Tavaly egy közvélemény kutatást végeztünk a HARC tagok között, akik nagyon szerették a /P rendezvénysorozatot. Többen azt mondták, hogy el tudnák viselni, hogyha kéthavonta lenne legalább ilyen esemény. Erre szavaztak a legtöbben. Így idén igyekszünk kéréseteknek eleget tenni.

 

 

HOGYAN VEGYÉL RÉSZT?
A NAGY/P továbbra is azt szolgálja, hogy bárki kedvére rádiózhat ezen a napon, de 2017-ben egy külön versenyt is hirdetünk a kitelepülőknek. Ez független a HARC OB HA és HARC OB DX bajnokságoktól.


A versenyszabályzat rendkívül egyszerű. A NAGY/P FUTAMOK-ra jelentkezni nem kell, azon bármelyik HARC hívójellel rendelkező tagunk részt vehet az előre meghirdetett időpontokban. Persze kitelepülésed helyét, tervezett frekvenciádat ajánlatos előre bejelenteni a HARC facebook oldalán. Ha nem akarsz versenyezni, akkor csak csináld magad örömére, ha viszont szeretnél részt venni az év végéig tartó játékban, akkor a kitelepülésben, a NAGY/P futamok ideje alatt csinált logjaid vidd be a HARC logrendszerébe, számold össze a megszerzett pontokat, és küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

 


PONTSZÁMÍTÁS
Ebben a külön versenyben csak /SM, vagy /P, azaz a kitelepült állomások pontjait vesszük figyelembe, stabil állomások is bevihetik persze logjaikat, eredmlényeiket a HARC Országos Bajnokságába beszámítjuk.
A megszerzett pontok a hazai összeköttetések esetében az áthidalt kilométerek és a az adott kitelepülésnél megszokott szorzó (ami /SM esetében 2, /P esetében 3) szorzatából épülnek fel. Ehhez hozzáadódik a nemzetközi QSO-k száma (egy QSO 1 pont) szorozva az elért DXCC-kkel.
Szóval ha te /P kitelepülésedből csináltál 2 olaszt, egy franciát, egy németet, meg három hollandot, hazai összeköttetéseiddel pedig összesen 600 km-t hidaltál át akkor a következőképp kell számolnod.
7 nemzeközi QSO x 4 DXCC-vel = 28 pont
600km X 3 (/P-ért járó szorzóval)= 1800 pont


EREDMÉNYEK LEJELENTÉSE
Amit be kell küldened emailben az pontosan 1828 pont. Fontos, csak azokat az eredményeket értékeljük, amelyet emailben lejelentetek. Logot itt felesleges küldeni, hiszen azt a rendszerbe már felvitted, elég az elért pontszámot.


MEGHIRDETETT IDŐPONTOK
2017-ben a következő napokon, magyar idő szerint 14 órától 18 óráig született eredmények számítanak bele a NAGY/P FUTAMOK eredményébe:


2017.02.25. (szombat) 
2017.04.22 (szombat)
2017.06.17 (szombat)
2017.07.22. (szombat)
2017.08.19. (szombat)
2016.09.30. (szombat)
2017.11.18. (szombat)
2017.12.30. (szombat)


Végeredményed az adott futamokon (amelyeken kitelepülni tudtál) elért pontszámok összegéből adódó pontszám lesz.


Bízunk abban, hogy ezzel a játékkal azok számára is kedvet csinálunk a logoláshoz, akik eddig úgy gondolták nekik nincs esélyük az időmilliomos vetélytársakkal szemben.


A NAGY/P FUTAMOK megnyeréséhez elegendő évente 32 órát rádióznod, 8 szombaton. 


Reméljük sokan nézünk egyszerre a csőbe idén is!