Szentiván éjszakáján, ami idén szerencsésen szombatra esik, egy nagy éteri találkozót szervez az idén egy évtizedes Hotel Alfa Radio Club. 2014.06.21-én szeretnénk minden klubtagot megmozgatni, hogy a hozzá legközelebb található hegyre felmásszon és ezen az éjszakán onnan rádiózzon.

TALÁLKOZZUNK A KÖZÉP 37-esen! (27.375 MHz, USB)

1562013. január 31-én és február 1-jén az előrejelzések szerint jó troposzférikus terjedés várható majdnem egész Európa területén.

A ritka alkamat kihasználva arra az elhatározásra jutottunk, hogy erre a két napra DX aktivitást hirdetünk. 

Ezen a két napon már-már tavasziasan enyhe idő ígérkezik, így aki teheti és van lehetősége települjön ki. 

311ha0Első HARC aktiváció Litvániából


Úgy alakult, hogy ezen a nyáron családilag Litvániában, Vilniusban fogunk nyaralni. Az FT-857 es rig is bekerült az autóba, meg a Sirio ML-145 antenna is - persze nem véletlen volt :)

pix _109HASLK copy

IMG180Egy borús, szeles, hűvös áprilisi hétfőn úgy tűnt, lesz időm egy néhány órára kitelepülni. Munkahelyemre menet, már régóta nézegettem a süvegcukor formájú púpot, hogy egyszer megmászom rádióval, antennával. Most végre ennek is eljött az ideje!

Akinek van megefelelő mobil cucca, egy kis ideje, meleg autója, vagy ruhája és persze főleg kedve jó sok állomást belogolni. A sikeres aktiválás fő záloga a jó PR, azaz nem árt ha már jó előre meghirdeted azt. Mindenki küldhet be eseményt a HARC honlapon az új esemény feltöltése gombra kattintva. Itt meg kell adni az aktiváció időtartamát (calendar fül), nevét (subject), a categories-ból kiválasztani a típusát, amely ha több napos, akkor aktiváció és kérhető hozzá különleges hívójelkérhető hozzá különleges hívójel, vagy kitelepülés. Utóbbi esetben a saját hívójeled után a /P-t haszáld.