You are not allowed to view shoutbox.

Kezdőlap

Hogyan csináljunk sikeres rádiós aktivációt?

Akinek van megefelelő mobil cucca, egy kis ideje, meleg autója, vagy ruhája és persze főleg kedve jó sok állomást belogolni. A sikeres aktiválás fő záloga a jó PR, azaz nem árt ha már jó előre meghirdeted azt. Mindenki küldhet be eseményt a HARC honlapon az új esemény feltöltése gombra kattintva. Itt meg kell adni az aktiváció időtartamát (calendar fül), nevét (subject), a categories-ból kiválasztani a típusát, amely ha több napos, akkor aktiváció és kérhető hozzá különleges hívójelkérhető hozzá különleges hívójel, vagy kitelepülés. Utóbbi esetben a saját hívójeled után a /P-t haszáld.

Az activity címszóhoz tartozó ablakba lehet hosszan rizsázni, mikor, kivel, hogyan mész fel, melyik frekiken leszel aktív, milyen cuccot viszel magaddal...stb

A location-hoz írd be a hegy, település nevét és ha tudod a QRA-locatort is.
Contacthoz mindenképpen írj e-mail címet, de megadhatsz telefonszámot is!

Érdemes az aktivációt többször meghirdetni a levelezési listán, valamint a HARC skypeon is.

Ha külföldre utazol és szeretnél rádiózni is, akkor érdemes külföldi oldalakon is meghirdetned az eseményt. Itt hívjuk fel figyelmedet, hogy könnyen és egyszerűen igénylehetsz erre az alkalomra különleges hívójelet. Pld. 15HA/0 (=te vagy az első HA aktivátor abból az országból), vagy 15HA/DX. Ilyenkor nagyon sok állomás jöhet vissza a hívásodra, de tudnod kell, hogy illik speciális QSL lapot küldened az azt igénylőknek. Szóval kiélvezheted a pileupot, de lesznek költségeid a lap előállításakor.

A HARC QSL iroda persze segít neked ebben, kérhetsz a lapkérőktől, normal contributiont, azaz hozzájárulást, de ezen felül is számíthatsz kisebb költségekre.

Ha mindez ijesztőnek tűnik, de mégsem hagynád ki a rádiódat a csomagból, akkor használd a hívójeled előtt az adott ország prefixét, meg egy / jelet, azaz Svájc esetében például a 15/109HA123 formátumot, természetesen a saját azonosítószámoddal.

Még egy jó tanács kitelepülőknek és aktivátoroknak is! Vigyetek magatokkal mobilnetet, lépjetek fel a HARC oldalára és írjatok a shout boxba, amikor éppen kész vagytok a vételre és adásra, nagyon sokat fog segíteni rajtatok. Legyetek kitartóak, ne csak üljetek és füleljetek, hanem a megadott, bereklámozott frekvenciákon hívjatok sokszor, legalább percenként, de lehet gyakrabban is.

Aktivációt otthon a jó melegből is csinálhattok, persze ez inkább a külföldnek szól, hacsak nem egy hegy tetején éltek. Ha 100 éves a városotok, aznap vágják az első disznót a faluban, nemzeti ünnep van, vagy bármilyen nagy esemény, akkor arra kérhető különleges hívójel. A lényeg az, hogy erről is illik lapot küldeni, harapni fognak rá a külföldiek, csak győzd körmölni a logot.

Remélem kedvet csináltam nektek a különféle kitelepülésekhez, aktivációkhoz!

Joomla templates by a4joomla