Néhány napja egy ismerősöm hívta fel figyelmemet egy akcióra, melynek keretében számomra elérhető közelségbe került egy antenna, amiről már régóta álmodoztam. 

 Természetesen ez nem egy hadüzenet, de valahol mégis az. Néhány HARC-os összefogott az elmúlt időszakban, hogy komolyabb QTH-t építenek és a jól muzsikáló vertikál mellé felkerül egy több elemes vízszintes Yagi is. Néhányan már el is indultak ezen az úton, hadat üzenve a sikertelen pile-upoknak, meg nem csinált DX-eknek és a dögunalomnak.

Több cikk is napvilágot látott már a témában, és úgy látszik több vállalkozó szellemű HARC-os belefogott a project megvalósításába. Az alábbiakban 109HA1963 Tóni beszámolója következik:

Európa beindul, a sógorok is szeretik a bringás rádiózást! Dorogi Zoli küldött nekünk egy újabb videót, amelyen egyosztrák kerékpáros megoldása látható és milyen érdekes úgy kirándulni, hogy a cucc ott van a bringán, nem kell külön cipelni az akkut, antennát, rádiót.

Egyre többen hódolnak a bringáról való rádiózásnak, amint olvashattuk korrábban Flala/békarádió avagy 109HA058 cikkében, nem telt el sok idő és ime itt van egy másik társunk is aki ezt kipróbálta, megvalósította és használja is. Lássuk tehát 109HA021-Zoli beszámolóját:

 

 Most a már kipróbált és bevált ECO mobil vertikál antennáit felhasználva fogtam a gondolat megvalósításához. Megint nekirugaszkodtam a bringám antennásításához.