akik nem tudnak kitelepülni, azok is küldjenek logot, mert egy másik kategóriában ők is versenyezhetnek, vadászhatnak a kitelepülőkre.

Eddig a Hotel Alfa részéről 109HA1979 Szabi és 109HA110 Chris jelezte indulási szándékát az EMU által kezdeményezett - majd később több rádió klub csatlakozásával életrehívott - SOTA megmérettetésen.

Attila hatalmas előnyre tett szert a DXCC futamon, hiszen itt szorzóként működött, a HARC küzdelmek esetében először, az elért divíziók száma. Sajnos mindössze négy tagunk hozott pontokat ezen a futamon. Attila idén a legmagasabb versenyen eddig megszerzett rekord pontszámmal 2310 pontot hozott augusztus utolsó szombatján.

SES=Special Event Station, azaz különleges események, helyszínek. 005 a Türr István emlékműtől , 1979 egy régi határőr bódé mellől sátorból dolgozott, 1972 pedig a Hegyeskő csodálatos vulkáni kúpjait mászta meg, míg 182 egy spontán HARC találkozóról aktívkodott a Forma-1 Magar Nagydíj helyszínén, Mogyoródon. Több rádiós nem jelentette be, hogy részt vesz a versenyen, de természetesen bárki küldhet logot és élménybeszámolót, aki 2010.07.31-én 14 órától a 11 méteren létesített QSO-kat.