Ha olyan helyről rádiózol, ahol nincs internet, vagy kitelepüléseden a legegyszerűbb papírra írni, hiszen sok-sok állomás hív, nincs idő bepötyögni a QSO-kat a clusterbe, akkor logjaid később is beviheted. 109HA600-as Erzsi és 109HA182 Silvius jótanácsai következnek.

Eddig nem voltak elkényeztetve a szoftverkínálattal akik a NOOELEC (RTL2832+R820T) dvb-t vevőjüket androidos eszközükön akarták használni. Pár elvont műsorszóró DRM-dekóder-demót és az online-szerverekről üzemelő sdr-programokat kivéve volt a Martin Marinov-féle SDRTouch – néhány kellemetlen hiányossággal.

Eddig.

clusterapp02

Akik közületek rádióamatőrök és android telefonnal rendelkeznek, már bizonyára ismerik az NKCCluster ingyenes alkalmazást, sőt ott is ketyeg az okostelefonon. Érdemes frissíteni, újratelepíteni az app-ot, mert nemrég belekerült a 11 méteres változat is, ami gombnyomásra kapcsolható.

Sokaknak fekete mágiával vetekszik a bonyolult mérés, mely során az antenna kábelei "behangolásra" kerülnek.

Sziasztok!

A honlapon lehetőségünk van, a megírt cikkekbe videót beszúrni.

Ehhez az alábbi táblázat nyújt segítséget:

 http://www.joomlaworks.gr/content/view/35/41/

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

 

Az igazi DX-er legnagyobb segítsége lehet a cluster, ha el akar csípni egy új divíziót, vagy csak egy nagyobb DX-et szeretne. Az interneten található 11 méteres clusterek közül jelenleg a cluster.dk a legismertebb és leglátogatottabb. A legszebb DX-spotokat itt helyezik el a világ freebanderei, jó terjedésben szinte másodpercenként megjelennek az összeköttetések, hogy éppen merre jár a terjedés.

 

Sziasztok.

109HA150  buzditására közzéadom ezt a cikket. Egy remek leírás Halmi Béla (HA4YF) tollából. Elolvasva könnyen érthetővé válik a PSK31 üzemmód lényege, működése és beállítása.