Sopronban és Tokaj-hegyen voltak aktívak klubunk tagjai, nevezetesen 225, 991, 1979, 814 és 727 akik több tucat összeköttetést legyártottak hegyi kitelepülésekből. Beszámolót a soproni csapattól már kaptunk,  Vásárosnaményből pedig 109HA116 Bundi lepett meg minket néhány videóval, amelyen a Tokaj-hegyi aktivátorok hallhatóak: [1] [2] [3]

Az időjárás kamera meg ilyennek látta a kitelepülést a Tokaj-hegyen!

 

 

Boldog Mór KilátóEgy dunántúli rokonlátogatás alkalmát kihasználva, Karácsony másnapján kiruccantam a Pannonhalma mellett található Boldog Mór kilátóba rádiózni. Egy kényelmes 20 perces séta után a tervezettnél fél órával később értem fel a kilátóhoz, ahol a kellemes tavaszt idéző napsütésben túrázók csodálkozó pillantásai közepette álltam neki QTH-t építeni.


Közkívánatra a 2009-es év sem múlik el Karácsony Verseny nélkül. Tavaly Bozont Rádió szervezett egyet, előtte pedig 109HA640 Zsolt. Idén 109HA030 Dani lelkesedett be és ezzel a lelkesedéssel ragadta magával 109HA415 Petit, aki vállalta a segítséget a szervezésben. A hagyományoknak megfelelően a verseny nyílt, azaz nemcsak klubunk tagjai nevezhetnek, hanem bárki, aki rendelkezik CB-rádióval és kedvet érez egy jó kis közös éteri forrongáshoz az ünnepek előtti hétvégén.

ÚJ IDŐPONTBAN 2009.12.20-21.

 Idén második ízben került megrendezésre Mátraszentimre mellett Bagolyirtáson a Hotel Alfa Rádió Club találkozója, amely sok aktív tag részvételével és közreműködésével jöhetett létre. Ezúton is szeretném köszönteni a csapatban a házigazdát, mint új klubtagunkat, 109HA992 Gábort. A találkozóval kapcsolatban várjuk mindenkinek az élménybeszámolóját. Sokaknak az első alkalom volt, akik pedig már tavaly is közösen töltöttek egy pár napot azokkal az emberekkel, akiket addig csak rádión keresztül ismert, azok kellemes élményeket szerezhettek idén is.

 

Meglepően sikeres „picknick-aktivációt” tartottunk 109HA185 Acsival közösen a 1.5HOLD. Club találkozóján a XVII. Kerület 200 méter tengerszint feletti magasan fekvő részéről, a JN97PL QRA kockából.

A tegnapi nap folyamán 109HA212 Monori Dani, és jómagam 109HA410 CZ kitelepültünk a monori kilátóba egy kis rádiózásra. Az ötlet délelőtt, 11 óra tájt fogant. Mivel Dani nem rég jött haza Angliából, keményen fűtötte a DX utáni vágy, ezért egy gyors megbeszélés után elhatároztuk, hogy irány a kilátó!