You are not allowed to view shoutbox.

Kezdőlap

Kína bekeményít

Noha nem CB, mégis sokunk számára érdekes lehet a Puxing család legfiatalabb gyermeke.

 

Azoknak akik nem csak a 27 megán tevékenykednek ismerősen csenghet a Puxing név. Kedvező árával és minőségével méltán törte be magát a magyar piacra (is). A kiélezett versenyhezet következtében, puxingék jól az asztalra csaptak és egy nagy kokit nyomva a versenytársak fejére, piacra dobtak valamit, amit még nekem sem sikerült lenyelnem.

Ugyan ki ne ismerné a híres Puxingokat, vagy ne lenne neki legalább egy? Sok Puxi tulajdonos tehette már fel magában a kérdést, hogy egy alapjáraton megbízható és jó rádiót gyártó cég mi a fenét töketlenkedik ennyit és nem dob már piacra egy legalább kétsávos eszközt? Nos, azt hiszem homlokon csókolhatta a múzsa a tervezőmérnököket, mert az ebből eredő szerelemgyermek alaposan állva hagyja a versenytársak - köztük világmárkák - high end termékeit.


 

Normal 0 21 A PX-D03 névre keresztelt eszköz tervezése során figyelembe vették a már régóta áhított dual band lehetőséget, valamint a legelvetemültebb rádiósok igényeit is. Ezentúl bármikor rádiózhatunk. Nem tudni, hogy miféle indíttatásból álmodták meg a készüléket, de a mobiltelefonnal egybeépített UHF/VHF eszköz sokak számára kellemes kompromisszumot jelenthet az amúgy magas szolgáltatási palettával bíró eszköz használata során. Igen, igen! Jól olvastad kedves barátom, mobiltelefonnal egybeépített rádióról beszélünk. Noha telefonnak kifejezetten retro otromba, talán ez senkit sem fog eltántorítani. A szerveknek is hasonló (tetra) eszközei már kellőképpen beépültek a köztudatba ahhoz, hogy ne kapjanak nevetőgörcsöt a mellettünk állók, ha épp hívást fogadunk a buszon. Meg amúgy is… A mai világban ismét a méret a lényeg, így ha valaki rápillant a 114mm*50.8mm*29.6mm –es, színes kijelzővel felvértezett eszközre, és legalább egy „C” típusú technikai érzékkel és tájékozottsággal bír, bizony a kíváncsi pillantások után elismerő arcrándulással konstatál bennünket. Vagy mégis kinevet… De ki nem sz*rja le?

 

Normal 0 21

A rádió VHF 136-174 MHz valamint UHF 400-470 MHz közt hangolható a szokásos 5, 10, 6.25, 12.5 lépésközökkel. 128 db csatornamemória áll rendelkezésre a gyakran látogatott frekik tárolására. A 185.4g-os vágósúlyát a 3.7V-os 800mAh-s BL-4C akkumulátorral éri el, mely csak a mobiltelefon részt hivatott ellátni. Kimenő teljesítményét illetően is ellentmondásos infók keringenek a neten, az viszont sejthető, hogy a „nagy” 2.2’-os - ám annál szerényebb (176*220 pxl) felbontású kijelző bizony szippantja az amúgy is hurka nokia akksit. A szemfülesek a videón észrevehetik, hogy tulajdonképpen két külön eszközről beszélünk, a mobiltelefont és rádiót - mint egyfajta kirakót kell – összepasszintani az első üzembe helyezésnél. Továbbá látható, hogy a standard nokia töltő mellé kapunk egy töltőbölcsőt is, mely már ismerős lehet a korábbi modellekről. A telefon illetve a rádió külön-külön akkuról üzemel, ez utóbbit egy 2000mAh-s akkumulátor szolgálja. No de ennek igazából nem látom az értelmét. Ha csak nem azt akarták elérni a Puxi konstruktőrei, hogy a rádiózásba belefeledkezett user miután padlóra küldte az adóvevő akksiját, esetleg telefonáljon az ellenoldalank, a tényről. Teljesítmény iránti érdeklődésemre a leggyakrabban a 2W-ot dobta a google találatként, viszont a készülékspecifikációban megtalálható az alacsony és nagy teljesítmény váltásának lehetősége, ezért még kérdéses, hogy mi a nagy és mi az alacsony teljesítmény. A teljesítményt és az akkumulátort érintő adatok még az interneten is ellentmondásosak és értékesítési csomagonként eltérhetnek.

 

GENERAL

Frequency range:
VHF 136-174MHz UHF 400-470MHz
Operating temperature:
-20℃-+50℃
Operating voltage:
3.7V
Operating mode:
Simplex or Half-duplex
Size:
114mm*50.8mm*29.6mm
Weight:
185.4g (including the battery)
Antenna Impedance:
50Ω
TRANSMITTER
RECEIVER
Frequency stability
±2.5ppm
Sensitivity
0.2uV
Carrier output power
2W
Audio distortion
≤5%
Modulation limit
≤5KHz/2.5KHz
Audio response
+2dB~10dB
Audio distortion
≤5%
Co-channel rejection
≥-8dB
Modulation character
+3dB~-3dB
Adjacent channel selectivity
≥60dB
Adjacent channel power
≥70dB/60dB
Intermodulation rejection
≥65dB
Spurious radiation
≤7.5uW
Spurious response
≥70dB
Occupied bandwidth
≤16KHz
Block character
≥80dB

 

A készülék még annyira újnak mondható a világpiacon is, hogy csak hosszas keresgélés után találtam néhány videót róla. Első sorban az adás-vétel érdekelt volna, de be kell érjük ezzel a pár másodperces pittyegéssel:

 

Normal 0 21 {youtube}OZAAJYWJ5zQ{/youtube}

 

Telefonnak elég ostoba ez a szerencsétlen jószág, de azoknak, akik csak hívásra és SMS-re használják a normális telefonjukat is, nem fog csalódást okozni. A GSM 850/900/1800/1900 MHz-s normatívának köszönhetően a világ minden hálózatán eligazodik a vas. A csak 294 KB belső memóriát a megalomán userek felturbózhatják akár 16Gb-ra is egy TF kártya segítségével, mely annyira nem is irreális lépés, ha azt vesszük, hogy a terjedés szegény időszakokat kitölthetjük egy kis mp3 formátumú zene vagy mp4-es videók nézegetésével.

Ám akik nem akarnak beinvesztálni egy memóriakártyába, nyugodtan nézhetik (még) az analóg sugárzású televíziók adását a PX-D03 kütyüvel. Ha esetleg valami emlékezetes pillanatot akarunk megörökíteni, rendelkezésünkre áll egy kamera is. Igaz a 0,3 MPxl felbontás maximum SSTV-re volna elegendő, ha támogatná a készülék ezt a fjúcsört.

Summázva a dolgot személy szerint várom a készülék hazai premierét, hiszen izgalmas lehetőségeket és új dimenziókat nyitottak meg a rádiózás területén Puxingék. Ha arról nem is beszélek, hogy a telefonom már dögrováson van, és venni kellene egy újat. Az árát illetően 200 és 240 USD közt lehet elvétve találni a neten. Ám ismerve a kínai piac stratégiát ez az ár vélhetően csökkenni fog a kínálat növekedésével.

Normal 0 21

Fontosabb szolgáltatások:

 

- Dupla SIM kártya

- GSM 850/900/1800/1900 MHz

- SMS/MMS (MMS csak fogadás)

- FM rádió

- Analóg sugárzású televíziós adások megtekintése

- 16Gb-ig bővíthető memória (TF kártyával)

- 0.3 Mpxl Kamera

- mp3, mp4 formátumok lejátszása

 

Amennyiben bővebb információval rendelkezünk a készülékről bővítjük a cikket. ©Hotel Alfa Radio Club 2011

 

Joomla templates by a4joomla