Eddig nem voltak elkényeztetve a szoftverkínálattal akik a NOOELEC (RTL2832+R820T) dvb-t vevőjüket androidos eszközükön akarták használni. Pár elvont műsorszóró DRM-dekóder-demót és az online-szerverekről üzemelő sdr-programokat kivéve volt a Martin Marinov-féle SDRTouch – néhány kellemetlen hiányossággal.

Eddig.

 

 

Nemrégiben megjelent az RF analyzer nevű nyílt forrású és ingyenes program.

 

Igazából egy spektrumanalizátor szoftver, ami bemeneti eszköznek az OTG portra csatlakoztatott usb-s DVB-T vevőnket használja – furcsa módon Martin Marinov SDRTouch-hoz készült RTL2832 driverével – ami egyébként ingyenes.

 

Nem mellesleg pedig képes am-fm-ssb demodulációra, ami igazán értékessé teszi számunkra. Maga az alkalmazás letölthető a gugliplaysztórból is, de ott egy jelképes összeget kell utána fizetni, viszont a következő linkről bárki letöltheti,telepítheti,használhatja ingyen és legálisan a legfrissebb verzió telepítőjét, az .apk file-t.

 

 

 

https://github.com/demantz/RFAnalyzer

 

 

 

Akinek nem volt még az eszközén a működő SDRTouch, nyilván a dvb-t dongle drivere sincs telepítve, szerencsés ezt az sdr-program telepítése előtt feltenni.

 

Ez a play store-on ingyen elérhető.

 

 

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=marto.rtl_tcp_andro&hl=en

 

 

 

Ha esetleg a link nem élne, akkor a play.google.com címen keressétek RTL2832U driver néven.

Akinek lövése sincs mi folyik itt : http://www.rtl-sdr.com/rtl-sdr-quick-start-guide/

Pár kép a programból kedvcsinálónak :