2016.november 12-én újra versenyt szervezünk a tagságunknak, ami reggel 8 órától éjfélig tart majd.

Minden jelenlegi  és  leendő HARC tag nevezhet, a nevezésért nem kell fizetni!

 

A lényeg az,hogy a verseny napon egy jót rádiózzunk. A nevezéseket a verseny napjáig és annak megkezdéséig lehet elküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.–ra.

 

A versenyen lehet stabilból, mobilból és kitelepülve is rádiózni, de a kitelepülést jelezzétek a nevezés során. A verseny szabályai, pontszámítási szisztémája ismerős lehet azoknak, akik néhány éve részt vettek a HARC NEMZETI versenyek sorozatában.

 

Térkép fog készülni a verseny résztvevőinek elhelyezkedéséről.

 

HÍVÓCSATORNÁK:

27.405 USB , közép 40

27.385 USB , közép 38

27.555 USB , felső12

ezeken a csatornákon csak hívást lehet kezdeményezni.

 

PONTSZÁMÍTÁS
Mivel elsősorban a HARC vérkeringését és a nemzetközi DX-életet szeretnénk ezzel a versennyel felpezsdíteni, ezért az egymással történő összeköttetések, és a nagytávolságú DX-ek érik majd a legtöbb pontot. Természetesen egyszerűsített módon, de díjazzuk a távolság mértékét is, nem a kilométerek számítanak majd, hanem a megye-, és országhatárok, így lehet, adódhat olyan eset, hogy valaki egy 120km-es összeköttetésért több pontot kap, mint más egy 210 km-eresért.

QSO megyén belüli stabil, vagy hívójeles mozgó állomással: 1 pont 
QSO szomszédos megyéből sugárzó stabil, vagy hívójeles mozgó állomással: 2 pont 
QSO nem szomszédos megyéből, vagy határainkon túlról dolgozó  stabil, vagy hívójeles mozgó állomással: 5 pont 
QSO versenyre nem nevezett HARC taggal: 10 pont 

QSO megyén belüli versenyre nevezett HARC taggal: 20 pont 
QSO szomszédos megyéből dolgozó versenyre nevezett HARC taggal: 30 pont 
QSO nem szomszédos megyéből, vagy határainkon túlról dolgozó, versenyre nevezett HARC taggal: 40 pont 

QSO európai (stabil vagy mobil nem hívójeles) állomással: 5 pont 
QSO európán kívüli (stabil vagy mobil nem hívójeles) álomással: 10 pont 
QSO hívójeles európai állomással: 25 pont 
QSO hívójeles európán kívüli állomással: 50 pont

 

[Látható, hogy ha valaki Sátoraljaújhelyről 3km-re lévő Slovenské Nove Mestoból induló másik benevezett HARC-ost éri el, akkor ezzel fejenként 40-40 pontot zsebelnek be, míg a Csóványosról dolgozó versenyző, ha egy dabasi benevezett állomással lép összeköttetésbe, akkor az "csak" 20-20 pontot jelent, de ha a Csóványosról eléred MaciLaci stabil állomását Zalalövőn azért csak 5 pont jár majd. ] 

A versenyen a nem hívójeles állomások közül csak a stabil állomások érnek pontot. Nem hívójeles mozgó állomások csak akkor, ha külföldről forgalmaztak. Pont jár a bárhol autózó hívójelet (nem hívónevet) viselő állomásokért (pld. 109/1AT234/M), vagy más klubok mobil állomásai is pontot érnek, ha HARC-os mobil állomást fogsz, akkor az hazai viszonylatban 10 pontot ér, ha a versenyre nem nevezett]

 

NEM minden ellenállomásnak kell sorozatszámot adni az összeköttetés során (versenynaplóban úgyis könyveled), csak annak, aki résztvevője ennek a versenynek, vagy QSL lapot kér tőled. Ha a külföldi állomás szeretne QSL lapot kérni az összeköttetésért, kérjetek megerősítést arról, hogy vette-e a neki adott számot (angolul: progressive number).

Abban az esetben, ha az összeköttetésben szereplő állomások mindegyike versenyző, kötelező a sorszámok cseréje és a kapott sorszámok versenynaplóban való feltüntnetése. Figyeljetek erre nagyon, mert e nélkül nem érvényesek a versenyzők közötti összeköttetések.

 

Minden versenyző versenynaplót vezet, amelybe valamennyi, a verseny ideje alatt létesített összeköttetését elkönyvelheti. A versenynapló egységes formátumát itt lehet letölteni , kinyomtatni házilag kell. Gondoskodj arról, hogy több lapot is vigyél magaddal a kitelepülésre. A jelenlegi versenyen a kinyomtatott napló alsó részét ne vegyétek figyelembe, most nem minden lesz alkalmazva.

 

A versenynaplót a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. -ra kell elküldeni,beszkennelve, kép, vagy pdf formátumban is

2016.11.13. 16.00-ig.

Aki a HARC oldalon logol az vigye be majd a logjait, hogy ott is lássuk,lássák!

Jó versenyzést! A HARC A HARCBAN naphoz!!!