Érdemes letörölni a port a rádiótokról, és bekapcsolni a 11 métert, mert nagyon sok élményt tartogat számunkra az év vége. Egyrészt a ködös időben remek troposzférikus DX-ek születnek országszerte 100-200km közötti távolságokat hidalunk át sokan. Ha nem tudod, hogy hol és mikor keresd a rádiós barátokat, a többi HARC tagot, akkor ajánlom figyelmetekbe a 27.385-ös frekvenciát, a közép 38 USB-t. Itt és ennek környékén sokan vadászunk sikerrel az elmúlt hetekben egymásra, elég megtekintenetek a HARC online logjait!

 

Örömünk akkor lesz teljes, ha nektek is az éterben kívánhatunk Boldog Karácsonyt és egy Terjedésben és DX Élményekben Gazdag Újévet!

Ezért az új év első munkanapjáig tartó folyamatos aktivitást hirdetünk, amelynek lényege, hogy ne csak fülelj, hogy hallasz-e valakit 38-on, hanem Te magad is aktívan és gyakran mondogasd, hogy:

CQ HARC! CQ HOTEL ALFA! 

Főként az esti órákban 18-19 óra magasságában érdemes próbálkozni, ha a siker elmarad, akkor érdemes lecserélni az antennát, de legalább a tápvonalat, mert az ország számos szögetéből több tucatnyi HARC-os hegyezi a füleit esténként ezeken a frekiken. 

Ha biztosra akarsz menni, akkor a HARC facebook oldalán érdemes jelezni, hogy éppen rádiónál vagy, és próbálkozol aktívan, menjünk oda.

Ha nem vagy tagja a HARC zártkörű facebook oldalának, akkor azt tessék maradéktalanul jelezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Kitelepülni is érdemes ezekben az órákban, ha otthoni QTH-d vételi lehetőségei korlátozottak, vagy nagy a zavarod. Kitelepülésed helyét és időpontját a facebook csoportban jelezd feltétlenül előre! 

Találkozzunk az éterben, és a szép, nagytávolságú összeköttetéseket naplózzuk a HARC Clusterében feltétlenül, hogy örök emlék maradjon, meg hogy másokat is odacsábítsunk az adott frekvenciákra, ahol összejött egy-egy nagyszerű DX!

Bízom abban, hogy az ünnepek alatt jut egy kis időtök a rádiózásra, és hogy sokan közületek újra felfedezitek, milyen nagyszerű dolog is a CB-rádiózás. 

A Terjedés legyen veletek!