Bár mi "hotel alfások" ritkán vagy egyátalán nem mondunk "honolulu amerikát", vagy "helén antalt", ha lebetűzzük hívójelünket, azért gyakran találkozunk az éterben olyan operátorokkal, akik valami nagyon furcsa nyelven betűznek, vagy saját anyanyelvük szerint nyomják a betűzést. Egy rádióamatőr fórumon volt fent ez az anyag, de olyan értékesnek találtam, hogy ezentúl itt is szeretném közzétenni nektek, remélem hasznát veszitek majd. A legfontosabb nyelvek rádiós, sőt telefonos betűzése is benne van, de Ti legyetek következetesek és csak az elsőt használjátok, ugyanis ez a hivatalos!

Gyűlnek az összeköttetések, szaporodnak az új DXCC körzetek, néha jó lenne tudni hogy beszéltünk-e már ezzel az ürgével vagy sem, mindenkiben fel merült már a kérdés, hogy hol és miként naplózhatjuk összeköttetéseinket.

 Ezt a régies nevet kapta a HARC interaktív Google térképe, amelynek tesztelését közösen megkezdhetjük. Még a korábbi honlapon volt egy html, ahová időről időre betettem az új tagokat. Nagyon macerás volt, meg persze az sem biztos, hogy az az új tag éppen szeretett volna rákerülni. Most mindenki szabadon dönthet. És könnyedén térképet szerkeszteni nagyon jó móka, saját QTH-don kívül kedvenc DX helyeidet, sőt aktuális kitelepülésed helyszíneit is megjelölheted. Hogy miként? Ezügyben folyamatosan segítünk Neked ebben a cikkben.

Vizsga anyagAz utóbbi időben több klubtag keresett rádióamatör vizsga anyagot!109HA058 Lajos közremüködésével és Pénzes Zoli jóvoltából most közreadunk egy csomagot amiben ilyen jellegű dolgok vannak!
A vizsga anyagot a követkeő linken tudjátok letölteni:
Sok sikert kívánunk a felkészüléshez és a vizsgákhoz!
A kép csak illusztráció,nem ez a könyv van a csomagban!!!

THE ADRESS OF OUR QSL BUERAU:

P.O. BOX 20.
2087 PILISCSABA
HUNGARY
 

Ebből a cikkből megtudhatjátok, hogy miként vehetitek igénybe a QSL irodát, hogyan spórolhattok pénzt magatoknak, ha úgy döntötök, hogy szeretnétek ti is lapot küldeni és fogadni. Mindez tuladonképpen egy hobby a hobbyban, de a gyűjteményt majd szívesen lapozgatjátok és mutogatjátok később barátaitoknak, barátnőiteknek.


 

UFO=Unidentified Frequency Observer, azaz azonosítatlan frekvencia megfigyelő. Általános infó az NHH mérőautók mai aktivitásáról. NO PARA!