A HARC HQ elfogadta az év végén megszületett javaslatot és fellépett a "logok spájzolásával szemben".

Többen közülünk ugyanis lustaságból, vagy taktikából nem írtak be bizonyos összeköttetéseket, vagy aktivációk logjait és csak az év végén gépelték be azokat, ezzel felborították az ellenfelek várakozásait és bár magatartásuk nem volt eddig szabályellenes, többen etikátlannak ítélték ezt a taktikát. A HARC HQ is így döntött, így 2014-től a következő szabály lép életbe, kérem tartsátok be mindenképpen:

A log bevitele alapvetően azt a célt szolgálja, hogyha olyan kitelepülésen, aktiváción veszel részt, ahol nincs internet, vagy nehézkes megoldani az azonnali logbevitelt, akkor a későbbiekben ezt megteheted. Kérjük, hogy hazatérésed után egy héten belül vidd be a rendszerbe valamennyi összeköttetésed. 

Minden más esetben, különösen otthonról rádiózva a riport küldése funkciót használd, azaz a QSO létrejöttét követően azonnal töltsd fel az információt, hogy a többiek is megcsinálhassák azt az állomást, vagy DX-et. 

Nem etikus és 2014-től szabálytalannak is minősül a logok gyűjtése, tartalékolása az év végére. Az ilyen logbevitelt jogosulatlan előnyszerzésnek minősítjük és a szabály megsértőjét a HARC HQ büntetheti pontlevonással, súlyosabb esetben kizárhatja az adott év bajnokságából.