Kezdőlap

2. HARC NAP

Kategória: DX aktivációk
Megjelent: 2009. február 25. szerda, 15:53
Találatok: 3491

Inaktivitásra panaszkodtak a résztvevő rádiósok, valóban kevesen voltunk az éterben az elmúlt szombaton, a februári DX napon. Azért akik vállalták kitelepülések veszélyeit, nagy élményeket szerezhettek. Ezek közül kiemelendő a sárban tocsogás, hóbanelakadás, szélben egyedülantennaállítás és hasonló maradandó örömök. Egy új aktivátor jelent meg körönkben 109HA128 Zsolt, aki vérbeli gyalográdiós és első ízben hallatta hangját a 11 méteren.

109HA182 Silvius: Budapest, János-hegyi aktivációja sajnos sikertelen lett, mert a polgárőrök nem engedték fel a rádióst a Jánoshegyi úton. Lelkes keresés után Dobogókőre futott fel Silvius, ahol közel 30 összeköttetést hozott létre szűk két óra alatt. Egy külföldi QSO volt itt, az is csak troposzférikus. Zoli jelentkezett Perbetéről (Szlovákia)


109HA128 Zsolt, aki teljesen gyalogszerrel és a napokban épített drót J-pole horgászbot antennával a Nagy-Kevéllyre akart feljutni, de a sár megállította. Az antenna remekül dolgozott, gyönyörű riportokat adtunk az első ízben 11 méteren dolgozó, de már tapasztalt gyalográdiósnak.


109HA005 Attila a HARC első IWI aktivációját csinálta a Nagypandúr szigetről. Korábban 182, 300 és 415 már próbálkozott ehhez hasonlóval, de a szúnyogok messzire kergették őket a Lupa-szigetről. Az ő aktivációja volt talán a legsikeresebb két külföldi állomást is elkönyvelhetett, a franciát biztos ionoszféráról. Szép beszámolót küldött, képekkel, amelyet pdf fileban tölthettel le, ha ide kattintotok.


109HA1220 Roland Alsótoldról dolgozott ismét.

Mivel az első HARC Radio Day-t sikerült elmulasztanom rajtam kívül álló okok miatt, gondoltam a másodikon mindenképp részt veszek, még ha nem is teljes erőbedobással. Amikor reggel hazaértem a melóból a kocsi akkumulátorát egyből feltettem töltőre, nehogy a sok rádiózás miatt ne tudjak majd indítani :-) Amikor kiértem sütött a nap (amúgy azért hideg volt), de az ablaküvegen keresztül elég meleget csinált, csak mikor esteledett, akkor kezdtem fázni. Legközelebb már valami magasabb pontot fogok célba venni. Szeretném megdönteni a távolsági rekordomat, amit 109HA005 Attilával sikerült összehozni. Mindenkinek köszönöm a QSO-t! Logbook itt tölthető le!

109HA186 Tamás a Széchényi-hegyre szaladt fel (beszámolót még várjuk)


109HA415 Péter a Mátrából rádiózott sokat küzdött a síelőkkel és szánkózókkal (beszámolót még várjuk)

A további kitelepülések hírét is közzétesszük itt! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.