Inaktivitásra panaszkodtak a résztvevő rádiósok, valóban kevesen voltunk az éterben az elmúlt szombaton, a februári DX napon. Azért akik vállalták kitelepülések veszélyeit, nagy élményeket szerezhettek. Ezek közül kiemelendő a sárban tocsogás, hóbanelakadás, szélben egyedülantennaállítás és hasonló maradandó örömök. Egy új aktivátor jelent meg körönkben 109HA128 Zsolt, aki vérbeli gyalográdiós és első ízben hallatta hangját a 11 méteren.

A zord időjárás ellenére 109HA1220 ismét hosszabb időre kitelepült a hétvégén és három órán át kitartott a fagyban. Ennek eredménye 30 log lett, amelyeket cikkünkben is publikálunk. Sajnos ezen a hétvégén sem lehetett az ionoszférát meglovagolniHa valaki volt még jelentősebb kitelepülésen a hétvégén, bátran küldjön logot a honlapra.

Pénteken vette kezdetét a Budapest-Bamako Rallye aktiváció Budapestről a Felvonulási térröl. Én (109HA150) 12-óra után értem ki a helyszínre egy önjáró lakóautóval. Már várt rám 105 András egy lakókocsiban, és 005 Attila, na meg Magdika és a gyermekek a  már tőlük megszokott Opellal és Explorerrel. Hamar nekiláttunk az antennák  felépítésének. Voltak körsugárzók nagy árbócokon, és dipolok egyaránt. Kb. 1-óra alatt végeztünk is az ideiglenes QTH-k kiépítésével.

Ma igen késő ébredt a család, ezért csak 11 óra körül tudtunk elindulni az ideiglenes QTH-nk irányába. 12:15-re értünk oda, közben Kiskunhalason 006 Magdika kisebbfajta évvégi bevásárlást eszközölt…


Miután tegnap jól ránksötétedett 18 órakor, már nem szerettem volna antennát bontani a 27 méteres belülről tök sötét, vaslépcsőkkel ellátott torony tetején. Az antennát kábelestől ott hagytuk, mondván ma reggel Kiskapitánnyal indulunk újra, viszünk aggregátort, fűtőtestet, akkutöltőt és kipróbáljuk a hálózati áram nélküli aggregátoros fűtést és akkutöltést.

Sikeresen ért véget a HARC Rádió Napok főpróbája, az évvégi malackodásnak "csúfolt" két napos aktivitás. Több HARC-os is részt vett ebben, közülük eddig ketten küldtek beszámolót és logokat. Ezeket olvashatjátok itt.